ponta-crin-constantin

Victor Ponta a scris pe Facebook că, în vara lui 2012, poporul român a dat o lovitură de stat eşuată. Plecând de la o analiză umoristică publicată de site-ul TIMESNEWROMAN.ro, ex-premierul României, Victor Ponta, a publicat cu mânuţa lui pe Facebook următorul text:

“Merită făcut şi haz de necaz!… Oricum, mai în glumă mai în serios, în România POPORUL (nu Armata) a dat lovitura de stat în 2012 / (ca şi cea din Turcia, a eşuat) / şi la noi Marile Puteri şi-au arătat susţinerea faţă de “ordinea constituţională şi preşedintele ales” / şi dacă număram de atunci şi până acum au fost urmăriţi penal, arestaţi şi chiar condamnaţi mai mulţi “pucişti” decat în Turcia! Nu-i aşa?”

ponta-pe-facebook

Nu, nu-i aşa, pucistule încă nearestat şi necondamnat, Victor Ponta! Şi iată de ce:

Primul argument

În vara lui 2012 a fost o lovitură de stat eşuată dată de alianţa politică PSD+PNL= USL. Adică de Ponta & Antonescu, cu sprijinul puşcăriaşului Dan Voiculescu şi susţinerea mediatică a “antenelor”.

Al II-lea argument

Poporul NU dă lovituri de stat. Poporul face REVOLUŢII. Sau decide cine să-l conducă politic şi administrativ prin VOT exprimat democratic. Iar atunci când are o problemă majoră participă la referendum!

Al III-lea argument

Ponta încearcă să transfere întreaga vină de pe umerii săi pe ai celor peste 6 milioane de români care nu l-au mai dorit preşedinte pe Traian Băsescu în anul 2012. După cum s-a demostrat în Justiţie, diferenţa până la totalul de 7,4 milioane de voturi a fost fraudată sub directa comandă a condamnatului cu suspendare Liviu Dragnea.

Dar chiar şi aşa, nu s-au întrunit 50%+1 de voturi din totalul românilor aflaţi pe listele electorale. Să ne amintim cum Ponta a dat ordin pe unitate să se falsifice listele, astfel încât să apară numai 16 milioane de cetăţeni cu drept de vot?

A rămas antologică expresia ministrului de Interne de atunci, Ioan Rus (PSD), care i-a spus lui Victor Paul Dobre (PNL), ministrul Administraţiei, că „eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!”.

Convorbirea a fost interceptata de Parchetul General, cu aprobare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justitie. Rus i se plângea lui Dobre că Ponta şi Antonescu i-au cerut să demonstreze că referendumul este valid şi că trebuie să facă „cvorumul ăla”.

„Pai, de unde să-l facem?”, îi spunea Rus lui Dobre, într-o discutie telefonică din seara zilei de 4 august 2012, potrivit referatului prin care procurorii au cerut aviz de urmarire penală pentru Victor Paul Dobre.

Evident, Camera Deputaţilor a respins cererea procurorilor şi astfel a scăpat de urmărirea penală.

Evident, Parchetul General nu era condus la acea dată de Tiberiu Niţu (numit în funcţie 9 luni mai târziu), ci de… Laura Codruţa Kovesi.

Evident, Dosarul a fost îngropat de Parlament la fel ca în cazul foştilor miniştri Laszlo Borbely, Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu, pentru care procurorii DNA aveau probe că aceştia au comis infracţiuni de corupţie.

 

Citiţi mai mult pe: secundatv.ro