Radu StroeMinistrul de Interne, Radu Stroe, a vorbit, luni, despre afirmatiile omologului sau german, care a sustinut ca tara sa se va opune intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen. Stroe a subliniat ca Germania „a pierdut ocazia sa taca”, iar prin afirmatiile ministrului de interne s-a depasit limita legitimei aparari.

„Germania a pierdut ocazia sa taca. Urma sa se exprime in JAI. Pacat. La MAI exista o vorba: ‘trebuie sa pastrezi limita legitimei aparari’. Ministrul a depasit limita legitimei aparari. Pacat. Noi am facut ce trebuia pentru a intra in Schengen. Lasam Germania sa gaseasca momentul cand va considera ea sa ne lase in Schenge, a precizat Radu Stroe, citat de Realitatea.net.

La randul sau, ministrul Apararii Mircea Dusa a reactionat la declaratiile ministrului german, afirmand ca Romania nu trebuie sa „stea cu capul plecat”, fiind o tara membra UE cu drepturi depline.

„Cred ca nu trebuie sa mai stam cu capul plecat. Romania este o tara a UE cu drepturi depline. Trebuie sa ne aparam demnitatea si onoarea”, a precizat Dusa, inainte de sedinta USL de luni, intrebat despre comunicatul comun al MAI si MAE privind aderarea la Schengen.

Fostul ministru de interne a aminitit ca la cele doua consilii JAI la care a participat in timpul mandatului toate tarile membre au sustinut ca Romania a indeplinit toate conditiile pentru a adera la spatiul Schengen.

„De la o clipa la alta unii se schimba si pe considerente pe care nu le inteleg, subiective, ne spun ca se vor opune primirii noastre in Schengen. Romania a facut eforturi deosebite si financiare si umane sa-si securizeze frontierele, a facut eforturi deosebite pentru a avea cel mai modern sistem de supraveghere a frontierelor si Centrul national de supraveghere este cel mai modern din Europa, care va fi compatibil in cateva luni cu centrul european de la Varsovia”, a adaugat Mircea Dusa.

Consiliul Justitie si Afaceri Interne se intruneste in 7 si 8 martie 2013.

Cu o zi in urma, ministrul german de interne a declarat ca Germania va recurge la veto daca, la Consiliul JAI, Romania si Bulgaria vor insista  asupra unui vot in privinta stabilirii unui termen concret de aderare la Schengen. „Extinderea spatiului Schengen este acceptata de catre cetatenii nostri numai daca sunt indeplinite conditiile de baza. (…) Nu este cazul in prezent'”, a precizat ministrul Hans-Peter Friedrich.

15 COMENTARII

  1. Omolog nu exista in cazul acestui INCOMPATIBIL CU DOSAR ! Nu se poate compara cu ministrul german, nici daca se mai naste odata. E prea la nivelul de jos nascut, ca sa poata gindi european !

  2. ….nasule ,hai sa facem ceva ! ,nu se mai poate !,aceasta clasa politica nu au in cap decat sa puna ROMANIA pe butuci ! ,…vom disparea ca natie fiindca asa vrea muschii lui ponta ,voiculescu ,SRS,crinut kakarau,….mafiotii natiei !…..incearca sa aduca tara inapoi ca pe timpul lui ceausescu …..oameni buni o mana de infractori !…. nu suntem in stare sa-i bagam acolo unde l-e este locul ?

  3. Dupa cat i-l duce mintea pe ministrul „sens unic”, ar fi capabil sa declare razboi Germaniei. Nu-l trimiteti la JAI ci undeva in apropierea cercului polar. Asta ca sa nu ne faca de KKO.

  4. ,,Cap sec,,lipsit de continut -el trebuie sa taca- din pacate au ajuns in fruntea tarii provocatorii periculosii loviturii de stat.-felicitari nasule ,tu esti ziaristul care ma inform. corect.-Succes.

Comentariile sunt închise.