CEAUSESCU

La sfârşitul anului 1982, România atingea vârful datoriei externe de 11 miliarde USD, fiind dependentă de Fondul Monetar Internaţional.

Presată de FMI, țara noastră ar fi urmat să intre în blocaj financiar şi încetare de plăţi urmând a fi nevoită să-și vândă resursele naturale cum s-a întâmplat 25 de ani mai târziu.

Numai că Nicolae Ceauşescu a luat FMI-ul prin surprindere, hotărând după 1985 să facă plata tuturor datoriilor externe înainte de termen, România nemaintrând în capcana tranzacţiilor bursiere întinsă de FMI și a vânzărilor pe bursele internaționale ale unor active ale Statului Român.

Din cauza FMI-ului, mare parte din producţia agricolă şi industrială a ţării a trebuit să ia calea exportului, creând deja cunoscutele cozi la produsele alimentare. Agentul termic a fost raţionalizat şi benzina a fost distribuită pe cartelă.

Aşa se face că, începând din 1987, într-o țară afaltă sub un blocaj financiar extern, s-a dezlănţuit o campanie intensă de diabolizare a lui Ceauşescu prin intermediul presei occidentale. Posturile de radio Europa Liberă şi Vocea Americii au lansat în premieră zvonul că Gorbaciov stabilise un înlocuitor al lui Ceauşescu, care ar fi fost nimeni altul, decât Ion Iliescu.

Propaganda și planul Est-Vest (Rusia-Occident) pentru debarcarea lui Ceauşescu se puseseră deja în mișcare.

În martie 1989, însă, Ceauşescu reuşise să ramburseze integral datoriile cu sacrificii mari din partea populației. În plus, România mai avea în băncile sale un plus de 3,7 miliarde USD şi creanţe de 7-8 miliarde USD.

La această sumă s-ar fi adăugat şi exporturile României din 1989 care au fost de 6 miliarde USD. Arhivele oficiale, coafate în cei 24 de ani scurşi de la revoluţie, nu mai pot justifica azi decât existenţa a 2 miliarde USD. De ce s-au „volatilizat” aceşti bani?

Cine a făcut-o? Dacă România avea şi după 1989 în serviciile de informaţii şi în Parchete vreun român patriot, am fi aflat până acum. Există indicii că în noaptea de 14/15 decembrie 1989, de la flotila prezidenţială de la Otopeni ar fi decolat un avion Il-18, care a executat un transport special, cu destinaţia Teheran.

Şi că avionul ar fi avut la bord lingouri de aur cântărind 24 t. Într-adevăr, avionul figurează în fişele de evidenţă aeriană că s-a întors gol din Iran, pe 4 ianuarie 1990. Dacă lucrurile sunt reale şi explicaţia poate fi una extrem de simplă.

Ceauşescu descoperise încă din 1987 că România avea în propria ogradă toate „comorile” care-i permiteau să nu mai depindă vreodată de FMI şi mai mult decât atât i-ar fi făcut concurenţă acestui organism. Un prim pas fiind acela de a se asocia cu China, Iranul şi Libia, într-o bancă care să acorde împrumuturi cu dobânzi mici, destinate ţărilor în curs de dezvoltare.

Banca în cauză se numea BRCE (Banca Română de Comerț Exterior) prin intermediul căreia, întreprinderile de comerț exterior ale României derulaseră operaţiunile de aport valutar special, de pe urma cărora a fost rambursată datoria externă a ţării noastre.

FMI îşi permitea să acorde de câteva decenii împrumuturi, condiţionate de ingerinţele brutale în economia ţărilor creditate, datorită rezervei de 2.996 tone de aur, de care dispunea.

Hărţile cu zăcămintele minerale începuseră să fie introduse pe calculator în România, la sediul Întreprinderii de Prospecţiuni şi Foraje „Geofizica” din anul 1971 şi erau permanent actualizate, aşa că Ceauşescu a aflat că din munţii României se extrăseseră până în 1987 circa 2.070 de tone de aur şi că România mai avea 6.000 tone aur, adică de trei ori cât se exploatase până atunci şi care în 2013 a ajuns să valoreze 250 miliarde euro.

