liviu dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut, pe pagina personală de Facebook, o reacţie virulentă la protestele din Bucureşti şi din toată ţara, împotriva OUG privind graţierea şi a modificării Codului Penal, scrie stiripesurse.ro

Reacţia lui Dragnea a generat comentarii numeroase venite din partea oamenilor, pasajul care a dat naştere la cele mai multe comentarii fiind cel în care Dragnea susţine că preşedintele Klaus Iohannis conduce o nouă „mineriadă”.

Până la ora redactării acestui material erau 9614 comentarii pe pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea, majoritatea păstrând un ton civilizat. Majoritatea oamenilor care au comentat susţin că nu doresc dărâmarea Guvernului, ci doar retragerea OUG privind graţierea şi modificarea Codului Penal.

Iată comentariile oamenilor, la postarea lui Liviu Dragnea:

„PSD-ALDE trebuie sa guverneze pentru că a castigat alegerile. Dar asta nu ii dă dreptul să interpreteze şi să modifice legea pentru graţierea unor oameni cu probleme” – Udo Reckerth

„Cum poti sa vorbesti de mineriada cand presedintele de onoare al partidului tau e responsabil de moartea oamenilor in mineriada, scarbo?”, scrie Pes Alex.

„Au iesit 30000 de oameni in strada..40000 in toata tara…impotriva ta, impotriva ordonantelor de urgenta ce va folosesc doar voua, si tu vorbesti de Iohannis?? Asta e durerea ta?? Ca prezideaza sedinte de guvern..guvern din care tu nu faci parte??? Aceste ordonante fac parte din celebrul program de guvernare, pe care tot urlii ca-l pui in aplicare???”, scrie Amarie Florin.

„Baroane, oricât ai incerca să te ascunzi printre cuvinte noi știm cine ești : un condamnat definitiv cu alte dosare pe rol. Ia zi, a început să miroasă a pârnaie pe sub mustata aia a ta de cocalar de Teleorman? Și mai zi, daca tot te-ai întors de la investirea lui Trump, cum i-ai dat milionul? L-ai lipit de frunte sau așa gen fără număr fără număr? Noapte bună, ne vedem mâine în stradă!”, îi scrie şi Adrian Lepădatu, lui Liviu Dragnea.

„Stimate domn, Președintele are un avans de 3.5 milioane de voturi fata de cât a obținut PSD la alegerile din decembrie. Cred ca va cam riscați. Aveți grija cum va jucati cu asmutirea romanilor împotriva romanilor. Ați mai încercat in 2014 si nu a prea ieșit. Nu știam ca eliberarea si iertarea infractorilor se afla in programul de guvernare al PSD”, scrie Iulian Leoride.

„Pai daca spuneati domnule Dragnea in campania electorala ca vreti sa scoateti puscariasi din puscarii, va garantez ca nu aveati nici 8% din voturile populatiei. In loc sa va zbateti sa ne scoateti din mocirla saraciei si coruptiei, dumneata, prima oara, vrei sa lasi puscariasi liberi. Asta e mai urgent acum, decat niste masuri rapide sa-i scoateti pe romani din saracie, sa faceti ceva sa nu mai plece romanii in strainatate caci ramane tara pustie, sa te ocupi de spitale ca mor oamenii cu zile in ele si in mizerie, sa te ocupi de scoli ca se darama pe copii? Da, dumneata domnule Dragnea, pentru ca nu suntem atat de prosti incat sa credem ca domnul Grindeanu e prim ministrul Romaniei”, scrie Costica Sima.

„Pe bune, domnule Dragnea? Chiar asa, lovitura de stat? Nicidecum. Nu vrem decat sa retraga dl Grindeanu ordonantele. E simplu, in rest suntem bine. Nu va prea indragim, dar va lasam sa guvernati, ca ati fost ales in mod legitim. Si despre adevaratii sau falsii corupti lasati-i pe altii sa decida, conform principiului separatiei puterilor”, scrie Oana Marginean.

„Îndrăzniți să vorbiți de mineriade, după ce a făcut Iliescu în anii 90, când au fost bătuți sau omorâți manifestanții pentru ca el să rămână la putere? Spuneți că aceasta a fost manifestație neautorizată, dar cea din august 2014 din jurul Palatului Cotroceni ce autorizație a avut? Erau mulți parlamentari de la dvs din partid acolo. Nu s-a contestat nicio clipă în această seară legitimitatea guvernului, doar a Ordonanței de Urgență privind grațierea. Respectați-vă programul de guvernare pentru care ați fost votat – în care nu existau grațiere, cotă progresivă sau eliminarea plafonului de 5 salarii pentru plata CAS – și nu faceți aluzii la suspendări ale Președintelui. 3,5 milioane de voturi ale PSD-ALDE < 6,3 milioane voturi pentru Iohannis, asta dacă vreți să discutăm de susținerea populară. În final, Constituția țării dă dreptul Președintelui de a prezida ședințele de Guvern unde se discută, printre altele, aspecte ale ordinii publice. Dacă eliberarea a circa 3000 de deținuți nu ține de ordinea publică, cred că în primul rând nu vorbiți în limba română”, scrie Dan Alexandru Roşu.

„D-le Liviu Dragnea şi-atunci cei care au ieşit în stradă la Washington ieri au încercat o lovitură de stat?…este cel puţin sfidător să vorbeşti despre mineriade când eşti preşedintele PSD”, scrie Cornel Sibianul.

„Domnule Dragnea, Romanii au protestat astăzi pentru ca dumneavoastră împreună cu guvernul doriți sa subminati statul de drept. Nu e vorba de o lovitura de stat ci tocmai de democrație unde cetățenii își exprima părerea față de acțiunile conducerii. Cetățeni în slujba cărora sunteți și aici ma refer la toți cetățenii din România nu doar la cei 20% care au votat PSD.”, scrie Nicolae Ionuţ Cosma.

„Domnule Dragnea, sunt alaturi de dvs. Noi avem treaba si ne vedem de ale noastre, dar prea ne calca astia pe cap! Trebuie accelerat procesul de reforma in justitie si sec. cei vinovati sa plateasca, dar nu cu dosare fabricate….si dl. de la Cotroceni trebuie suspendat si mers pana la capat…sa vada toti ca trebuie sa-si vada de treaba lor si daca nu sa nu beneficieze de atatea avantaje platite de noi…”, scrie Diaconu Elena.

„Draga Liviu …. este simplu … nu mai promova OUGul cu beneficii penale si o sa vezi ca lumea se linisteste si va va lasa sa va ocupati de aducerea la indeplinire a promisiunilor voastre electorale de curgere de lapte si miere. Este cat se poate de simplu. Nu este nicio lovitura de stat. Renunta la OUG si lumea te va lasa in pace sa te ocupi de bunastarea nationala”, scrie Andrei Dragomir.

„Eu sunt cu dumneavoastră domnule Dragnea, inteleg perfect tot ce simțiți, si noi românii ne-am saturat sa tot respectam tot felul de legi… Președintele încearcă sa ne împiedice sa ne atingem scopul, eu zic ca trebuie suspendat…”, scrie Andrei Mereuţă.