Faptul ca PSD vrea sa isi dea jos propriul guvern este o situatie „absurda” si totodata „o inventie politica absoluta”, considera scriitorul Mircea Cartarescu, in opinia caruia doar „gasca de borfasi si mafioti din jurul lui Dragnea” vrea sa schimbe Guvernul, nu tot partidul, conform ziare.com

„Om fi noi tara lui Tzara si-a lui Eugen Ionescu, dar nici ei n-ar fi putut vreodata imagina o situatie mai absurda decat cea a unui partid la putere care lupta disperat sa-si dea jos propriul guvern. Asa ceva nu s-a mai vazut pe lume, e o inventie politica absoluta. Secretul miscarii e ca nu partidul vrea sa-si dea guvernul jos, ci gasca de borfasi si mafioti din jurul lui Dragnea, care tine partidul captiv si a carei tinta e Romania.

Grindeanu nu trebuie plans, el e doar un pesedist moderat venal, victima a gastii organizate ca si toti ceilalti. O sa moara cu Dragnea de gat, spre binele nostru al tuturor”, a comentat pe Facebook Mircea Cartarescu.

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au anuntat, miercuri seara, ca PSD-ALDE, coalitia de la guvernare, a decis schimbarea Guvernului Grindeanu, insa premierul a refuzat sa demisioneze, sustinand ca plecarea sa este dorita de „un singur om care vrea toata puterea”, adica Liviu Dragnea.

Miercuri seara, evaluarea activitatii Guvernului a fost prezentata de Darius Valcov, fostul ministru PSD arestat preventiv si trimis in judecata in doua dosare de coruptie. Acesta a sustinut ca Guvernul Grindeanu nu si-a indeplinit satisfacator misiunea.

Comitetul Executiv al PSD a mai anuntat ca toti ministrii au demisionat si a decis ca oricine va accepta postul de ministru la propunerea lui Sorin Grindeanu va fi exclus din partid. In replica, Sorin Grindeanu a anuntat ca nu demisioneaza pana nu obtine asigurari ca presedintele Klaus Iohannis va numi tot un premier de la PSD.