Presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, a scris, intr-o postare pe pagina persoana de Facebook, ca daca Traian Basescu va fi presat sa numeasca un Prim-ministru din randul PSD, acesta nu poate fi decat Ioan Rus si nicidecum Victor Ponta, argumentand ca actualul Premier este „compromis grav pe plan intern si international”.

„Pragmatic vorbind, chiar daca ar exista o presiune efectiva ca Presedintele sa mai numeasca un premier de la PSD, acesta nu poate fi Victor Ponta. Actualul lider de fatada al socialistilor este compromis grav pe plan intern si international. Izolarea economica si diplomatica a Romaniei s-ar adanci. In acest caz, premier ar fi desemnat cu siguranta, o persoana precum actualul lider de la Cluj, Ioan Rus”, scrie Mihail Neamtu.

In plus, Neamtu sustine ca o noua numire a lui Ponta in fruntea Guvernului ar incalca legea fundamentala a statului Roman, Constitutia prevazand ca dupa alegeri Presedintele este obligat sa consulte partidul, si nu alianta de partide, care are majoritatea in Parlament.

„Noua Republica il asigura pe Victor Ponta ca nici in acest caz – ipotetic – el nu va mai fi desemnat premier. Conform Constitutiei, dupa alegeri Presedintele are doar obligatia de a consulta partidul care ar avea majoritatea absoluta. Nicidecum o eventuala alianta intre patru partide diferite. Chiar daca am presupune – pentru a derapa de la textul Constititiei alaturi de copilotul Ponta, specializat in astfel de manevre – ca Presedintele ar desemna un premier de la o eventuala alianta majoritara, nu este obligt in nici un fel sa desemneze pe cineva de la un partid anume din cadrul acetei aliante. Spre exemplu, ar putea, foarte bine, sa desemneze un premier de la UNPR sau de la PNL”, mai spune Neamtu.

 

 

3 COMENTARII

 1. Domnu’ Neamtu!… mai mergeti pe la Scoala… nu pe la vreuna din acelea cu nume si referinte rasunatoare ci pe la Scoala… Vietii!…
  Ii faceti un rau nemeritat si inutil lui Rus dand apa la moara celor cu „e omu’ lui Basescu…”
  Ii faceti rau lui Base facandu-i pe unii din suporteri sa-si puna intrebari inutile…
  Iar in schimb, nu va „procurati” decat o posibila viitoare „reclama” ieftina din categoria: „V-am spus eu ca Pamantul e rotund…”
  Nu mai gasiti nimic mai de substanta cu care sa va „prezentati” ?… Nasol!…
  Si un PS: pe CTP-eul nu-l mai pot citi/vedea, nu din cauza opiniilor lui (sunt destul de deschis sa accept opinii diferite/alternative) ci din cauza „ipostazelor” in care se „infatzosheaza” natiunii prin pozele din lumea virtuala… if u know what I mean!… 🙂

 2. Domnul Neamtu incepe sa insire greselile. Nu-i treaba domniei sale pe cine va desimna domnul Presedinte DACA …
  Cred ca dl Neamtu face exact ceeea ce ar trebui sa evit mai mult : sa actioneze si sa vorbeasca asemeni uslamistilor. Ba o critica pe dna Udrea, ba citeste viitorul in globul de cristal …
  Nu domnule Neamtu ! Nu ! Daca ne vreti alaturi trebuie sa fiti altfel. Nu va puteti ridica prea sus doar incercand rin atac sa slabiti concurenta. NU !
  Propuneti ceva constructiv pentru refacerea acestei tari care e a nostra !
  Mergeti in fata romanilor nu la duel cu adversarii existenti sau presupusi. UNITI oamenii sub semnul aceluias ideal, scop , proiect, nu reactionati negativ, spre dezbinare !
  Incercati sa invatati de la toti si din toate, inclusiv din greselile dumneavoastra sau ale celorlalti. Fiti altfel, inainte de toate fiti pozitiv.
  Si invatati virtutile tacerii. Nu e cazul sa vorbiti dumneavoastra in locul Presedintelui, cum nu era cazul sa expuneti public momentul dumneavoastra de simpatie legionara din adolescenta. Presa atat asteapta. Vorbele sunt un bumerang grozav de puternic si care loveste neasteptat. N-ati castigat nimic spunandu-le, puteti pierde insa pentru ca le-ati dat drumul.
  Vedetiva de calea dumneavoastra, de proiectul pe care-l asumati, coagulati oamenii in jurul proiectului, construiti.
  Amintiti-va ca Germania complet distrusa a fost reconstruita de femei, batrani, copii numai prin puterea bratelor si forta vointei. Pentru ca ei credeau in tara lor si-n misiunea pe care si-o dadusera. Romania e bantuita de rele, dar nu distrusa, Romania are oameni de buna credinta si in putere, Romania are oameni. Da-tile credinta in prezentul si mai ales in viitorul tarii lor !
  E o misiune extraordinara care nu are nevoie de vorbe goale si de conflicte de doi bani. Coagulati, domnule Neamtu, construiti !

 3. Unde sunteti domnilor din Partidul Noua Republica?
  Va asteptam de 20 de ani…Timpul este scurt, fiti mai vizibili-electoratul TREBUIE sa va cunoasca.

  Ne-am saturat de cizma rosie, este timpul sa ne primenim !

  SUS INIMA !

Comentariile sunt închise.