mita-spaga-medic1Pacienţilor li se pregăteşte o nouă taxă din această toamnă. Cei care ajung la spital şi vor să fie trataţi de un anumit medic trebuie să scoată bani grei din buzunar, potrivit un proiect pilot întocmit de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a propus această soluţie în speranţa că aceasta va creşte salariile cadrelor medicale, pentru care până acum nu s-au găsit fondurile necesare.

Pacienţii care ajung la spital şi care vor să fie trataţi de un anumit medic trebuie să plătească între 15 şi 150 de lei. Suma va fi stabilită de fiecare spital în parte, iar proiectul pilot ar putea fi pus în aplicare începând cu 1 septembrie. 70% din această sumă ar urma să meargă la medic, 20% la personalul auxiliar şi 10% la unitatea sanitară.

6 COMENTARII

  1. Cand ajunge la sanatate de mai multe ori acelasi contabil ratat, bun doar sa numere stiuletii pe la vreun fost CAP, asa se intampla. Ce face un incapabil in lipsa de bani? Se gandeste cumva la eficienta? Sau abordeaza lucrul cel mai simplu, adica sa puna taxe?!

  2. Derbedi astia din minister cred ca toata lumea are bani ca in bucuresti….ei cred ca daca invirt bani cum vor ei toata lumea este hot ca ei…

Comments are closed.