teren-arabil

Familia Gupta, una dintre cele mai puternice dinastii de business din India alături de cea a lui Lakshmi Mittal, a cumpărat două ferme cu 2.500 de hectare de teren în localitatea Conteşti din Teleorman.

Fermele au fost de­ţinute de fa­milia Chivu şi conduse anterior de Victor Chivu, unul dintre cei mai vocali fermieri din România.

„Mai rămân cu 200-300 de hectare de teren arabil pe o altă societate. Nu ies din agricultură definitiv“, a declarat pentru ZF Victor Chivu.

Reprezentanţii locali ai familiei indiene nu au răspuns ieri întrebărilor ZF prin care li se solicitau mai multe detalii în legătură cu această tranzacţie.

Indienii operează local prin firma Trans­danube Industries, entitate prin intermediul căreia şi-a anunţat anterior intenţia de a construi o oţelă­rie în Olteniţa, Călăraşi. Ei sunt cunoscuţi la nivel internaţional prin grupul Afri­can Industries, cu o prezenţă importantă în Nigeria.

Negocierile pentru vânzarea fermelor familiei Chivu au durat mai mult de şase luni, iar actele au fost parafate în urmă cu două săptămâni.

„Am vândut şi din motive de săntătate. Voi face afaceri tot în agricultură. Am un proiect de investiţii de 20 de milioane de euro alături de un partener, tot în domeniul agriculturii, dar şi în biogaz tot în Con­teşti“, a spus fermierul Victor Chivu.

În urma tranzacţiei cu familia Chivu, indienii au plătit practic un bilet de intrare în agricultura din România.

 

Citiţi articolul integral pe zf.ro

3 COMENTARII

  1. Mișto..sa vina toată india încoace..sa vina reprezentanți din toată lumea sa ne arate cat de cretini putem fi noi romaniiromanii,nu ne putem exploata singuri resursele,nu ne putem ara .campurile,nu stiu ce dracu mai căutăm aici.. Sa mergem toți in spania,Italia, Franța la cules de căpșuni,portocale si ce dracu se culege. Cu alte cuvinte sa mergem sa fim sclavi ca ne face o deosebita placere statutul asta.

  2. Si acum aduc indieni la munca si duc toata revolta in India. Noi o luam in freza.

  3. Indienii sunt o solutie foarte fireasca de investitori in zona aceea.

Comentariile sunt închise.