claudia_chiru

O învăţătoare de la Şcoala Gimnazială Nr. 195 – Hamburg, din cartierul Titan, una din cele mai râvnite şcoli din Capitală, a anunţat pe Facebook că are păduchi, la fel ca şi elevii săi. Cadrul didactic a cerut atât părinţilor, cât şi celorlalţi elevi, să nu mai considere asta o „ruşine” şi că este momentul să renunţăm la prejudecăţi, relatează romaniatv.net

„Buna ziua! Sunt invatatoare la Scoala Gimnaziala Nr. 195 din București și am păduchi!!! Da, am „câțiva” păduchi, vreo 2-3, așa se scuza lumea in 2017, și nu mi-e rușine! Am eu si poate alte câteva sute de elevi și parinti din București, și nu mai știu cati din țara noastră. Și nu este prima data, este a 2-a oară.

Și câțiva dintre elevii mei au, așa ca probabil ne-am dat paduchii între noi pentru ca haina mea sta lângă a lor, iar din când in când ii sărut pe frunte și ii iau in brațe, așa cum s-a întâmplat azi. Firele mele de par se întâlnesc cu ale lor și…gata, saltul s-a produs, au schimbat scalpul!

Este momentul sa renunțam la prejudecăți și sa ne purtam ca niște oameni maturi. Nu pot sa mai aud ca păduchii sunt o rușine și ca purtătorii ar trebui arși pe rug in piața publica!!!

Va rog din suflet sa le spuneti acasă copiilor ca păduchii nu mai sunt o rușine, ca oricine poate lua și ca nu ar trebui sa rada de colegii lor la scoala.

Le rog și pe colegele mele sa vorbească deschis cu copiii și sa le explice realitatea. Le puteți spune ca și doamna invatatoare Chiru are și preda cu tableta, face inca un master și se da cu parfum, deci nu este nespălată sau proasta!„, a scris pe pagina de socializare învăţătoarea Claudia Chiru de la Şcoala Gimnazială nr.195 din Capitală.

Mesajul postat de cadrul didactic s-a viralizat rapid în mediul online. Mii de oameni au apreciat postarea, iar alte câteva sute au distribuit-o.

„Felicitari pt curaj si multa bafta in ceea ce faceti!”, a comentat Tamas Rodica.

„Da, si eu lucrez in invatamant, si da, am avut paduchi. Din aceeasi cauza ca si tine. Si mereu le spun copiilor ca da, e normal sa iei/ai paduchi. Hihi. Si eram la o scoala privata cand am luat paduchi. Deci…toti eram super spalati..dar paduchele nu tine cont de asta. Important e sa stii si sa tratezi”, a mărturisit şi Maria Oprea

„He he he… la noi a fost epidemie in clasa anul trecut. Jumatate de clasa a luat, inclusiv fetita mea si cu mine. Avem parul lung si ne-am luptat ceva cu ei. Pe facebook era dezbatere in grupul parintilor, care metode sunt mai eficiente. Nici vorba de rusine:)))”, a comentat şi Andreea Padeanu.

„Va felicit pentru sinceritate, avem nevoie de oameni sinceri in jurul nostru, oameni care nu sunt falși meschini, marea problema este că majoritatea oamenilor își învață copiii in continuare că e o rușine imensă și ca trebuie arătat cu degetul”, a scris şi Ilie Florentina.