Republican presidential candidate, businessman Donald Trump waves has he arrives for a campaign rally Monday, Feb. 8, 2016, in Manchester, N.H. (AP Photo/David Goldman)

Donald Trump a condamnat grupul de extremisti americani care au sarbatorit alegerea sa cu un salut in stil nazist, relateaza New York Times, conform stirileprotv.ro

Intr-un interviu pentru New York Times, presedintele ales al SUA a declarat ca „dezaproba si condamna miscarea dreptei alternative” care a celebrat victoria sa cu formula de salut nazista.

Trump a insistat ca nu a dorit sa „energizeze” gruparea care include neo nazisti, nationalisti albi si antisemiti.

Trump spune ca i-ar placea „sa fie acela care va face pace intre Israel si palestinieni”

Donald Trump a afirmat in timpul interviului pentru New York Times ca i-ar placea „sa fie acela care va face pace intre Israel si palestinieni”.

„Ar fi o superba reusita”, a adaugat Trump, a carui propunere de a recunoaste Ierusalimul capitala a Israelului, contrar traditiei americane, a provocat furie in randul palestinienilor, adauga France Presse.

Miliardarul republican a apreciat ca Jared Kushner, sotul fiicei sale Ivanka, ar putea juca un rol in eventuale discutii de pace. Ginerele sau, om de afaceri si investitor, a fost un consilier apropiat al magnatului in timpul campaniei electorale.

Dupa alegerea socrului sau, Kushner a cerut sa aiba acces la la reuniunile zilnice de securitate de la Casa Alba si a fost prezent la intalnirea lui Trump cu premierul japonez, Shinzo Abe, pe 17 noiembrie, prima a presedintelui american ales cu un lider strain.

Actualul secretar de Stat american, John Kerry, si-a multiplicat in ultimele luni eforturile de a face sa avanseze discutiile de pace intre israelieni si palestinieni, dar fara succes. Discutiile directe intre cele doua parti sunt intr-un punct mort de doi ani si jumatate.

Donald Trump s-a declarat „deschis” cu privire la Acordul de la Paris privind schimbarile climatice

Donald Trump s-a declarat „deschis” pe tema Acordului de la Paris privind schimbarile climatice. Candidatul republican a amenintat de-a lungul campaniei sale electorale ca va abroga acordul, daca va fi ales presedintele SUA.

„Privesc acest lucru indeaproape. Raman deschis cu privire la acest subiect”, a spus Donald Trump, cunoscut ca fiind un „climatosceptic. „Cred ca exista o legatura intre actiunea omului si schimbarile climatice”, a marturisit Trump, potrivit mesajelor pe Twitter postate de un redactor al cotidianului New York Times.

Trump, care s-a intalnit la New York cu reporteri si editori ai acestui ziar, a asigurat ca va da dovada de „open mind” pe aceasta tema, noteaza si agentia Reuters.