Numai că pe lângă aur, Ceauşescu ştia că în aceleaşi zăcăminte se află argint şi metalele rare, extrem de valoroase precum arseniu, galiu, germaniu, molibden, titan, vanadium, wolfram etc. Şi conta mult pe acestea întrucât ele sunt evaluate azi la 6.000 !!!!! de miliarde de euro.

În acei ani, aplicaţiile de larg consum ale tehnologiei utilizate de americani şi sovietici la programele lor cosmice Apollo şi Soiuz abia începeau să apară pe piaţă. Video playerele/recorderele, camerele de filmare video, calculatoarele şi telefonia mobilă, au la bază microprocesoarele la fabricaţia cărora materia primă sunt metalele rare aflate din abundenţă, alături de aur în zăcămintele din Munţii Apuseni (minele Roşia Montană, Almaş, Baia de Arieş, Bucium, Brad şi Săcărâmb).

După 1990 au apărut o mulţime de producători europeni de telefonie mobilă precum Nokia care au fost nevoiţi să importe aceste metale rare din Africa Centrală şi Australia, deşi România era mai aproape. Boom-ul producţiei la nivel mondial de calculatoare şi telefoane mobile s-a produs după 1990, când în România avusese deja loc scurt-circuitul din decembrie 1989.

Chiar şi aşa, Ceauşescu prevăzuse această dezvoltare şi construise împreună cu concernul american Texas Instruments, o întreagă platformă industrială dedicată electronicii, numită IPRS Băneasa, lăsând-o moştenire românilor. Care cu o minimă investiție , ar fi permis României să producă şi să deţină calculatore, telefoane mobile, reţele proprii de internet şi de telefonie. Numai că imediat după 1990, IPRS a fost dezmembrată cu bună ştiinţă pentru a fi transformată în investiţie imobiliară.

Să nu fi ştiut aceste lucruri cel care conduce „de facto” SIE, generalul Silviu Predoiu, absolvent al facultăţii de Geologie care a lucrat ca inginer geolog la ICE Geomin (1984-1985) și la Întreprinderea de Metale Rare din București –IMRB (1985-1990), îndeplinind din 1987 funcţia de CI-st al IMRB?

Să nu fi ştiut aceste lucruri preşedintele-geolog Emil Constantinescu, cel care a avut revelaţia nerentabilităţii mineritului în România, închizând jumătate din exploatările miniere?

Să nu-i fi spus măcar şeful cancelariei sale prezidenţiale, Dorin Marian şi el geolog de meserie?

Să nu fi ştiut nici măcar premierii Teodor Stolojan şi Nicolae Văcăroiu, proveniţi din Consiliul Planificării economice de dinainte de 1989? Şi nici Ion Iliescu fost membru CPEx al PCR? Pe baza estimărilor specialiştilor săi, Ceauşescu şi-a făcut un plan de extracţie masivă până în anul 2040, astfel încât banca pentru investiţii în ţările în curs de dezvoltare, să beneficieze de un flux neîntrerupt de finanţare, acoperit în aur.

Aşadar, Ceauşescu intenţiona ca în decurs de o jumătate de secol să extragă la greu aur şi metale rare româneşti, care să-i asigure un fond anual de cel puţin 8 miliarde USD pe care România să-l ruleze prin intermediul BRCE (care avea ea însăşi un capital de peste 10 miliarde USD), investindu-l în construcţia de obiective economice şi de infrastructură în afara graniţelor, cu proiecte concepute de arhitecţii români, cu mână de lucru constituită din muncitori şi ingineri români şi cu utilaje şi maşini proiectate şi produse în România.

Unde? În primul rând în China şi în statele prietene acesteia din Asia de Sud-Est, în Iran şi în statele musulmane aliate acestuia din Africa şi Orientul Apropiat şi pe cont propriu în America de Sud. Adică exact ceea ce face China acum cu Victor Ponta şi Traian Băsescu care stau cu mâna întinsă la cerşit pentru posibile investiţii de 8 miliarde de euro.

Trebuie să recunoaștem că acest plan, conceput de mintea nu prea şcolită a lui Ceauşescu, un om neobişnuit de patriot pentru poporul lipsit de recunoştinţă, din mijlocul căruia s-a ridicat, era genial. Şi poate fi numit Testamentul lui Ceauşescu. Interesant ar fi să urmărim ce s-a întâmplat cu „comoara” respectivă, după asasinarea lui Ceauşescu.

