Pippa Middleton and James Matthews leave St Mark's church in Englefield, Berkshire, following their wedding. May 20, 2017 Pippa Middleton wedding

Pippa Middleton și James Matthews s-au căsătorit în orașul în care a crescut mireasa și sora sa, ducesa de Cambridge, Berkshire. Nunta este considerată evenimentul anului în Marea Britanie și pentru că a trezit interesul presei din toată lumea, măsurile de securitate sunt dintre cele mai stricte, scrie libertatea.ro

UPDATE 15.15: Ceremonia de la biserica St. Mark s-a încheiat, iar mirele și mireasa, precum și ceilalți invitați, au plecat spre reședința familiei Middleton, unde va fi organizată petrecerea de nuntă.

UPDATE 14.30: Pippa Middleton a ajuns la biserică, alături de tatăl ei, Michael. Sora ducesei de Cambridge a ales o rochie cu trenă lungă, creată de britanicul Giles Deacon.

Pippa Middleton a fost așteptată la intrarea în biserică de sora ei, ducesa de Cambridge, precum și de prinții George și Charlotte, care cară bijuteriile și florile la altar.

Pentru această zi, Kate a ales să poate o ținută de culoarea piersicii.

Totodată, la nunta au fost prezenți și prinții William și Harry.

Căsătoria Pippei Middleton este cel mai apropiat eveniment de o nuntă regală de anul acesta din Marea Britanie și mai mulți membri ai Casei Regale și crema înaltei societăți engleze este așteptată să participe.

Actrița din Suits, Meghan Markle, iubita prințului Harry este singura vedetă de la Hollywood care va participa la eveniment. Un alt star al micului ecran care va a lua parte la eveniment este Spencer Matthews, fratele mirelui, cunoscut publicului englez din showul ”Made in Chelsea”.

Măsuri stricte de securitate

Nunta a fost pregătită în cele mai mici detalii de familia Pippei, iar măsurile de securitate luate sunt dintre cele mai stricte. Cu o zi înainte de marele eveniment domeniul familiei Middleton și zona din jurul bisericii St. Mark’s, unde va avea loc ceremonia religioasă a fost împânzită de polițiști cu câini. De altfel a fost angajată o firmă de securitate care a montat mai multe camere de supraveghere, astfel încât să nu se întâmple nimic fără știrea mirilor.

Măsuri stricte de securitate la nunta Pippei Middleton

De asemenea aleea care duce la biserică va fi flancată de garduri de fier pentru a proteja invitații și mirii de intervenții nedorite.

În cursul dimineții de vineri cei doi miri și familiile au participat la repetiția generală dinainte de nuntă. Aceștia au fost la biserică și au făcut traseul și evenimentele care vor avea loc, sâmbătă.

Măsuri stricte de securitate la nunta Pippei Middleton

Invitații la nuntă

Presa citează surse care spun că Pippa este îngrijorată în legătură cu comportamentul viitorului ei cumnat, Spencer Matthews, cel care urmează să și țină un discurs la petrecere. Se pare că mireasa l-a atenționat pe acesta să nu se țină de glume, să nu facă nicio farsă și să bea alcool cu limită.

De altfel, E!News spune că Pippa își face griji și în privința altor invitați care ar putea să exagereze cu consumul de alcool, mai ales că sunt așteptați la petrecere mai mulți prieteni de-ai mirelui și foști colegi ai ei de la Universitatea din Edinburgh.

Măsuri stricte de securitate la nunta Pippei Middleton

Lista de invitați de la nunta Pippei este un alt subiect extrem de dezbătut în presă. Ducele și ducesa de Cambridge vor participa cu siguranță, alături de cei doi copii ai lor, prințul George și prințesa Charlotte, care va fi domnișoară de onoare, a anunțat Palatul Kensington.

De asemenea fratele miresei, James Middleton va participa alături de iubita sa, prezentatoarea tv Donna Air și Spencer Matthews, fratele mirelui care va veni singur deoarece iubita sa, Vogue Williams nu a fost invitată. La fel ca și prințul Harry care va fi însoțit de Meghan Markle. Regina Elizabeth a II-a nu este așteptată să participe.

Cine sunt cei doi miri

Încă de la nunta lui Kate cu William, când a fost domnișoară de onoare și a impresionat pe toată lumea cu apariția ei, Pippa Middleton, sora mai mică a viitoarei regine a Marii Britanii, a devenit un subiect urmărit atent de presa britanică. În vârstă de 33 de ani, Pippa este nutriționist și a scris cronici pentru Vanity Fair, iar de sâmbătă va deveni doamna James Matthews, soția unuia dintre bogații Londrei.

James Matthews, în vârstă de 41 de ani, este managerul fondului de investiții, Eden Rock Capital Management Group , și deține o avere impresionantă. Este fiul cel mare a unui milionar care a început ca pilot de curse și apoi s-a îmbogăit după ce a investit în imobiliare și în vânzările de mașini. Mama lui este o artistă originară din Zimbabwe care a fost recepționistă la Christian Dior.

Unde are loc nunta

Cununia religioasă a celor doi va avea loc la biserica St. Mark, un edificiu din secolul a XII-lea de pe o proprietate privată din Englefield, situată foarte aproape de orașul Bucklebury, acolo unde au crescut Pippa și Kate Middleton.

Măsuri stricte de securitate la nunta Pippei Middleton

În cursul săptămânii trecute, clădirea bisericii în care va avea loc ceremonia religioasă, a fost restraurată pereții de piatră fiind reparați, iar porțile fiind vopsite într-o nuanță regală de frunze de aur.

Măsuri stricte de securitate la nunta Pippei Middleton

După ceremonia religioasă, tinerii căsătoriți și cei 150 de invitați sunt așteptați pe proprietatea familiei Middleton din Bucklebury, pentru recepția de nuntă. Aceasta se va ține în conacul de secol XVIII cumpărat de Carole și Michael Middleton în 2012.

Măsuri stricte de securitate la nunta Pippei Middleton

Detaliile despre petrecere nu au fost făcute publice, dar un site care se ocupă cu organizarea de nunți a făcut un calcul, luând în considerate principalele elemente ale evenimentului și au stabilit că totul ar costa în jur de 246.000 de lire sterline, ceea ce înseamnă de 15 ori mai mult decât costul unei nunți obișnuite în Marea Britanie.

Oaspeților li s-a cerut să își aducă două ținute pentru recepție se așteaptă ca petrecerea să țină și după lăsarea nopții.

Ce va purta Pippa la nuntă

Una dintre întrebările pe care și le pune toată lumea este legată de rochia de mireasă a Pippei. Speculațiile privind numele designerului care a realizat rochia acesteia s-au apropiat de nivelul celor din 2011 privind rochia ducesei de Cambridge.

Tabloidele britanice și-au trimis paparazzi să o urmărească pe Pippa la fiecare pas pentru a vedea cu ce designeri se întâlnește, iar o vizită a designerului Giles Deacon de anul trecut, când acesta avea cu el mai multe rochii împachetate, a fost singura informație pe care au aflat-o. Alte nume vehiculate pentru creatorii rochiei de mireasă au fost ale Amandei Wakeley și Jenny Packham.

De altfel, Pippa și Kate Middleton au gusturi asemănătoare când vine vorba de ținute și preferă hainele conservatoare, elegante realizate de designeri britanici.