migranti

Un număr 58 de migranţi, majoritatea din Afganistan, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră vasluieni, în acest an, după ce au intrat ilegal în ţară, cu intenţia de a ajunge în state din spaţiul Schengen.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, majoritatea celor care au trecut fraudulos graniţa sunt de origine afroasiatică, în special din Afganistan, însă au fost şi migranţi din Georgia, Ucraina şi Republica Moldova, transmite mediafax.ro.

”Pe tot parcursul acestui an, au existat 28 de treceri frauduloase ale frontierei de stat a României, cu unul sau mai mulţi emigranţi. Cu excepţia a cinci cazuri din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, în care s-a încercat intrarea în ţară cu documente false, pătrunderile ilegale în România s-au făcut pe la frontiera verde, prin trecerea râului Prut înot sau cu bărci pneumatice. Niciuna din cele 58 de persoane nu a solicitat o formă de protecţie din partea statului român”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Comparativ cu anul trecut, fenomenul migraţiei ilegale pe frontiera de est a Uniunii Europene este în creştere cu 20%, în condiţiile în care, pe tot parcursul anului 2014, au existat 47 de migranţi depistaţi de poliţiştii de frontieră vasluieni după ce au intrat ilegal în România.