Premierul Sorin Grindeanu, ministrul Sănătății, Florian Bodog, secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor Raed Arafat și ministrul de interne, Carmen Dan, ar urma să se întâlnească în cursul după amiezii de luni la sediul Guvernului, au declarat surse oficiale citate de Agerpres, conform romaniatv.net

UPDATE Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat luni că a discutat cu premierul Sorin Grindeanu cu privire la achiziția de ambulanțe și că urmează să aibă loc și o întâlnire la care să participe și secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor Raed Arafat, la întoarcerea acestuia din țară.

„Nu este prima discuție pe care am avut-o cu premierul referitor la achiziția de ambulanțe, suntem la a doua sau la a treia discuție pe această temă. Am discutat și astrăzi și am respectat solicitarea pe care a avut-o dl Arafat de a avea o discuție în trei la momentul în care dânsul se va întoarce în țară”, a afirmat Bodog, la plecarea de la Palatul Victoria

El a arătat că Raed Arafat nu dorește să semneze protocolul privind achiziția de ambulanțe în forma propusă de Ministerul Sănătății.

„Domnul Arafat nu dorește ca achiziția să se facă la Ministerul Sănătății”, a afirmat ministrul..

Printre temele abordate s-ar afla și achiziția de ambulanțe, au mai dezvăluit sursele.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a afirmat că funcționari din cadrul Ministerului Sănătății au „sabotat” continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanță și SMURD și că anunțul ministrului Florian Bodog privind demararea procedurii de achiziție pentru ambulanțe „ascunde multe adevăruri nespuse”, fiind, în opinia sa, „un anunț al întârzierii achizițiilor de ambulanțe”.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, susține că motivele care au determinat „disputa publică” pe tema achizițiilor de ambulanțe pentru SMURD, sunt „artificiale” și consideră că problema poate fi rezolvată cu „o directă comunicare”.

Ministrul Săntătăţii, Florian Bodog, susţine că licitaţia demarată de IGSU pentru acordul-cadru de achiziţionare a noilor ambulanţe nu mai este valabilă şi că trebuie încheiat un nou protocol între Ministerul Săntătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, astfel încât să fie reluată procedura. Secretarul de stat Raed Arafat îl contrazice, susţinând că, dacă se renunţă la licitaţia începută de IGSU, se va întârzia foarte mult, astfel că primele ambulanţe vor putea fi preluate abia la jumătatea anului viitor, în condiţiile în care dotările ambulanţei şi SMURD sunt învechite. ”Să îşi asume responsabilitatea cei care semnează (protocolul – n.r.) atunci când vor muri oameni pentru că nu avem ambulanţe”, a averizat Arafat.