Am donat acu la inceput de martie si am primit la cateva zile mesaj de la paypal ca mi-a fost suspendat contul pt ca cineva a incercat sa intre pe el de pe un device necunoscut 🙂 nu sunt paranoica, dar m-a amuzat situatia, de parca inchiderea contului m-ar putea opri sa gasesc alte metode de a dona 🙂

„Când oferi în mod gratuit și în timp îndelungat, vrei nu vrei ești luat de FRAIER. Și problema nu se oprește doar aici! Deoarece i-ai obișnuit pe cei din jurul tău să primească lucruri / informații / ajutor gratuit din partea ta, acum, ei consideră că li se cuvine tot ce primesc de la tine, evident, în mod gratuit. Însă, dacă te-ai săturat să fi fraier și începi și iei măsuri, se vor răscula multe voci nemulțumite și vor striga ”huoooo te-ai dat și tu dupa ciolaaaan, numai la bani te gândești, rușineee, ești la fel de corupt ca ceilalți…huoooo!”

Ca o paralelă, mă uit doar la o anumită categorie de credincioși, care, în opinia mea, sunt atââââââât de dornici să mai apară vreun isus doar ca să îl răstignească și pe ăsta, ca să se simtă ei bine că din nou, un fraier, a murit pentru păcatele lor, iar acum, ei se pot întoarce liniștiți la treburile lor. Înainte să săriți de cur în sus că vă simțiți ofensați, aruncați bine de tot o privire în oglindă și dacă sunteți sinceri cu voi s-ar putea să constatați singuri că nu sunt departe de realitate.

Acum, să privim puțin mentalitatea anumitor români de azi, care stau și așteaptă să apară vreun conducător, președinte, guvern, partid, care să ne salveze din rahatul în care ne aflăm. Și le este atââââââât de ușor să stea în fața televizorului și să înjure pe cutare sau cutărică și să se plângă că țara asta este de rahat, și că mai bine să plecăm toții din ea. ( mă rog, răspunsul meu standard la genul ăsta de afirmații este: Desigur, dacă tu asta crezi, te rog, fă-ți bagajul, ura și la gară  🙂

Și acum motivul pentru care am scris asta?
Poate unii v-ați prins deja. Nasul TV a mai primit o lovitură în seara asta. O amendă usturătoare de la CNA…Curiozitatea mea supremă este cum reacționează telespectatorul acestei televiziuni. Cică nu sunt puțini la număr.
Sunteți, oameni buni, în stare să vă uniți forțele sprijinind concret o platformă care, spre deosebire de altele, chiar vine cu informații de calitate, cu proiecte de țară, cu viziune pt România și cu o mână de oameni care nu doar că își fac treaba în mod profesionist, asigurându-se că de la ei pleacă mai departe informații cât mai bine culese și analizate, toate astea, pro bono, cum spunea însăși Alexa, fac muncă de voluntariat.

Ok, televiziunea Nasul TV nu este perfectă, are multe chestii prin grila de programe cu care nu am absolut nici o urmă de compatibilitate, însă eu când îmi plătesc ABONAMENTUL la Nasul TV, o fac pentru emisiunile care îmi plac și care îmi sunt de folos (cu alte cuvinte mă concentrez naibii pe ce este bun, nu pe ce este rău), și o fac pentru că îmi doresc să susțin și să promovez oamenii și ideile în care eu personal cred. Am considerat că este sub demnitatea mea să accept să primesc în continuare gratis niște informații de calitate, pentru care unii oameni au muncit foarte mult și au sacrificat multe pentru a intra în posesia lor. Așadar, felul meu de a-mi arăta aprecierea și respectul pentru munca lor, care în fond este de fapt o luptă pentru toată țara noastră frumoasă și chinuită, a fost să donez, de câte ori am putut, și cât am putut.

Am spus-o și mai demult, Radu Moraru nu va fi fraierul de serviciu, o fi fost până acum, că a acceptat să ofere televiziunea sa în mod gratuit, însă nu veți avea plăcerea să faceți din el un țap ispășitor, un Isus răstignit pt lipsa voastră de implicare. 🙂

Mai există desigur un argument destul de puternic de genul ” ok doar că noi ca telespectatori nu putem știi cu siguranță că ceea ce aflăm în emisiunile astea este adevărul gol goluț, așadar nu pot emite ei pretenții să fie susținuți financiar din moment ce a devenit atât de greu să mai crezi în oameni și mai ales în ce spun ei…” Corect, unu la mână, nu te uiți la ce spun ei, te uiți la ce FAC ei, faptele vorbesc de la sine. Doi la mână, putem hoinări toată viața cu scuza asta ” nu mă implic pentru că nu mai cred în nimeni, toți sunt o apă și un pământ” Ceea ce face diferența însă, este DECIZIA personală de a te implica sau nu. Evident că nici eu nu pot spune că gata, cred orbește în tot ce îmi livrează Nasul TV, NU! Eu doar mi-am ASUMAT o DECIZIE personală de a mă implica în ceva. Dacă peste vreo 10 ani voi afla că mi-am luat de fapt o mare țeapă, voi constata cu maturitate că m-am înșelat și îmi voi reaminti că la momentul deciziei am făcut o ALEGERE ASUMATĂ.

Nu vine nimeni să ne salveze, asta e clar ca lumina zilei. Mingea e la noi în teren, ne mișcăm sau stăm și ne plângem de milă în continuare?”

Carina over and out 🙂