rusia - crimeea

Ministerul Apărării de la Moscova a dat publicității imagini impresionante de la amplele manevre militare organizate de Rusia la Marea Neagră, inclusiv în peninsula Crimeea, potrivit realitatea.net

Rusia a lansat luni noi exerciții militare în zona de la frontiera cu Ucraina, în peninsula Crimeea și în Caucazul de Nord, la mai puțin de două săptămâni după efectuarea unor ample manevre militare, transmite AFP.

Aplicațiile militare, s-au desfășurat până sâmbătă și au vizat testarea pregătirii de luptă a circa 12.500 de soldați staționați în Districtul militar Sud, a indicat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

Flota rusă din Marea Neagră și cea din Marea Caspică a luat parte la aceste exerciții, alături de aviație și trupe aeropurtate.

La finalul lunii august, președintele Rusia organizase ample manevre militare în mai multe regiuni ruse, printre care Crimeea și frontiera cu Ucraina.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat pe 26 august că, în Marea Neagră şi Marea Mediterană, Armata Federaţiei Ruse desfăşoară exerciţiul Caucaz 2016 care are aplicaţii ce nu au fost notificate comunităţii internaţionale. „Aceste lucruri nu au cum să nu ne îngrijoreze”, a spus Motoc care a mai arătat că au fost lansate, în premieră în estul Mediteranei, în apropierea coastelor siriene, rachete de croazieră cu dezvoltare ofensivă.