patriarhul-daniel

Eugen Teodorovici a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că la rectificarea bugetară adoptată în şedinţa de guvern de marţi, din cele 37 de milioane de lei, 25 sunt destinate construirii Catedralei Mântuirii Nemului.

BreakingNews24 a anunţat că proiectul de rectificare bugetară prevede alocarea unor fonduri suplimentare pentru BOR. În afară de banii pentru Catedrală, încă 10 milioane vor merge pentru construirea sau refacerea unor biserici din județe. În jur de 30 de milioane de lei vor merge prin bugetele alocate Consiliilor Județene pentru salariile personalului clerical și neclerical al bisericilor.

Costul lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului până la stadiul roşu-gri, adică pentru finalizarea construcţiei, fără tencuială, dar cu geamuri şi uşi, este de aproximativ 80 de milioane de euro, anunţă Patrarhia Română

„Iniţial, costurile lucrărilor la roşu-gri, adică construcţia netencuită, dar cu geamuri şi uşi, au fost estimate la 100 de milioane de euro. După ce au fost reevaluate calculele, odată cu finalizarea lucrărilor din subteran, costurile au scăzut cu 20 de milioane de euro. Astfel că estimăm ca în final suma să fie de 80 de milioane de euro”, a explicat pentru MEDIAFAX, în 2014, părintele Constatin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Pentru lucrările de infrastructură şi pregătirea şantierului au fost cheltuiţi aproximativ 25 de milioane de euro, dintre care jumătate de la autorităţile statului şi jumătate de la cetăţeni din ţară şi din străinătate, a mai spus Stoica, citat de bn24.ro

15 COMENTARII

 1. Problema e ca NU E CINE sa se ocupe de asa ceva.TOTI cetatenii trebuie sa ineleaga ca acesti sus-pusi sunt RUSI
  BOLSEVICI la fel ca ilici,nastase,naumovici (zis ponta) etc si NU AU
  nici un interes sa faca ceva pt aceasta tara,din contra,o distrug si o
  fac in ritm accelerat.
  Trebuie oameni cu
  morala,etica,patriotism,onestitate,respect etc pt aceasta tara si popor
  in politica pt a face ORICE bine,iar acesti oameni vor iesii la iveala
  si vor reusii sa ajunga unde merita dupa ce noi vom inlatura
  ILEGALITATEA din acesta tara si ReAFIRMA Romania NORMALA,REGALA cu
  PARINTELE acestei tari si popor,Majestatea Sa Regele Mihai I ca SINGURUL
  LIDER LEGAL SI MORAL (asa cum este cunoscut si respectat infara) al
  acestei tari.

  Pt a salva aceasta tara,SINGURA SOLUTIE,E INCA O
  REVOLUTIE,Revolutia Regalista,care sa dizolve aceste mizerii din
  politica,aresteze,inlocuiasca cu nationalisti TOTI parlamentarii si sa
  ELIBEREZE tara adevarata,Regatul Roman de sub jugul suprimator al
  acestor BOLSEVICI.

  Traiasca M.S. Regele Mihai I
  Traiasca Regatul Roman

 2. Trebuie ridicate biserici sintem crestini insa trebuie schimbat popa, prea-nenorocitul tace ca un porc in porumb iar musulmanii-si fac de cap. Jos cu popa.

  • Jos cu cel din deal, de acord, dar mare atentie, sa nu vina altul mai rau. Ca si pe acesta l-au mosit serviciile secrete. Cand au fost in viata mari duhovnici in ’90 si aveam pe cine pune, nu s-a putut. Acum ce garantii avem ca se poate? Si pe cine mai punem?!

  • Trebuie ridicate biserici?!? Omule ,ai facut ochii roata in vreun oras,in ultima vreme? A mai ramas straduta fara biserica? Nu mai putem respira de atata ,,credinta”,cu atatea biserici,in timp ce pentru sanatate si educatie niciodata nu sunt bani! Dar cum sa dai bani pentru educatie,Doamne fereste, doar nu vrei sa desteptezi prostimea,las-o asa, ca e masa de manevra! Lasa,mai bine facem muuuuulte biserici, ca asta ii tine prosti si habotnici! Pana nu ne zboara din cap mania asta cu ,,ridicatul” de biserici,nu ne vom insanatosi ca natie.Uitati-va in tarile civilizate, sa vedeti ,,rata” de biserici.Veti fi uimiti cat de putine sunt,in comparatie cu destrabalarea pe bani publici din Romania!

 3. DAR CIND VINE VORBA DE BOR…..BA ULTRAMEGAPREAREA INALTIMEAPPREASFITENIEII VOASTRE BEGEABA VREI CELE MAI INALTE BISERICI SI CELE MAI MULTE ,DACA SINT PARIINTI CARE NU AU BANI PENRU TRATAMENTELE COPIILOR SII APELAZA LA MILA CETATENILOR NU TE INTERSEAZA POPA NESIMTIT CITI OPII SE SALVAU CU ACEI BANI PENTRU BISERICA MINTUIRI NEAMULUI ? BA POPA NERUSINAT SI IUBITOR DE FALA SI ARGINTI DEGEABA AI BISERICI L FIECARE COLT DE STRADA DACA ITI MOR ENORIASII SI COPII LOR DIN LIPSA DE MEDICAMENTE VETI RAMINE CU BISERICILE GOALE .AR REBUI SA RAPI DE RUSINE POPO A ISUS CRISTOS SPUNEA CEVA DESPRE IUBITORII DE ARGINTI . PACAT CA ADEVARATII PREOTI SINT PRIN SATE UITATE DE LUME S-N FRUNTE BOR O ATIA E HOTI TUPILATA LINGA POLITICIEENI DESI BOR NU FACE POLITICA,DAR SEFILOR BOR LE PLACE

