AvoiculescuAudierile de vineri în dosarul în care Dan Voiculescu şi directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, sunt judecaţi pentru şantajarea administratorului RCS-RDS, Ioan Bendei, au scos la iveală noi abuzuri. Inspectorii Gărzii Financiare au declarat, în instanță, că primeau ordine de la superiori să găsească documentele care, spun procurorii DNA, au fost folosite pentru șantaj, relatează digi24.ro

Potrivit stenogramelor care există la dosar, tot planul de şantaj era coordonat de Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia. Cei doi sunt acum judecaţi pentru complicitate la şantaj.

În faţa judecătorilor au dat declaraţii trei inspectori de la Garda Financiară. Corneliu Spulber susţine că superiorii săi i-au cerut să facă verificări atipice doar în privinţa RCS & RDS. Inspectorul a recunoscut în sala de judecată că acea cerere era peste atribuţiile lui de serviciu, potrivit Digi 24.

„Ce mi se ceruse era în plus faţă de sarcinile mele de serviciu. Când am ajuns la RDS, a avut loc o întâlnire cu conducerea RDS, printre care şi domnul Ioan Bendei, care m-a întrebat cine vrea acel contract. Nu am putut să-i divulg numele superiorului meu, astfel că am zis că e cererea comisiei de analiză şi risc din ANAF”, a declarat în instanță Corneliu Spulber, comisar al Gărzii Financiare

O mărturie importantă a făcut şi George Bălescu, comisar la Garda Financiară.

„Am ridicat fotocopii după toate actele. Aceste documente au rămas la biroul nostru. Le-am prezentat doar şefului direct. Ulterior documentele au rămas în birou, dar nu ştiu dacă s-au uitat şi alţi colegi peste ele atâta vreme cât eu nu eram în încăpere. Ulterior am primit şi de la SC Bodu SRL actele adiţionale, pe care le-am încrucişat cu cele primite de la RDS”, a declarat el.

„Postul TV Antena 3 a difuzat, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe posturile de televiziune SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, arătau procurorii anticorupţie.

Pentru a demonstra contrariul, avocaţii inculpaţilor le-au cerut judecătorilor să audieze mai mulţi jurnalişti ai Antena Group. Unii dintre ei au dat declaraţii în calitate de martori şi la DNA.

Miza şantajului era uriaşă, susţin procurorii DNA. Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, ar fi încercat cu ameninţări să îl convingă pe administratorul RCS & RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group. Directorul Antena Grup a negat totul.

Stenograme:

Dan Voiculescu: Eu vreau trei lucruri: denunţ calomnios…

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Plângere penală prealabilă…

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi o delegaţie de la Antena 1, n-ar trebui Mihai…

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: De la Antena 1, ba poate şi Mihai.

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Vorbiţi voi, vedeţi cine, care să se ducă la uşă la RCS…

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi să ceară: “Vrem să vorbim cu domnu’ Bendei!”

Camelia Voiculescu: Da.

Sursa: rechizitoriul DNA

Fostul senator, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA, a cerut instanţei să nu fie scos din celula sa de la Rahova pentru a da declaraţii în acest proces.