ion-iliescu-610x300Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, tace de ceva vreme, în mod misterios, deși mai toată lumea se aștepta să reacționeze, și încă vehement. A trecut aproape o săptămînă de la un incident cel puțin surprinzător, care ar fi impus o replică promptă – ba poate chiar un răsunător proces în justiție – și totuși, fostul șef al statului tace mîlc.

Poate pentru prima dată în ultimii 25 de ani, săracul și cinstitul Ion Iliescu a fost acuzat, acum o săptămînă, de corupție, și încă în formă extrem de gravă. De șpagă babană, mai pe românește. Sub forma unei vile pe malul unui lac din frumoasa și costisitoarea Elveția, ba chiar a unor conturi grase, în aceeași țară, la schimb pentru autorizarea unor facilități pentru CIA.
Acuzația nu a venit de la Vadim Tudor, nici de la timesnewroman.ro, ci de la un fost analist al CIA, Raymond McGovern, și a fost formulată într-un ziar străin, în contextul scandalului tot mai aprins al închisorilor ilegale ale serviciului american de informații.

„Banii proveniți din impozitele plătite de mine se duc către un individ precum Iliescu și oamenii lui din serviciile secrete. Și ce obținem noi, SUA, din asta? Primim un loc unde să torturăm oameni”, a spus McGovern, pentru publicația ”Sputnik International”.
Ar fi interesant de investigat contul din Elveția al lui Iliescu și cum fostul președinte a obținut casa de lângă lac, a mai spus fostul analist al CIA.

De zile bune, Iliescu refuză să comenteze acuzația gravă, în ciuda faptului că blogul său e dovada clară că fostul președinte se apără prompt în fața mai tuturor atacurilor din presă. El a reacționat rapid după ce recentul său interviu în ”Der Spiegel” a primit anumite interpretări; la fel de prompt a reacționat, recent, și după o așa-zisă dezvăluire despre un eveniment nebulos din anii 60 care l-ar fi implicat.

E cu atît mai ciudată tăcerea respectivă cu cît acuzația reprezintă, practic, o premieră: Iliescu a fost învinuit de patronarea corupților, de morții revoluției, de mineriade șamd, dar niciodată de corupție. Ideea că fostul președinte ar putea avea conturi dosite în străinătate e șocantă chiar și pentru cei mai înrăiți adversari ai săi.

Și totuși, Iliescu tace, lăsînd șarpele îndoielii să se descolăcească în voie. De ce oare?

sursa: inpolitics.ro

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.