SanitasNemultumiti de promisiunile guvernului Ponta, medicii si sindicalistii Sanitas au inceput deja sa stranga semnaturi pentru declansarea unei greve generale in conditiile in care solicitarile lor nu vor fi indeplinite.

Pana in prezent, Coalitia a reusit sa stranga peste 60.000 de semnaturi in favoarea declansarii grevei generale.

Sindicalistii ameninta ca daca negocierile vor esua, urmeaza declansarea unei greve de avertisment, apoi a grevei generale.

Angajatii din sanatate cer minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.

Sambata trecuta, aproximativ 10.000 de sindicalisti, medici si studenti au protestat impotriva politicilor guvernamentale din domeniul sanatatii. Trei zile dupa desfasurarea acestui proteste, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a anuntat acordarea unei burse cuprinse intre 85 si 125 de Euro tuturor medicilor rezidenti. Revendicarea initiala fusese cea de dublare a salariilor acestora.

3 COMENTARII

  1. …luati masuri ,pana nu ne omoara cu medicamente falsificate prin farmacii autorizate de stat ….sa aveti o viata cat mai lunga !…despre aceasta nenorocire ,tacere totala !…cine ne apara ?sau scopul lor este sa ne omoare planificat ?

  2. Daca credeti ca cu o marire de salarii de cativa lei pe persoana veti rezolva problema, va veti trezi in curand din nou in strada. E dreptul vostru dar daca veti cere numai bani de salarii fara a va ralia celorlalte cereri ale restului societatii va agitati degeaba. Nu veti schimba nimic . Inafara de o noua umilire in fata acestor lichele politice chiar nimic. Eu va urez oricum succes!

Comments are closed.