Bibliotecile din Bucuresti si din tara in noaptea de sambata spre duminica vor intra intr-o campanile inedita sub genericul “Nocturna bibliotecilor”, eveniment organizat de Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania. Noaptea alba a bibliotecilor va incepe de la ora 18:00 si va consta in evenimente culturale si artistice, vor participa si institutii de profil din tara si din Bucuresti.

„Campania de anul acesta reprezintă o ieșire la rampă fără precedent a bibliotecilor și nu mă refer exclusiv la bibliotecile publice. Vorbim, practic, de cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România, într-un periplu cultural și artistic amplu, pe mai multe paliere, funcție de îndrăzneala și imaginația bibliotecarilor implicați”, a declarat Ioana Crihana, director executiv al ANBPR.

Fiecare biblioteca participant la Nocturna Bibliotecilor isi va surprinde vizitatorii cu diferite oferte incepand cu vizitele de sedii, proiectii de filme, concerte, lansari de carte, intalniri cu autori, concursuri, expozitii si demonstratii de virtuozitate artistica.

„Ca manifestare pro-lectură și eveniment de promovare națională a culturii în toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine să conștientizeze, mai profund decât până acum, rolul tot mai activ pe care instituția bibliotecii trebuie să-l reclame în societatea actuală”, a declarat Dragoș-Adrian Neagu, președintele ANBPR.

Bibliotecile din Bucuresti care ne deschid portile in noaptea de sambata spre duminica sunt: Biblioteca Națională a României, Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” București, Biblioteca Facultății de Litere, Biblioteca Facultății de Drept, Biblioteca Facultății de Limbi Străine, Biblioteca Metropolitană București, Filiala pentru Copii și Tineret „Ion Creangă”, Biblioteca Pedagogică Națională „I.C. Petrescu”, Biblioteca Centrală a Academiei de Studii Economice, Biblioteca Institutului Cultural Francez, Biblioteca Institutului Italian de Cultură „Vito Grasso” și Centrul de Referințe al Ambasadei SUA (aici participarea se face pe bază de preînscriere, centrul va fi deschis între orele 20.00 și 01.00).

Nocturna Bibliotecilor a fost sustinuta si de Fundatia Irex Romania, GMP PR si THECELL.

3 COMENTARII

 1. Admirabila stire, o veste nemaipomenita, bravo Redactia! felicitari

  o singura nedumerire am: ok, am inteles, sambata-duminica, de la ora 18:00 dar:
  1. de la ora 18:00 pana la ce ora?
  2. pe ce data se va intampla?

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 2. Pro lectura :)!Si la mai multe campanii !
  Aveti grija si de micuti ,cititul intra in obisnuinta,ca si spalatul pe dinnti , se incepe de mic!

Comments are closed.