Șerban Ionescu s-a stins din viață după o grea suferință care i-a marcat ultimii ani din viață.

Actorul a fost dus marți la Spitalul de Urgență Floreasca, după ce starea lui s-a agravat, el fiind internat în secția de Terapie Intensivă. Surse medicale, citate de Cancan.ro, au declarat ca Serban Ionescu a fost internat in urma unor probleme respiratorii, a fost intubat si se afla in stare grava. „A fost adus mai mult mort decat viu!”, au spus surse medicale citate. Alte surse, citate de wowbiz.ro, susțin că actorul a ajuns în urma unei pneumonii survenite pe fondul bolii de care suferea – scleroză laterală amiotrofică. În ciuda eforturilor medicilor, Șerban Ionescu nu a rezistat și a decedat  la ora 23.15.

La jumătatea lunii august, Șerban Ionescu, diagnosticat inițial cu borelioză, în urmă cu un an, s-a întors în România de la clinica din Germania în care a fost îngrijit și unde a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică. Avocatul lui Șerban Ionescu declara atunci că boala de care suferă Șerban Ionescu este incurabilă.

Într-un interviu acordat cu ceva timp în urmă, marele actor susținea că se teme de moarte. Șerban Ionescu a spus că o dată pe zi îi vin gânduri negre, că s-ar putea să nu mai prindă ziua de mâine, explicând că se poate întâmpla oricând un accident, din cauza complicațiilor bolii. „Moartea e un accident pe care îl așteptăm din prima zi de când ne naștem”, a spus acesta.

„Boala asta ma iubeste prea mult. Nu pleaca ea asa usor de la mine. Borelia asta are o mie de nume, dar imi pare rau ca a mea nu se numeste Armani, macar sa fie de firma. Imi e frica sa merg in strainatate la operatie ca sa nu mor pe acolo ca Balcescu”, glumea Serban Ionescu in timpul interviului.

Actor al Teatrului Național din București, Șerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950, în Corabia. Pe lângă spectacolele sale de teatru, Șerban Ionescu a jucat și în filme, precum „Umilință” de Cătălin Apostol (2011), „Website Story” de Dan Chișu (2010) și „Dincolo de America” de Marius Th. Barna (2008).

35 COMENTARII

 1. Dumnezeu sa-l odihneasca! Pacat ca am pierdut un om minunat, sensibil si un actor minunat!

 2. În urmă cu vreo opt ani am fost pe la Studiourile Buftea pentru o figuraţie la unul din filmele de TV făcute de ProTV, într-o perioadă când ma mai interesau astfel de activităţi. Pe platourile de filmare am dat nas în nas cu Şerban Ionescu care stătea de vorbă cu unul din colegii mei de platou şi de figuraţie pe care maestrul îl cunoştea. Mi-am salutat colegul printr-o strângere de mână, iar Actorul mi-a întins la rândul lui o mână prietenoasă şi fermă. Am rămas uluit şi i-am întors eleganţa prin a-i spune deschis că mă simt cu adevărat onorat.
  Dragii mei, am dat mâna cu Şerban Ionescu, o parte din mine a ajuns la el, şi ceva din el a ajuns la mine. Este adevărat ce spun apropiaţii lui-era un om deschis şi sincer, prietenos şi corect. Regret enorm trecerea prea timpurie a lui în rândul actorilor pierduţi. Dumnezeu să-l ierte!

 3. O mare pierdere. Sper sa ajunga intr-un loc mai bun si fara suferinta. Odihneasca-se in pace!

 4. sper sa isi gaseasca linistea. Imi pare rau ca a trecut prin acea campanie de presa murdara

 5. DUMNEZEU sa-l ierte! Macara acum toti cei care l-au iubit sa se roage la Dumnezeu pentru pacatele din aceasta viata! si cine crede in spiritualitate…..”vede ” mai departe cauza bolii lui…. si actoria nu-i o meserie usoara; te supune la multe ispite, cameleonism….Dumnezeu sa il ierte!

 6. pfffff Dumnezeu sa-l ierte!

  Cred ca de acuma orice cuvant critic trebuie sa dispara, omul a platit totul cu pretul suprem. Ma tem ca unele televiziuni vor continua sa scoata rating si din asta, acuma, imediat.
  RIP

Comentariile sunt închise.