conjuratia-coldea-lazar-kovesi

În primul episod am arătat cum Augustin Lazăr a fost numit procuror general deși avea un dosar penal deschis la DNA, sub numărul 13X/P/2016. Lazăr era acuzat de corupție, de un coleg, iar procurorul DNA care a instrumentat cazul, după ce a solicitat monitorizarea lui Lazăr de către SRI, a dorit reținerea făptuitorului și trimiterea lui în judecată. Însă doamna Kovesi i-a dat peste degete subalternului ce arăta prea multă conștință civică și deontologie și, cum nu este normal, cazul a ajuns pe masa unui procuror “înțelegător”, care a soluționat cu NUP dosarul de corupție – dar abia după ce Augustin Lazăr a fost înscăunat procuror general al României (28 aprile 2016).

Toată manevra de ocupare a funcției de procuror general de către un “manipulabil” a fost pusă la cale de Coldea și Kovesi, cu Lazăr în coadă.

Dar se conturează tot mai clar că la infama manevră a participat și vicepreședintele CSM Luminița Palade.

Iar documentele viitoare ne vor lămuri dacă ministrul Prună și președintele Iohannis au fost marionete – cum se poate considera în acest monent.

N.B. Cum era de așteptat conjurații Coldea, Kovesi și Lazăr s-au făcut ghem și refuză să răspundă la întrebările SECUNDA sau dau răspunsuri care ocolesc esența întrebărilor. Ei speră ca scandalul să se stingă de la sine grație coabitării nepermise dintre o parte a presei și conjurați.

Procurorul General, prins în chingi

Am primit răspuns de la procurorul general al României, Augustin Lazăr, după patru zile și patru ore de la publicarea anchetei.

(Reamintim că CSM ne-a remis un răspuns la doar patru ore de la publicare iar până în acest moment nu am primit răspuns de la DNA, SRI și Administrația Prezidențială.)

În esență, îl întrebam pe Lazăr dacă i-a informat, înainte de numire, pe ministrul Prună, pe șefii CSM și pe președintele Iohannis, despre faptul că are dosar penal deschis la DNA pentru fapte de corupție.

De frica unui viitor proces de sperjur și de obstrucționare a justiției, procurorul general al Românei a REFUZAT să răspundă la cele trei întrebări simple pe care i le-am adresat.

Lazăr știe că, dacă spune ADEVĂRUL, trebuie să demisioneze, iar dacă MINTE, va face pușcărie.

N.B. Este un comportament deplorabil pentru procurorul general Lazăr, care, prin răspunsul său, jignește lumea magistraților și își bate joc de oamenii care îi plătesc, lună de lună, fabulosul salariu. Adică, șeful tuturor procurorilor din România nu are curaj să spună adevărul: că avea dosar penal deschis la DNA pentru corupție în timp ce era numit procuror general. Ce o fi în mintea procurorilor subalterni, cum se vor uita la șeful Augustin Lazăr, infractorul?

Lazăr se agață de AVIZUL CSM

Veți vedea mai jos de ce Augustin Lazăr a așteptat răspunsul CSM în ancheta noastră și de ce Kovesi, Coldea și Iohannis mai trag de timp.

 

Citiți mai mult pe: secundatv.ro