BRCE, care după revoluţie şi-a schimbat numele devenind Bancorex, a ajuns în faliment în 1999, după ce prin ea, Ion Iliescu a miluit cu credite nerambursate sau ilegale zeci de mii de membri ai nomenclaturi postdecembriste, provenită din falşi dizidenţi şi chiar suspecţi de terorismul practicat după Lovitura de Palat din 22 decembrie 1989.

Sub privirea guvernatorului BNR. Bancorex a fuzionat prin absorbţie în Banca Comerciala Romana (BCR) şi la privatizarea din 2006 a BCR, guvernatorul BNR împreună cu premierul Tăriceanu a obligat poporul român să plătească suma de 3,75 miliarde euro către Erstebank, din Austria, pentru găurile negre avute de Bancorex.

Cum din privatizarea BCR românii au încasat de la austrieci numai 2,25 miliarde euro, ei mai au de plătit acestora încă 1,5 miliarde euro. Dacă prin absurd la conducerea României ar fi nimerit din greşeală vreun om cât de cât patriot ca Ceauşescu şi i-ar fi trăsnit prin cap să aplice Testamentul lui Ceauşescu, i-ar fi fost imposibil, căci îi lipsea una din rotiţele mecanismului conceput de el, banca românească.

Din septembrie 1990 şi până azi, numele celui care a ocupat postul de guvernator al Băncii Naționale a României a fost Mugur Isărescu. Cel care a fost până în decembrie 1989 cercetător la Institutul de Economie Mondială, obținând titlul de doctor în economie, ca urmare a participării la cursuri organizate în SUA.

În perioada ianuarie–septembrie 1990, Isărescu a funcţionat ca reprezentant comercial al ambasadei României la Washington. În anul 2002, bursa din Londra, cea mai mare bursă a aurului din lume, a decretat că producţia combinatului Phoenix din Baia Mare (recunoscut pe plan mondial din 1970 ca producător garantat) nu se mai încadrează în standardele internaţionale.

Prin aceasta, România pierdea dreptul la utilizarea poansonului internaţional al BNR, aplicat pe lingourile de aur. Poansonul imprima numărul de ordine, greutatea, concentraţia, denumirea producătorului şi sigla Băncii Naţionale. România a fost astfel interzisă pe lista producătorilor şi exportatorilor de aur, iar BNR avea cel mai potrivit pretext pentru a nu mai face niciodată depozite de lingouri din aurul românesc.

Doar o întâmplare a făcut ca într-o conferinţă de presă a PRM să fie prezentat un document secret, datat 25 martie 2002, care demonstra că printr-o stranie coincidenţă, din ordinul guvernatorului BNR, prin aeroportul Otopeni, s-au scos din ţară 20 de tone de lingouri de aur, cu destinaţia Germania.

În perioada 2002-2013, din dispoziţia aceluiaşi Mugur Isărescu, două treimi din rezerva de aur lăsată de Ceauşescu României, adică 61,2 tone, au ajuns să fie depozitate în bănci din afara graniţelor, lipsind astfel România de a doua rotiţă a mecanismului conceput de Ceauşescu.

Pentru a desăvârşi opera de blocare a accesului românilor la propriul aur şi metale rare, la propunerea ministrului Industriilor, Radu Berceanu licenţa de exploatare a aurului şi metalelor rare nr. 47/1999, este acordată prin HG 458/1999 (ale cărei prevederi sunt şi azi secrete) companiei private străine Roşia Montană Gold Corporation, avându-l ca paravan pe Vasile Frank Timiş.

De atunci, statul român nu a mai scos nici un gram de aur din propriile mine, în timp ce Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat la încă opt 8 firme străine licenţe de explorare şi exploatare pentru aurul şi metalele rare româneşti din Apuseni. Fix pe zăcămintele din hărţile geologice realizate pe vremea lui Ceauşescu.

Legea minelor, a fost modificată astfel, încât România să primească din partea companiilor străine care exploatează resursele sale subterane, o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage, în timp ce în Africa de Sud redevenţa pentru aur este de 20%. Aşadar şi ultima rotiţă a mecanismului conceput de Ceauşescu pentru supravieţuirea României a fost deja vândută.

