Peste 25 de masini au ramas blocate pe DN24 Iasi-Vaslui, duminica dimineata, din cauza viscolului si ninsorii puternice care a blocat soseaua in zona localitatii Codaesti. Autoritatile au cerut Armatei Romane sa intervina in zona pentru a salva cele aproximativ 50 de persoane blocate in masini de ore bune. Oamenii au fost salvati in jurul orei 14 de catre structuri din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor – Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta – si cu ajutorul Centrului Militar UM01776 Husi. Autoritatile au avertizat soferii sa nu plece la drum in zona, circulatia fiind inca intrerupta in unele zone.

„Urmare a acestor probleme, revenim cu atentionarea indreptata catre toti conducatorii auto sa nu porneasca la drum daca nu este absolut necesar. In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, trebuie luat in calcul si riscul intreruperii circulatiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie sa lipseasca tot ceea ce este necesar in caz de inzapezire”, a precizat prefectul judetului Vaslui, Radu Renga.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”27727″]

Ajutorul Armatei a fost solicitat si in judetul Botosani, unde 11 militari au asigurat transportul unei femei gravide din localitatea Saveni la o clinica din apropiere. Angajatii MApN au avut nevoie, la randul lor, de ajutorul unei freze cu care sa deszapezeasca drumul care devenise impracticabil. Majoritatea drumurilor judetene din Botosani sunt inchise datorita viscolului si ninsorii puternice, singurele artere in stare buna fiind cele care fac legatura cu Suceava si Iasi. Si judetele Vaslui, Suceava si Bacau au fost afectate de viscol, mai multe drumuri judetene din cele trei zone fiind impracticabile.

 

 

2 COMENTARII

  1. ultimele doua sufragii au inrosit harta Romaniei, asa ca „la dezapezit, uslasi !”

Comentariile sunt închise.