O mie de agricultori protesteaza, miercuri, in fata Guvernului impotriva ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, pe care il acuza ca le-a neglijat interesele si ii cer demisia.

Protestatarii au venit pregatiti cu recuzita, montand in fata Guvernului un utilaj pe care au pus macheta unei vaci si o orchestra. Pe bannerele de protest sunt inscriptionate mesaje precum „Mancarea este puterea omului” si „Sa va fie rusine ca ati distrus agricultura”, toate fiind agatate sub forma unui trenulet improvizat tras de o oaie. Alaturi de bannere, agricultorii au asezat si un craniu de berbec cu mesajul „Atat a mai ramas din zootehnie”.

Toti cei o mie de agricultori sunt imbracati in veste verzi inscriptionate cu „SOS, salvati agricultura Romaniei” si fiecare are in mana cate un banner pe care sunt scrise mesaje precum: „Dezinteresul guvernantilor plus seceta egal dezastrul zootehniei”, „Munca noastra este sudoare si nu spaga”, „Respectati legile nu mai prelungiti taxarea inversa”, „Jos ministrul visator, puneti un agricultor”, „Cerem demisia ministrului Agriculturii”, „Ati promis investitii in agricultura. V-am votat, ne-ati inselat!”.

Protestul este organizat in parcarea Palatului Victoria, agricultorii veniti din mai multe judete ale tarii fiind incercuti de garduri de protectie si de un cordon de jandarmi. Din cauza numarului mare de protestatari, traficul in zona Victoriei a fost blocat pentru cateva momente.

2 COMENTARII

  1. Au dreptate,dar ar trebuie corect informatzi cine intr-adevar ii va ajuta sa se redreseze agricultura,in buzunarul caror mafiotzi locali din toate judetzele au intat banii pana acum prin asa numitele „asociatzii” si cei care le-au administrat si-au batut joc de pamantul tzaranului sau l-au cumparat pe nimic de la ei…aici este mult de discutat si investigat..

Comentariile sunt închise.