 

Sursa: inforor.com

59 COMENTARII

 1. Ceausescu a fost un geniu , totusi nu inteleg de ce nu a anulat cartelele alimentare imediat ce a terminat de platit datoriile externe ?

 2. habar nu am despre rezervele naturale ale Romaniei dar am o intrebare : CARE ERA DATORIA EXTERNA A ROMANIEI ? SCOPUL SCUZA MIJLOACELE

 3. fratilor , daca ar veni acum ceausescu , i-ar impusca pe toti , a fost poate cel mai mare patriot roman , poate tepes sa il fi intrecut , ne-am facut-o cu mana noastra , si bine a zis ala care a zis , oaia care nu-si pazeste blana , s-o manance lupii , asta meritam

 4. Atentie !!! Cu astfel de articole un adevărurile sunt spuse pe jumătate , se poate manipula foarte eficient . Bineînțeles ca aurul poate fi depozitat in alta parte atâta timp cat BNR incaseaza dobanzi foarte bune. Dar acest lucru nu se spune . Anumite materiale care se gasesc la Rosia Montana de abia in ultimii zece anii au căpătat niste valori pt tehnologiile au evoluat. Dar iar ce nu se spune este cat ar costa exploatarea acestor zacaminte. Pt cei care snt in domeniu stiu foarte bine despe ce este vorba.

  • prietene XxXx , dar pe timpul lui Ceausescu cum am putut si acum nu , cum am avut oameni destepti , ingineri , cercetatori , utilaje , totul era Romanesc si era extraordinar de bun !!! De prosti ce suntem si de ne patrioti ne belim c…l la toti dusmanii poporului Roman . Oricum am ajuns unde au vrut si unde au calculat ” EI ” cu mult timp inainte . Numai un adevarat PATRIOT ROMAN mai poate sa readuca TARA NOASTRA unde a lasat-o BUNUL NOSTRU DUMNEZEU ! DOAMNE AJUTA ROMANIA MARE !!! Eu iubesc Romania din tot sufletul meu !!!

  • dute ma in p… matii de destept.Ai impresia ca tu le stii pe toate iar restul suntem total dezin formaţi? Daca nu propui nimic constructiv atunci inchide botul.Din cauza unora ca tine trăim cum trăim.

   • Nu Gigi,daca tu traiesti prost este pentru ca nu te duce capul si nu-ti place munca.Toti care fac apologia impuscatului au IQ-ul subunitar si sunt invatati sa intinda mana.

 5. Lasa ca a stiut Ponta care insista ca Romania sa semneze contractul cu Gold Corporation de la Rosia Montana, in urma caruia Romania isi dadea toate bogatiile pe degeaba. Ne mai si ameninta ca daca nu semneaza contractul, Romania va fi obligata sa plateasca multe miliarde de dolari! A mai analizat cineva aceasta tentativa de Megaescrocherie?
  Articolul e bine documentat dar are ca scop sa dezinformeze, sa disculpe CLASA POLITICA DE LICHELE formata de Ceausescu, si sa arunce vina pe companiile straine si pe opozitie. HOTIA SI PROSTIA, GUVERNEAZA ROMANIA!

 6. Căutăm colaboratori
  pentru publicare anunţuri. Câştigurile sunt îmbucurătoare, efortul depus este
  neglijabil. Nu trebuie decât să staţi în faţa calculatorului şi să postaţi cât
  de multe anunţuri puteţi. Pentru mai multe detalii trimiteţi un email la adresa
  [email protected] cu cuvântul „INFO”, iar noi vă vom da restul detaliilor

