ANM a prelungit avertizarea de cod portocaliu pentru viscol puternic in Sudul tarii, pana duminica. De asemenea, meteologii au anuntat populatia sa se pregateasca pentru codul galben de ger si temperaturi extreme, pe tot cuprinsul tarii noastre.

“In intervalul 08 februarie, ora 02 – 12 februarie, ora 10, in toate regiunile vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative”, avertizeaza Agentia Nationala de Meteorologie.

Potrivit Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi, din cauza zapezii, 45 de drumuri nationale si cele doua autostrazi au fost inchise. Reprezentantii CFR Calatori informeaza ca 182 de trenuri au fost anulate.

De asemenea, Ministerului Sanatatii a intervenit pentru a acorda primul ajutor persoanelor in dificultate. Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat ca sapte ambulante au ramas blocate in Braila, Ilfov, Calarasi si Giurgiu. Echipajele SMURD si ISU au incercat sa intervina in 32 de cazuri, la care nu s-a putut ajunge. Raed Arafat a informat ca doi romani au murit de frig, in ultimele 24 de ore, in judetele Arad si Constanta, numarul total al deceselor ajungand la 38, in ultima perioada. De asemenea, reprezentantii Ministerului Sanatatii au precizat ca au reusit sa evite inmultirea deceselor prin transportarea a 215 persoane la unitatile sanitare sau in centrele sociale.

In cursul zilei de marti, au fost suspendate cursurile din toate scolile din Bucuresti si judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Vrancea, Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Calarai, Olt, Ilfov si Giurgiu. In total, peste 6800 de unitati de invatamant au fost inchise.

Potrivit MAI, la nivel national, sunt blocate 237 de drumuri judetene, 127 de localitati sunt izolate din cauza conditiilor meteo nefavorabile iar peste 300 au ramas fara energie electrica. Cele mai afectate de conditiile meteo sunt judetele Vrancea, Braila, Ialomita, Buzau si Calarasi.

1 COMENTARIU

  1. Mi-a placut iarna de cand ma stiu, dar acuma m-am saturat, frig, ghetus, vant furios (ca si in politica din tara)!
    La vara o sa fie cald.

Comments are closed.