 4. Merita testat! De ce merita sa testezi si tu acest sistem prin care sa ajungi mai usor
  la castiguri suplimentare? Pentru ca activitatea e foarte simpla, o desfasori
  in timpul liber si nu ai nicio obligatie. Nici macar nu trebuie sa recrutezi
  oameni. Totul e mai usor decat crezi! Iti trimit mai multe informatii dupa ce
  imi ceri detalii la adresa de email: [email protected]

 5. OK! sa se dea acesti bani „Institutului” Elie Wiesel pentru a fi gestionati de „romanul” Alexandru Florian impotriva romanilor!

  • Banii sa se dea la educatie, ca ne-am indobitocit de tot,nu mai stim sa deschidem o carte, dar batem la matanii si pupam moaste de zor,sa se dea la sanatate,ca am ajuns o natie de muribunzi!

   • Care carte stimate cetateana ? De istorie,unde existenta neamului incepe in 240,pt 100 ani,dupa care am disparut,doar pt a reaparea in evul mediu la printii Stefan Cel Mare,Vlad Tepes si Mihai Viteazul,ca dupa sa disparem din nou pana la cele 2 razboaie mondiale,fara a mentiona ca aceast tara a fost O PUTERE RESPECTATA,un GIUVAIER pana in 1948 si ca ce a mai ramas pana acum dupa capusarea de catre CIUMA ROSIE si oamenii plantanti in 1948 a ramas din acel giuvaier ?

    Sa fim seriosi … Am invatat in 1 an pe net,adevarata istorie din care nici 5% nu am invatat in scoala.Daca am merge la scolii si licee si le-am spune istoria adevarata,copii ar ramane trazniti cand ar vedea ce firimituri le-a fost predata.

    Problema e ca NU E CINE sa se ocupe de asa ceva.Dumneata si TOTI ceilalti cetateni trebuie sa inelegi ca acesti sus-pusi sunt RUSI BOLSEVICI la fel ca ilici,nastase,naumovici (zis ponta) etc si NU AU nici un interes sa faca ceva pt aceasta tara,din contra,o distrug si o fac in ritm accelerat.
    Trebuie oameni cu morala,etica,patriotism,onestitate,respect etc pt aceasta tara si popor in politica pt a face ORICE bine,iar acesti oameni vor iesii la iveala si vor reusii sa ajunga unde merita dupa ce noi vom inlatura ILEGALITATEA din acesta tara si ReAFIRMA Romania NORMALA,REGALA cu PARINTELE acestei tari si popor,Majestatea Sa Regele Mihai I ca SINGURUL LIDER LEGAL SI MORAL (asa cum este cunoscut si respectat infara) al acestei tari.

    Pt a salva aceasta tara,SINGURA SOLUTIE,E INCA O REVOLUTIE,Revolutia Regalista,care sa dizolve aceste mizerii din politica,aresteze,inlocuiasca cu nationalisti TOTI parlamentarii si sa ELIBEREZE tara adevarata,Regatul Roman de sub jugul suprimator al acestor BOLSEVICI.

    Traiasca M.S. Regele Mihai I
    Traiasca Regatul Roman

    • Domnule cetatean,nu te supara!Eu ma refeream la carte,in general,ca instrument de cultura.Eu mi-am facut cultura intai din carti,apoi de pe internet(daca aia se poate numi adevarata cultura,e mai degraba ingurgitare de informatie,ceea ce e cu totul altceva) si slava Domnului,nu am ajuns o tampita sau un om fara constiinta natiei din care provine si toate cele.Important este ce citesti,ca nu sunt doar carti din alea de doi lei,cum crezi dumneata.Si nu avem nevoie doar de cunostinte de istorie,un om adevarat are nevoie de multe lucruri din mai multe domenii! De exemplu,cred ca dumitale ti-ar prii foarte tare o carte de limba romana(nu te supara),la cum schingiuiesti sarmana limba: ,,vor iesii”, ,,vor reusii”.Dar ,de,daca si sa scrii romaneste ai invatat tot de pe net, e explicabil….
     Si inca ceva : si pe net se manipuleaza si se spun tampenii,mai al naibii ca in carti !

     • Domnisoara/Doamna cetateana,1 greseala mica nu cred ca-ti poate sugerea ca nu stiu limba Romana,dar in fine (stati linistita,nici vorba sa ma supar).Nu,Nu am invatat de pe internet.Eu am schimbat Pentium 1 pe Pentium 4 abia in 2006 si internetul a venit abia 6 luni mai tarziu,cand eram la liceu,dar ma rog 😉

      Ma bucur ca sunteti de accord cu restul.

    • In rest,sunt cu totul de acord cu toate celelalte lucruri pe care le-ati scris.

Comments are closed.