 7. din pacate multe fapte ale guvernelor incepind 1990 care efectiv fiind fortate de occident nu au fost dezbatute mai pe fata pt ca romanul nostru a trebuit sa stea legat la ochi si cu doape in urechi…in pozitia in care se afla romania la momentul 1989,oricine ar fi fost presedintele romaniei ar fi avut aceias soarta datorita faptului ca romanii nu trebuia sa o duca bine fapt care s-a si vazut ca imediat dupa lovitura de stat romanii au fost indemnati sa nu mai mearga la munca pe santiere si implicit sa isi cam faca fiecare de cap si asa au ramas atitea ruine si a inceput dezastrul batindu-si joc de locurile de munca …in loc sa modernizeze industria si agricultura,din neglijenta si nepasarea noastra a tuturor, tot ce aveam mai de pret a fost decapitat[adica locurile de munca]apoi a urmat cercetarea in toate domeniile de activitate ….dupa care stiti si dumneavoastra ca romanii au fost efectiv fortati sa caute de munca in afara tarii,…pt cei mai in virsta ,stiti ca ceausescu cam pe la sfirsitul anului 1988 a vrut sa spuna ca are o surpriza pt popor,dar [apropiatii] l-au comvins sa mai intirzie aceasra veste,datorita faptului ca stiau ca nu peste mult timp va fi indepartat de la conducere fapt care sa concretizat….va las cu bine,mai vorbim la timpul potrivit..

  • Daca venea cu surpriza si inca cu ceva in plus (alimente la liber un pic de libertate presei etc.) sigur nu mai era nici-o lovitura de stat ,situatia economica acum iara cel putin la nivelul Frantei .

 8. Cine conduce de fapt România

  Pentru România şi împotriva Poporului Român, a fost pregătit un program diabolic şi extrem de periculos, cu un final incredibil.După falsificarea adevăratei istorii a Poporului Român şi după tentativele nereuşite de până acum, de data aceasta programul pregătit împotriva românilor este mult mai perfid şi diversificat. Scenariul derulat în România (copiat după cel aplicat în Rusia în anul 1917 şi în ţara noastră din 1945) a vizat ca, începând cu 22 decembrie 1989, în funcţiile de preşedinte al României, în conducerea Parlamentului, în Guvern şi în fruntea principalelor instituţii ale Statului
  Român să fie promovaţi şi susţinuţi cât mai mulţi minoritari care execută ordinele primite din străinătate. Românii încă nu ştiu că, în ultimii 25 de ani, nu au avut un preşedinte român al României, ci numai minoritari, care păstrează secretul asupra etniei din care fac parte. În mod deloc întămplător, românii sunt informaţi şi ştiu multe în cele mai diverse domenii, dar nu ştiu nimic despre etnia conducătorilor la nivel central, respectiv despre etnia celor care au ajuns preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor, membrii
  Birourilor Permanente ale celor două Camere, preşedinţi de Comisii parlamentare
  permanente, senatori şi deputaţi, prim-miniştri, viceprimi-miniştri, miniştri de stat, miniştri, miniştri delegaţi, secretari generali ai guvernului,consilieri prezidenţiali, secretari de stat, directori ai serviciilor secrete, conducători ai Televiziunii şi Radioului public, conducători ai instituţiilor centrale şi ai agenţiilor naţionale, cei din consiliile de administraţie de la Banca Naţională a României şi de la celelalte bănci de stat, până la lichidarea lor, cei din Comisiile prezidenţiale.

  Românii au dreptul să afle cine a guvernat România în ultimii 25 de ani! Unii dintre ei au dublă cetăţenie, alţii sunt copiii sau nepoţii celor care au adus comunismul din U.R.S.S., dar majoritatea au nume şi prenume neaoş româneşti.
  Când vor afla adevărul despre etnia conducătorilor din ultimele două decenii românii se vor deştepta foarte repede şi vor înţelege de ce, prin viclene uneltiri, Ţara a fost adusă în pragul falimentului şi Poporul Român la sapă de lemn.

 9. Oferta
  accesibilă de lucru. Ai timp liber și vrei să ciștigi bani? Compania Română

  ePublishers
  ce vizează piața cărților electronice angajează persoane dispuse să lucreze în
  fața calculatorului.

  NU este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de
  instruire de la zero sub forma a 12 lectii prin email.

  Cerințe:

  – cunostinte minime PC

  – conexiune la internet

  – seriozitate

  – răbdare

  – dorință să avansezi și sa înveti ceva nou

  Pentru
  mai multe informații la adresa de email: [email protected]

  • bai dar mai dispareti dracului cu mizeriile voastre de oferte poluante. nu stiu de ce adminii acestui site lasa toate porcariile de acest gen! nu castigi dracului nici un ban cu porcariile astea. puneti naibii mana si munciti ceva, daca nu aveti chef macar nu mai poluati

  • Rodica , aici discutam lucruri serioase ,de ce nu pui anunturile astea pe zidurile de la metrou ? poate asa ai mai multe sanse !

