Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat, miercuri dupa sedinta de Guvern, ca pentru coplata se propune un nivel minim de 5 lei si unul maxim de 10 lei, precizand ca suma efectiva va fi stabilita de consiliul de administratie al fiecarui spital in parte. El a subliniat ca pacientii vor plati o singura data, la externare. „Vorbim de coplata pe caz externat, se plateste o singura data de catre pacient cand se externeaza”, a completat Nicolaescu.

„In declaratia reprezentantului FMI, daca toata lumea vrea sa o citesca corect si fara nici o interpretare, lucrurile sunt clare. FMI a aprobat pozitia Romaniei, guvernului, in speta a Ministerului Sanatatii, in ceea ce priveste limitarea actiunii de coplata numai pentru serviciile spitalicesti si introducerea unei sume modeste. A mai spus reprezentantul FMI ca nu s-a decis si ramane la latitudinea statului roman cat sa fie coplata si cum sa se aplice. Premierul a facut, in acelasi spirit, afirmatia ca actiunea coplatii se va fixa odata cu contractul cadru, de la 1 martie”, a afirmat ministrul Sanatatii.

„Trebuie sa stabilim o limita minima si o limita maxima si mai departe prin negocieri sa se stabileasca formula exacta de aplicare de catre fiecare spital in parte. In proiectul de contract cadru veti gasi ca avem o limita minima de 5 lei si o limita maxima de 10 lei urmand ca nivelul efectiv pentru fiecare spital in parte sa fie aprobat de consiliul de administratie al fiecarui spital. Nu e nicio balbaiala, nu e nicun pas nici inainte, nici inapoi, nici in fata, nici in spate, sunt pasi de aplicare a legalitatii”, a adaugat Nicolaescu.

1 COMENTARIU

  1. Asta DA frectie la un picior de lemn tovarase ministru infractor „Nicolaescu”…
    La un milion de internari pe an (ceea ce cred ca MULT prea mult!) tovarasului i-au lipsit 5,..,10 milioane de lei pe an!
    10.000.000 ii putea cere lui Vanghelie din banii lui de cheltuiala…sau putea chiar tov. minsitru sas-i dea din cele 5 milioane de Euro pe care le-a cam ascuns acum ceva ani…
    Asta este doar o vrajeala care e facuta da tina atentia publicului….

Comments are closed.