olguta-dragnea

Primărița Lia Olguța Vasilescu a acordat, în 2013, un contract de aproape nouă milioane de euro firmei Teldrum SA, considerată ca fiind controlată de Liviu Dragnea. În 2017, Liviu Dragnea a susținut-o politic pe Lia Olguța să ajungă ministru al Muncii.

Contractul de lucrări încheiat între Primăria Craiova și asocierea de firme condusă de către Teldrum, însă, a fost subminat de multe probleme, atât juridice, cât și de calitate a lucrărilor. Astfel, contractul pentru reabilitarea străzilor Caracal, Bariera Vâlcii și Râului din Bănie a fost finanțat din fonduri europene. Numai că reparația străzilor a fost făcută în bătaie de joc.

Experții de la Inspectoratul de Stat în Construcții au constatat mai multe fisuri în asfaltul proaspăt turnat pe carosabil. Mai mult, capacele unor canale au cedat pe tronsoanele reabilitate de Teldrum. Cu toate acestea, reprezentanții primăriei au recepționat lucrările, fără să aibă vreo obiecție.

Contract semnat în 2013, finalizat în 2016

În anul 2013, Primăria Craiova a anunțat atribuirea unui contract de 8,9 milioane euro unei asocieri de firme conduse de Teldrum SA pentru reabilitarea unor străzi din municipiul Craio-va. Din asociere mai făceau parte firmele T Dancor Romconstruct SRL, Imob Lux Construct SRL și Garden Center Grup SRL. În aceea perioadă, Primăria Craiova era condusă de Lia Olguța Vasilescu, care era subordonată pe linie de partid lui Liviu Dragnea (indirect până în 2016 și direct din 2016, când Dragnea a devenit șeful PSD). Însă, problemele aveau să apară mult mai târziu, mai exact în vara anului 2016. Atunci, firma Teldrum a anunțat că a finalizat lucrările.

Lucrări prost executate, dar recepționate

Pe 24 iunie 2016, reprezentanții primăriei din Bănie au fost chemați să recepțio-neze lucrarea. „Lucrările au fost recepționate de o comisie de recepție (…) fiind întocmite un procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr.80608/24.06.2016 și Anexa 2, aferentă acestuia”, a precizat Mihail Genoiu, primarul interimar al Craio-vei, pentru RL, prin biroul de presă. Însă, în primă fază, reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) nu a vrut să semneze procesul-verbal de recepție a lucrării. Ulterior, punctul de vedere al acestuia a fost menționat în documentul de recepție a lucrării. Astfel, reprezentantul ISC a atras atenția asupra faptului că la terminarea lucrărilor există o serie de fisuri în partea carosabilă, pe tronsonul I, partea stângă, pentru care recomanda expertiză tehnică. Mai mult, primarul Genoiu a precizat că „a existat cedarea unor capace de cămin pe unul dintre tronsoanele reabilitate, executantul lucrărilor efectuând lucrările de remediere ca urmare a solicitărilor făcute de beneficiar, în perioada de garanție”.

Bune pentru Olguța, penalizate de urmașul interimar 

Pentru a rezolva nemulțumirile ISC, primarul interimar Genoiu a spus că a fost întocmită o expertiză tehnică pe Strada Râului, tronson I și II, și transmisă în iulie 2016 către ISC Sud-Vest Oltenia. Însă, ISC a solicitat o serie de documente pentru a putea fi recepționată lucrarea: proiect pentru lucrările de remediere care să cuprindă detalii din caietele de sarcini ale acestor lucrări, verificate și ștampilate de către un verificator tehnic avizat, plus documente care să ateste calitatea lucrărilor de remediere și să certifice calitatea materialelor folosite pentru lucrări. Primăria Craiova a făcut rost de toate documentele și le-a transmis către ISC. Ulterior, ISC a recomandat ca lucrările să fie verificate în timp.

Primarul interimar al Cra-iovei, Mihail Genoiu, a declarat pentru RL că instituția pe care o conduce nu a deblocat (spre deosebire de primărița Lia Olguța Vasilescu) garanția de bună execuție depusă de Tel Drum. „Aceasta se află în continuare la dispoziția autorității locale până la stingerea anexei la procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor.”

 

Citiți mai mult pe romanialibera.ro