   • nu avem nevoie de publicitate noi ROMANI am fost cei mai prosti popor din lume . am suferit foame frig am fost inchisi la gura in tara fara libertate si ma intreb si azi cum se face ca bogatia tarii e vanduta la straini tone de aur si noi saraci sclavi ai nimanui . .. astia merita spanzurati de la ILIESCU / PANA LA PONTA / . CUM ? NICI UN OM NU ISI IUBESTE TARA SI POPORUL DE MINTE SI NOI TRAGEM LA CARUTA CU O TARA FRUMOSA BOGATA / O VINDE EXCROCII . CUM ? COPII TARII VOR FI VAI DE EI

 10. Toti aveti dreptate! Ceausescu ne-a taiat caldura,ne-a taiat curentul,ne-a lasat cu frigiderele goale.Acum ne-am razbunat pe el a primit pedeapsa.Doar era de vina nu-i asa? A meritat-o.Acum cine e de vina ca stai tot pe intuneric,ca nu ai caldura si hypermarchetul e un loc de plimbare vara ca e racoare si iarna ca e cald:)))))))))))?

 11. Este o amestecatura de informatii care incearca sa consolideze o idee falsa. Ceausescu nu are nici-un merit. A fost un derbedeu la fel ca toti ceilalti din jurul sau si de pe urma.
  In primul rand perioada grea a inceput din ’78 ori ’79 si nu din ’84-’85.
  Daca in Decembrie ’89 aveam achitata datoria si pe langa asta (calculat din cifrele enuntate) inca un excedent de 16,7 miliarde, atunci de ce ritmul recperarii a fost asa de intens?
  Iliescu si acolitii au fost primii care au redistribuit orice excedent gasit dupa ’89 si care mai apoi au si anulat creditele nerambursate ale altor state catre noi.
  Constantinescu, geolog, nu cred ca a mai avut vreo putere de a decide soarta anumitor industrii dupa ce totul fusese „defrisat” iar serviciile precum Justitia, Securitatea, Politia au fost „impadurite” cu cadre de origine sanatoasa si „caracatita” ajunsa la maturitate.
  Ceea ce se poate intuii cel mai bine descris este nivelul de sanatate morala al conducatorilor politici pe care-i avem si i-am avut.

  • Esti un DOBITOC. Poate ai tu vre-un merit . Hai sictir … Ceausescu a fost un patriot extremist . Dar intre un porc ca tine si nu nationalist extremist il aleg pe ultimul. Și hai sictir de-aici. Romania este acum o colonie. nu mai duce in eroare oamenii. Oricum esti un mare tâmpit… că nu mă pot abține. Pai tot ce avem in Romania ca structură este făcut pe timpul … si de către Ceausescu , boule( Transfagarasean , Centrala nucleara , industrie petrochimica, porturi ) pe care niste BOI catine le-u vandut, le-au instrainat.
   Nu cred ca pot să existe retardati mintali asa ca tine, care să judece in halul asta. Din cauza asta este Romania acum o țară vândută în totalitate…. din cauza unor boi ca tine…. Și boii trebuie dusi la ABATOR. Doar așa Romania va deveni stapâna pe destinele ei… Doamne de ce or fi atâția tâmpiți pe lume !!!!

   • Treziti-va!!! Romania nu poate exista singura in aceasta zona
    Colonizarile si alte teorii conspirative sunt pt cei slabi de ingeri.
    Romania are interese si in acest scop se fac aliante si tot ce este necesar pt a-si aduce la indeplinire obiectivele. Probleme este cu clasa politica .
    Aici suntem clar vinovati cu toti pt ca toleram asa ceva. Iar cand esti vinovat este contraproductiv sa cauti motivele prin alte parti.
    Este vorba aia romaneasca , omul sfinteste locul.

