Mihai Razvan Ungureanu a declarat joi ca dupa ce va deveni senator va intentiona sa introduca noul cod de etica si integritate pentru parlamentari care sa prevada sanctionarea acestora pentru absenta nemotivata de la lucrarile Parlamentului.

„Intentionez ca din primele zile ale mandatului de senator sa insist pentru dezbaterea publica a proiectului de cod de etica si de integritate, care sa fie adoptat de viitorul legislativ”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu intr-o conferinta de presa.
Co-presedintele ARD a mai specificat ca in septembrie 2012 trei ONG-uri au propus un astfel de proiect, despre care insa nu s-a mai auzit nimic.

Ungureanu a precizat si faptul ca acest gen de proiect a fost inspirat dupa modelul de conduita al Parlamentului European si ca acesta exista si in Marea Britanie, Polonia, Slovacia si Belgia.

Mihai Razvan Ungureanu a afirmat ca, prin acest cod parlamentarii ar urma sa fie sanctionati in cazul in care absenteaza nemotivat de la lucrarile Parlamentului, nu respecta programul de lucru din comisii si plen si in cazul nerespectarii secretului profesional, dar si al „comportamentelor neconforme cu etica publica, atitudini jignitoare, atitudini agresive, toate aducand scaderea prestigiului Parlamentului Romaniei”.

„Un cod etic si de integritate va pune punct dezbaterii privind incompatibilitati sau la apararea parlamentarilor aflati sub cercetare penala”, a continuat co-presedintele ARD. Intrebat daca prin acest cod de etica vor fi sanctionati si cei care se muta de la un partid la altul, Ungureanu a raspuns ca ar „sustine condamnarea traseismului politic”.

19 COMENTARII

 1. Ironia e ca astfel de principii frumoase vor trebui sa fie votate ca sa devina legi chiar de catre parlamentarii care intre noi fie vorba, nu prea dau pe la servici. Exemplul cel mai graitor este dl Crin Antonescu despre care se stie ca da pe la parlament din an in pasti (la propriu).Iar la modul la care se voteaza azi in Romania o sa ne trezim iar cu o gramada de ,,Agamemnoni” in fruntea legislativului. Propunerea domnului Ungureanu este frumoasa dar ma tem ca va ramane doar un deziderat. E bine totusi ca dansul o aseaza pe tapet si deschide un alt orizont de abordare a problemelor parlamentului. Numai asa , in timp romanii vor incepe sa voteze oameni pe care cu adevarat ii apreciaza, oameni care sunt constiinciosi si care se duc acolo pentru ca vor si pot sa faca bine romanilor. Asta nu se va intampla peste noapte ci numai dupa ce romanii vor invata sa deschida ochii si sa puna in legislativ oameni care merita cu adevarat sa fie acolo. Sa nu uitam ca acolo in parlament ajung oameni votati sub o forma sau alta tot de catre noi. Oricum salut ideea domnului Ungureanu si cred ca noi ca cetateni ar trebui sa punem presiune pe cei care vor fi parlamentari pentru ca aceste reglementari sa se materializeze sub forma unor legi clare care sa aduca parlamentului o ordine interioara si implicit o imagine mai buna.

 2. …de bun augur ,dar numai sa aveti majoritate,ca de nu , te mananca lichelele cu fulgi cu tot !

  • nadejdeo,speri sa aiba si majoritate?
   mai bine lasa-l coltilor politicienilor sa-l mangaie cu tot cu pene…

 3. Kakarau o sa te urasca si mai tare, ca el cu prezenta si cu etica nu prea sta bine…
  Oricum, mult succes!

 4. imi doresc sa ajungi parlamentar si sa faci tot ce crezi ca e mai bine pentru noi,cei ce-i platim pe
  acesti parlamantari.

 5. Dumnezeu sa-i ajute,e tinar, destept -de oameni asemanatori avem nevoie in parlament,nu de mutre pe care le vedem de 20 de ani si care n-au facut nimic-lasati domnilor scaunele tinerilor,au alta viziune despre viata,…..demodatilor !

 6. Frumoasa initiativa ! si, mai ales necesara. Pe langa cele prevazute ar trebui adaugate si prevederi impotriva traseismului, in sensuul ca alesul unui partid nu poate sustine o parte din mandatul sau dupa migrare, ideile si proiectele altui partid, din moment ce electoratul l-a votat si ca rep^rezentant al unei pozitii politice si al unui anume proiect. Traseistul tradeaza voturile incredintate lui.
  Mai trebuie accentuata si responsabilitatea votului parlamentarilor. Ma gandesc la cazul acestui referendum inutil si pagubos pentru romani si distrugator de imagine pentru Romania. Dar, exemple sunt multe…
  Succes, domnule Ungureanu !

 7. bafta d-nule Ungureanu,trebuie luat taurul de coarne si inceputa odata aceasta „igienizare” a clasei politice oricare ar fi costurile. Doamne ajuta!

 8. bafta d-nule Ungureanu,trebuie luat taurul de coarne si inceputa odata aceasta „igienizare” a clasei politice oricare ar fi costurile. Doamne ajuta!

  • o intrebare ,lady mary:
   cum poate sa igienizeze un igienizabil?
   mereu,daca s-ar retrage din politica,ar putea fi un gest de igienizare,curat…
   c-m vazut si preocuparea sa privind curatirea de zapada a unor uliti…!

  • la mereu coloana vertebrala e dreapta ca la qvasimodo,cocosatul de la notre-dame…les misters de paris…

 9. salut initiativa lui mereu.
  sper ca unul din cele cca 100 de aliniate (e),ale codului propus de dansul,sa prevada ca nu-i frumos ca sotia cuiva sa presteze consulting „” „”,si sa incaseze marafet de la persoane pe care prin atributiile de serviciu ar fi trebuit sa le monitorizeze,el,nu ea…

Comentariile sunt închise.