[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”30972″]

8 COMENTARII

 1. Emisiunea a debutat cu oarecare emotii din partea domnului Primo, se putea simti asta dupa tremurul vocii dansului. In scurt timp insa domnia sa a intrat in pielea unui adevarat prezentator si emisiunea si-a atins telul pentru ca a reusit zic eu sa capteze atentia privitorilor. Cel putin la mine acasa toata lumea a ascultat cu sufletul la gura discutiile si solutiile date la anumite subiecte de catre participantii la emisiune. Mi-a placut modul de abordare al domnului Neamtu care a facut o expunere a ceea ce insemna meritocratie si originile ei si mi-a mai placut modul in care un intreprinzator roman, domnul Moraru ne-a aratat ca sunt si alte metode prin care clasa oamenilor de afaceri si populatia pot ajunge sa puna clasa politica in situatia de a -si indeplini obligatiile si de a deveni o clasa politica responsabila si competenta. Mi-a mai placut si ideea de a incheia emisiunea cu versurile lui Kipling . Buna emisiunea, felicitari domnule Primo. Abia astept dezbaterea de saptamana viitoare.

 2. Vizionez pe Net in trenul de intoarcere de pe coclauri, unde nu am reusit sa prind canalul Nasul tv.Dar am primit mesaj despre emisiunea din 03 febr. si acum privesc si ascult dialogul lui L.P.cu primul sau invitat.Se anunta interesant chiar daca prima impresie este ca va avea darul sa zdruncine teoria meritocratiei.
  Sa vedem unde vor ajunge cu rationamentele. Si sa-mi ajunga bateria… Comenteriile de mai sus nu-mi spun lucruri neprevazute. Dulcegarii de felul ,,…tu ce stii sa faci cel mai bine mai Gica Talpa / Frina…s-au te-au implantat deja securistii?”… cu ,,s-au” s.c.l. ne-am obisnuit de pe topic PRO-CONTRA. acolo a intervenit Adm.N-ar fi rau sa se intervina eventual si aici. Usor! sa nu invoce un cineva CENZURA canu-i acelasi lucru!
  Revin dupa ce vad toata emisiunea.

 3. Excelenta emisiune domnule Primo si invitatii!
  Asta vi fi cea mai mare piatra de temelie pusa deja! Mult succes si sint alaturi de toti cei care imbratiseaza schimbarea!
  JOS clasa politica! Puscarie tuturor infractorilor si dusmanilor romanilor incepind cu „inginerul” KGB Ion Iliescu…

 4. Cu tot respectul dar e o prostie emisiunea asta. Din 3 motive:
  1. Primo Laurentiu habar nu are sa modereze
  2. Moderatorul nu ar trebui sa-si urmareasca agenda proprie ci sa intervieveze pe invitati. Primo ar fi trebuit sa fie unul din invitati sau sa fie neutru.
  3. Exemplele de meritocratie date put a interventionalism statal mai rau decat in comunism si sunt aberante dpdv. economic. De ex. daca nu mai exportam materie prima precum propun „meritocratii” ca firmele straine sa vina aici sa produca ce se va intampla:
  a) Firmele straine care cumparau materii prime din Romania le exporta pt. ca e mai ieftin sa produca in alta tara decat in Romania. In continuare va fi mai ieftin sa produca acolo asa ca vor gasi mai degraba alta sursa de materii prime decat sa vina in Romania

  b) Firmele care vor produce in Romania folosind materia prima din Romania vor constata ca produsele lor nu sunt competitive cu cele din alte tari asa ca vor da faliment

  c) Noi vom ramane si fara materia prima vanduta si cu investitii nerentabile in fabrici falimentare deci ca atare mai saraci decat acum.

  • Domnul Primo spunea ca nu mai trebuie sa exportam deloc materii prime ex: titei gaz, busteni, minereu etc ci sa creem locuri de munca si produse competitive, consumand mult mai putine materii , prime, conservandu-ne resursele pentru perioade de timp mai lungi care sa permita refacerea resurselor inainte ca acestea sa se termine. de eX: deca vom exporta busteni in ritmul in care exportam azi, in 5 ani nu vom mai avea ce exporta, vom ajunge muritori de foame nemaivorbind de impactul asupra mediului inconjurator. Suntem datori sa ne gospodarim resursele astfel incat sa ne putem mentine o anumita siguranta sociala si un anumit confort economic. Aceste resurse ar trebui sa redevina monopol de stat si statul sa asigure exploatarea lor intr-un regim care sa aduca profituri maxime Romaniei si un venit constant statului pentru a asigura buna functionare a institutiilor sale. Cu un consum minim de resurse precum si o siguranta a zilei de maine pentru industria prelucratoare. O industrie prelucratoare fara materii prime este ca un tractor care nu are suprafata arabila. Resursele naturale ale unei tari genereaza si garanteaza siguranta si economica si sociala a acesteia. Domnul Primo are mare dreptate . Noi nu avem dreptul de a lasa copiilor nostri o tara fictiva in care ei sa fie doar platitori de taxe si in care sa nu aiba nimic al lor. Globalizarea daca-i musai ,trebuie facuta in anumite conditii respectand anumite reguli ale bunastarii pentru toate popoarele. Intrarea noastra in U.E. nu trebuie sa ne-o facem in fundul gol si cu mana-ntinsa cand noi avem resurse care ne pot asigura bunastare si siguranta sociala. Trebuie doar sa ne dezbaram de obiceiul de a mai fura , de obiceiuil de a ne lenevi si de obiceiul de a ne mai sapa reciproc, obiceiul de a da in cap unuia care apare cu o idee noua diferita de ce ,,stim noi” si sa ne obisnuim sa ne organizam sa creem institutii prietenoase cu toti cetatenii care muncesc si aduc intr-un fel sau altul civilizatie si bunastare. Trebuie in primul rand sa ne recucerim piata interna prin produse de o calitate superioara celor care ne-au invadat piata. Asta fara o politica indrazneata si coerenta care sa permita nasterea unei clase de producatori autohtoni de calitate nu se va putea face. Solutii miraculoase pe moment nu exista. Numai impreuna vom putea trece de etapa de jaf si saracire a tarii.

  • ….tu ce stii sa faci cel mai bine mai Gica Talpa / Frina…s-au te-au implantat deja securistii?

Comentariile sunt închise.