   • A fost singurul om patriot nu si a facut vile nici averi a dat case la totii munca scoli / doar ca hotii la u vandut . / minteau si sarbul ce e socrul lui ponta mintea ca a facut miii de tone la ha /. umfla si fura azi toti ar trebui inchisi din 89 pana azi // lasat un om curat sa conduca si luati pe popor la carma tarii / un taran nu vinde tara si pamantul pana nu e prea tarziu / sa nu credeti ca americani stau ca le este drag de noi ? au benefici cum au si cei care ponta a fost in vizita IN DUBAY . AURUL TARII IL VAND SI NOI TRAIM IN SARACIE .. vinde tara acesti tradatorii . OARE SUNTEM CHIAR ASA DE PROSTI E TARA NOASTRA . / NU vedeti ca ne au distrus economia .. noi aveam desfacere pe piata / si acum au nemti francezi italieni / cum ? noi cu fabrici de portelan / cristal inoxuri . frigo tractorul aro /./ combine / cum se face ca ne au prostit asa / sindicatele au luat mita / si facea taceau .. O DOAMNE COPII TARII VAI DE EI VA FII

    • ai perfecta dreptate toti il judeca pe Ceausescu dar astazi se traieste tot in saracie ce-ar trebuii facut cu cei care sant la conducere ,pe Ceausescu l-au impuscat dar cu ei ????? ar trebii ingropati de vii la cata lume sufera copiii ,batrani, tineretul au fugit din tara ne-au separat de cei dragi plecand in strainatate .Nu au inima pentru tara nu sant patrioti ca Ceausescu sau ca stramosi nostri care si-au dat viata pentru tara au varsat sangele lor ,este grav ca romanii nu se ridica impotriva acestor tradatori de tara care vor sa o vanda toata strainilor ,distrug padurile fauna noastra minunata ,Austria isi pastreaza padurile intacte si vine si le distruga pe ale noastre .RUSINEEEEE HOTILOR PARLAMENTARI .:ROMANi SA NE DESTEPTAM DIN SOMNUL INDIFERENTEI AR TREBUII SA FACEM CEVA.daca nu cumva este prea tarziu!!!!!!!!!!!!

 12. Romania are baza de farfurii zburatoare sub muntii Bucegi dar nimeni nu stie.Daca vrea poate sa cucereasca SUA si Rusia in cateva saptamani. Farfuriile sunt proiectate de celebrul extraterestru Henri Coanda si au fost construite la Craiova.

 13. nici o tara nu are rezerve de aur in mine 6000 de tone, cea mai mare mina in lume are 600 tone din care s-a exploatat 200, iar in toata istoria lumii o mina in spania a avut 800 tone, mina din Apuseni mai are 70 tone, astea sunt cifre oficiale, stabilite de institute geologice internationale…toata povestea este o amestecatura, poate ceausescu si sleahta lui au adunat bani, si ulterior acesti bani au fost furati, dupa cum voiculescu a fost gasit cu o parte a banilor furati or mai fi fost si altii, insa restul sunt povesti, construite pe adevar partial…Ceausescu nu a prevazut nimic, a pradat banii de la fmi pentru constructii megalomane, intreprinderi care nu au produs decat pentru piata comunista, nici nu ar fi avut acces la tehnologie de varf, dar nici nu stia de ele.

 14. DACA AU FACUT TRADAREA DOAR PENTRU BANI E JALNIC PENTRU EI …. SUNT NISTE OAMENI MICI SI DE NIMIC !? E CLAR !?

 15. TRADATORI SI INCONSTIENTI CEI CARE AU TRADAT …TREBUIA SA SE SACRIFICE CHIAR SI CU VIATA SI SA FI GASIT O PORTITA DE IESIRE ACUM ERAM UN STAT IN VARF CARE PUTEAM SA NE ADUCEM APORTUL LA PACEA LUMII LA CONDITII OMENESTI DE TRAI PE TOT GLOBUL… NOI NU SUNTEM ATACATORI SAU ASUPRITORI … ASA L AU OMORAT-ASASINAT SI TRADAT PE CEAUSESCU … DE CE ? CE AU CASTIGAT …UMILINTA, SARACIE SI BATAIE DE JOC PENTRU ROMANIA SI ROMANI … II INTREB E BINE CE AU FACUT ? ! E MORAL, E CORECT ?! …CEAUSESCU CHIAR A FOST PATRIOT,UMANIST, SI BINE INTENTIONAT … VEDEA SI CREDEA INTR-O LUME MULT MAI BUNA SI MAI DREAPTA !?

