nicolicea eugenDeputatul grupului PSD Eugen Nicolicea (UNPR) considera ca prelungirea termenului de depunere a contestatiilor de catre senatori si deputati cu privire la deciziile de incompatibilitate emise de Agentia Nationala de Integritate de la 15 la 45 zile reprezinta o protectie suplimentara care pune capat unor abuzuri sau unor erori.

“Protectia suplimentara a fost impusa de catre colegi care au constatat din experienta ca au fost cazuri ori abuzuri ori greseli, in care parlamentarii nu au fost instiintati despre terminarea si finalizarea unui raport ANI. Protectia de a mari termenul este prevazuta si in Codul de procedura civila unde se spune ca este un termen de decadere de 15 zile, daca legea nu dispune altfel. Adica ai posibilitatea sa ai si un alt termen”, afirmat Eugen Nicolicea

Acesta a mai explicat ca un parlamentar termenul de 15 zile poate fi prea scurt.

“Termenul nu este exagerat, este un termen de protectie care se impune datorita modului de lucru al parlamentarilor. Cu aceasta protectie suplimentara se pune stop unor abuzuri sau unor erori. Prin aceste reguli (n.r.adoptate) se multumeste si solicitarea facuta de presedinte si de catre MCV de a avea reguli clare si precise. Votul a fost in favoarea parlamentarilor, a Parlamentului, a Romaniei pentru ca indeplinim si conditiile externe”, a mai spus Nicolicea.

El si-a exprimat surprinderea ca unii parlamentari au votat impotriva modificarilor la Statut.

“Am ramas stupefiat pentru ca probabil, in necunostinta de cauza, anumite grupuri parlamentare au votat impotriva solicitarii presedintelui. Pentru ca daca acest raport cadea, legea pleca fara niciun fel de imbunatatire, ajungea la presedinte. I se respingea pur si simplu aceasta cerere (n.r. de reexaminare). Surpriza: aliatii voteaza invers decat interesul si decat a solicitat presedintele”, a adaugat Nicolicea.