UPDATE 2: Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a declarat marti ca daca premierul ii cere demisia, va respecta aceasta solicitare, altfel nu va pleca de la conducerea ministerului, pentru ca nu vrea sa faca jocul nimanui, precizand ca ANI ii aduce acuzatii grave si suspecteaza ca astfel „deserveste pe cineva”.

„Daca premierul imi va cere sa-mi dau demisia, atunci sigur voi respecta aceasta solicitare, daca nu, eu nu voi pleca, nu vreau sa fac jocul nimanui. Nu voi da satisfactie nimanui” , a spus ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, intr-o declaratie de presa facuta la sediul Ministerului Sanatatii.

Vasile Cepoi a mai spus ca in urma cu doua saptamani s-a incercat crearea unui curent de opinie privind schimbarea lui din functia de ministru al Sanatatii.

El a spus ca Agentia Nationala de Integritate nu i-a trimis nici macar raportul in legatura cu investigatiile facute in cazul sau. „Nu am primit nici macar un raport de la ANI si am fost pedepsit „avant la lettre”. Mi-a fost afectat ce aveam mai bun, respectiv imaginea. Acum doua saptamani se vehicula ideea ca as fi fost schimbat. Acum, ANI imi aduce acuzatii grave. Suspectez si eu, sunt indicii ca ANI deserveste pe cineva”, a mai spus Cepoi.

UPDATE: Cepoi: Nu am avut o pozitie de decizie in proiect, am predat doar cursuri. Imi rezerv dreptul de a actiona ANI in instanta

Ministrul Vasile Cepoi a declarat pentru Agerpres ca nu a avut o pozitie de decizie in proiectul despre care vorbeste Agentia Nationala de Integritate, ci a predat doar cursuri, si ca isi rezerva dreptul de a actiona in justitie ANI pentru stirbirea imaginii publice.

„Nu am avut o pozitie de decizie in proiect am predat doar cursuri. Inainte de a intra in acest proiect, am consultat legea si juristii, care mi-au spus ca participarea mea nu incalca prevederile legale. Nu stiu pe cine serveste ANI cu acest comunicat de presa care incalca principiul confidentialitatii pe care il invoca in finalul comunicatului. Consider ca am fost pedepsit deja prin stirbirea imaginii publice inainte ca instantele sa se fi pronuntat cu privire la suspiciunile ridicate de cei care m-au invinuit. Imi rezerv dreptul sa actionez in justitie ANI pentru stirbirea imaginii publice”, a afirmat ministrul.

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, a fost declarat incompatibil de către ANI

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate.  Vasile Cepoi este acuzat de conflict de interese, infracțiuni impotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție, în legătură cu derularea unui proiect finanțat prin POSDRU, în perioada când era director al Direcției de Sănătate Publică Iași. Beneficul obținut fraudulos de Vasile Cepoi și soția sa în acest proiect se ridică la 42.000 euro.

Cepoi riscă astfel să își piardă postul de ministru. Mai mult el ar putea să aibă probleme și cu procurorii anticorupție, după ce raportul ANI va fi trimis către DNA.

Potrivit ANI, în perioada 2010-2011, când era director la DSP Iași, Vasile Cepoi a îndeplinit mai multe funcții în Fundația „Amfiteatru”, și anume, manager de proiect în cadrul proiectului „Calitate și performanță în sistemul sănătății publice din România”, director de proiect pentru activitățile editoriale și de cercetare și trainer audit calitate.

Vasile Cepoi a deținut, în cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași, funcțiile de Director executiv și Director coordonator. Începând cu septembrie 2010, acestuia  i-au fost delegate atribuțiile și responsabilitățile specifice funcției publice de conducere vacante de Director executiv. Ulterior, a fost numit în funcția publică de conducere de Director executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, în urma unui concurs. Vasile Cepoi a deținut această funcție până la data numirii în funcția de Ministru al Sănătății.

6 COMENTARII

 1. Buna. Am dezvoltat un site nou de [url=http://taman.ro/]anunturi gratuite[/url].
  Puteti introduce chiar si adresa web cu valabilitate de un an.
  Intrati pe [url=http://taman.ro/]www.taman.ro[/url] sa vedeti despre ce este vorba.

 2. ASTEAPTA SA-ICEARA PREMIERUL DEMISIA CA DE NU …… LASATI CU ONOAREA E CA O POVESTE E BINE LA MINISTER O TOT LALAE SI CU MASURI RADICALE IN SCOPUL PRIVATIZARII IN SANATATE DAR LE E E BINE ASA SE MARGE PE SPAGA .VOR CISTIGA CEI DE LA VIF SI RESTU ,DIN GARZI SI MARUNTISURI ROMANII VOR ASTEPTA MILA LOR ATIT .

 3. Avem atatea minti luminate in tara asta si totusi caracatitele astea inca mai traiesc bine fara strop de rusine .
  Normal, s-au facut o groaza de legi, nu si cateva care sa ii tuture bine in ai atentiona ca, asa nu se poate , se pedepseste drastic pt incalcarea lor !
  Nu avem reguli , suntem dezordonati !

Comentariile sunt închise.