Actorul principal din celebrul serial “Dallas”, Larry Hagman a murit vineri la un spital din Dallas, potrivit agenției de știri Reuters. În vârstă de 81 de ani, actorul fusese diagnosticat cu cancer în urmă cu un an. Larry Hagman a fost foarte cunoscut și de publicul din România, pentru rolul său J. R. Ewing în filmul serial Dallas, rol pe care l-a interpretat în perioada 1978-1991.

Potrivit Reuters, Larry Hagman a murit la un spital din Dallas, statul american Texas, din cauza complicațiilor suferite în urma unui cancer la gât. Actorul a murit înconjurat de prieteni și de familia împreună cu care sărbătorise Ziua Recunoștinței. Actorii din serial Linda Gray and Patrick Duffy i-au fost alături în ultimele momente, de asemenea.

În 1995, Hagman a fost supus unui transplant de ficat, după ani de alcoolism și de atunci a sprijinit Fundația Națională pentru Rinichi și s-a pronunțat și împotriva fumatului.


Secvențe memorabile din serialul Dallas

Harry Martin Hagman s-a născut în Forth Worth, Texas, S.U.A. la 21 septembrie 1931. Mama sa, Mary Martin, a fost o actriță populară la Broadway, iar tatăl său, Benjamin Jack Hagman, a fost judecător de district. În 1936 parintii au divorțat. iar Larry a fost crescut de bunica sa. Mama sa a semnat un contract cu studioul Paramount (1938) și il aducea uneori și pe Larry la filmele sale.

Câțiva ani mai târziu bunica i-a murit și astfel a fost nevoit să se mute la mama sa in New York. În 1945, în timp ce urma școala, a avut probleme cu alcoolul. În 1946 s-a mutat in oraselul natal unde a lucrat la ferma unui prieten al tatălui sau. A urmat liceul Weatherford la o clasa de dramă și s-a îndrăgostit iremediabil de scenă și de luminile rampei. A interpretat diverse roluri pe plan local, iar mama sa l-a îndemnat să-și încerce norocul în actorie.

Larry Hagman și-a început cariera ca producator asistent și interpret al unor roluri mici. A început sa apară și in seriale de televiziune. În 1952, cu prilejul războiului din Coreea, Larry Hagman a fost înrolat in U.S. Air Force (Aviația Americană) și și-a petrecut majoritatea timpului în baze din Marea Britanie și Europa. În această perioadă a avut numeroase întâlniri cu viitoarea actriță britanică Joan Collins.

Când a revenit în S.U.A și-a continuat cariera, jucând în seriale romantice și de televiziune. A regizat chiar diferite episoade ale acestora. Consacrarea internațională a cunoscut-o interpretându-l pe celebrul J.R.Ewing, în serialul de mare succes “Dallas”. A jucat în 356 de episoade din 357, fiind singurul actor din serial care a apărut atât de des.

A fost căsătorit cu suedeza Maj Axelsson din 1954. Au avut doi copii, o fată, Heidi Kristina (în 1958) și un băiat, Preston (în 1962). În ultima perioadă, au locuit în Ojai, California.

11 COMENTARII

  1. A jucat exceptional in primul sezon Dallas 2012 ca sa nu mai vorbesc de cele vechi si consacrate. Trist!

  2. O lacrima,o floare si o lumanare aprinsa din partea mea.
    Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

  3. Nu inteleg cum pot oamenii sa dea like la asemenea stiri… Oameni buni, sunteti cu capul??? Cum poate sa va placa atunci cand moare cineva??? Cioclilor!!!

  4. mda..un nume celebru sa ma stins din lumea cinematografica.
    Dumnezeu sa-l ierte!

Comments are closed.