 16. Vai si Amar de Romani si de Biata Romanie ca Stat, cu asa Jefuitori la carma si conducerea Romaniei… Oare ce-i de facut????. oameni buni compatrioti si ceteteni ai Statului Roman… Ce s-a intamplat si ce sa intampla e strigator la Cer….

  • Sunt doua solutii, ori esti corupt si traiesti bine mersi sau altfel te calca „metroul in sufragerie” (mori ca Ceausescu).
   Cand vin interlopii (USA si RUSIA) si iti cer taxa de protectie, ce faci ? si ce patesti daca nu platesti ?

  • Nimeni dupa Ceausescu nu si-a iubit patria si poporul ! EL , da , a facut-o ! Pana si in momentul mortii a demonstrat asta ! Cati dintre nenorocitii care s-au aflat la butoanele Romaniei si se mai afla , ar fi capabili de o iesire atat de demna din lumea asta prost facuta ? Nu trebuie sa ai multa scoala ca sa fii capabil de sentimente inalte ! Ba , as zice ca , TALPA TARII intelege altfel pamantul , neamul , traditia si portul ,”LUMEA NOUA”- atat de numeroasa in politica romaneasca , avand in sange doar interesul personal , tradarea , exploatarea si furtul romanilor si a Romaniei ! Asa ca , bre Marius Nicolae Toader ! Da ! „Ceasca” este EROU !…

   • Corect Nimic din ce a folosit nu i-a apartinut ca proprietate ,a ramas in patrimoniu ….Azi in schimb ,avem parlamentari care concureaza cu cei din occident ,si ma intreb doar :”De unde au ….,” ,pt ca pana mai ieri ,nu prea aveau nimic ! De ce nu avem toti ,…..eu cel putin nu am !!!!!!!!

 17. Multe imi erau cunoscute,un fel de secrete a lui Polichinelle.O mare vina o poarta chiar Ceausescu pt.naivitatea lui si incapacitatea de a cunoaste oamenii.In parte I-au fost fatali,nevasta analfabeta si oligofrenica ,precum si anturajul de trogloditi servili ,analfabeti si ei,zerodocti si fara character.In rest analiza e absolut pertinenta si reala.Privesc cu groaza si dezgust personajele respective si ma trec fiorii…Si azi acestia ne sunt fatali,iar perspectivele sunt sumbre !

 18. Vai de mine ce descoperire, Isarescu, Berceanu, Iliescu sunt tradatori, vanzatori de tara care ar trebui sa ajunga in fata curtii martiale. Toti romani neaosi. Si acum il avem si pe Ponta ajutat de Helvig de aceeasi speta. Toti presedintii care au fost de asemenea romani sadea si patrioti. Acum ne-am dat seama, dupa un sfert de secol de cand ne jacmanesc astia.
  La urma urmei si Ceausescu si-a cam plecat urechea la alde romani d’astia ce impanzeau securitatea si s-a ales cu plumb in loc de aur. Astia i-au impuiat capul ca populatia o duce bine. Daca era bine informat si sfatuit din toate rezervele astea putea da drumul la caldura si putina mancare si nu mai iesea nici naiba sa-l huiduie.

  • Foarte bine analizat!! Cei care l-au mintit, au trait bine cu el, pe urma l-au ucis ca sa ia tot, si poporul este inselat in continu !!!
   De unde credeti ca au aparut Milionari in €- la scurt timp, dupa asa zisa revolutie???

  • Aveti dreptate ! Ceausescu si Elena au depasit orice limite in desconsiderarea oamenilor .De aici li se trage ! Camarila era mult prea lasa sa le atraga atentia.Iar cei care au preluat puterea au lasat toti rechinii sa-si faca de cap si sa jefuiasca in voie.Doar pentru pastrarea puterii ! Ne-au distrus !

  • Ai uitat un mare roman sadea si mare patriot . Cin’ tza fie , cin’tza fie ?Stima noastra si mandria , klaus werner , Romania !

Comentariile sunt închise.