merkel

Presiunile făcute de guvernul Merkel asupra altor state în vederea adoptării unei atitudini dure față de propriile instituții financiare aflate într-o criză, o situează acum pe Angela Merkel în incapacitatea de a acționa în criza Deutsche Bank, potrivit B1 TV.

Autoritățile germane au negat zvonurile apărute în presă săptămâna trecută, prin care statul german ar avea un plan de salvare al celei mai mari bănci din Germania.

Vineri, acțiunile Deutsche Bank au scăzut alarmant la un minim istoric, semn al agravării crizei provocată de amenda autorităților americane de 14 miliarde pentru vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare.

Un cotidian bavarez a avertizat că Angela Merkel își va minți cetățenii dacă va ajuta financiar banca și va suferi un dezastru la viitoarele alegeri.

„Germania, care a insistat în repetate rânduri ca Italia și alte țări să adopte politici dure față de băncile cu probleme, nu poate fi pusă în ipostaza de a fi mai blândă cu banca ei numărul 1”, relatează Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Cancelarul Merkel nu vrea să acorde ajutor financiar de stat pentru Deutsche Bank. Nu-și permite din cauza politicii duse de Berlin, extremde dură în ceea ce privește salvarea băncilor din Italia”, a mai scris publicația.