VarusmiehetAutoritatile unei tari din nordul Europei sunt ingrijorate de modul in care conflictul din estul Ucrainei a escaladat in ultimele luni, motiv pentru care pregatesc un mesaj special catre cei 900.000 de militari in rezerva.

Publicatia rusa Komsomoskaya Pravda anunta ca militarii in rezerva din Finlanda vor primi in luna mai o scrisoare cu titlul „Probleme de razboi”.

Din scrisoare, militarii vor afla la ce unitate vor trebui sa se prezinte si ce sarcini vor avea in eventualitatea unui razboi cu Rusia, conform mnogovbloge.com.

Dupa ce vor primi aceasta scrisoare, rezervistii vor fi obligati sa informeze Ministerul Apararii din Finlanda despre schimbarile aparute in viata lor dupa ce au trecut in rezerva.

In paralel cu aceasta procedura, autoritatile din Finlanda vor mai demara o campanie pe retelele de socializare pentru informarea cetatenilor.

Finlanda nu este prima tara din Europa care a recurs la aceasta procedura. In luna februarie, Letonia si-a informat, de asemenea, rezervistii, despre posibilitatea unui razboi cu Rusia.

De asemenea, presedintele eston Toomas Hendrik a afirmat recent ca NATO ar trebui sa permanentizeze efectivele din aceasta tara pentru ca, in caz contrar „daca Rusia ar ataca din senin, totul s-ar termina in patru ore”, cu mult inainte ca forta NATO de raspuns rapid sa le sara in ajutor.

sursa: ziare.com

4 COMENTARII

  1. cand dati stirea „Un sat din Romania se pregateste de razboi cu martienii?”

  2. probabil ca ar trebui sa existe o institutie care sa sanctioneze pe cei care dau stiri de acest gen.

    • Cand esti prost stai in banca ta..Cand esti bou, comentezi fara rost..Asta nu e o stire , boule??Da care e. aia cand vin rusii peste tine??Tara plina de bolovani destepti.

      • am inteles, tu esti un anal-ist foarte bun, du-te si cumpara cat mai multe conserve, 1-2 daca-ti permiti, si ascunde-te intr-o pestera. acolo asteapta sa te salveze superman daca vin rusii peste tine. iar cum tu esti inteligent si nu prost sau bou ca mine o sa te lupti cu rusii cu prastia, ca nu ai cu ce altceva. iar daca ne invadeaza martienii pune-ti pe cap un coif din folie e aluminiu, numita si staniol, sa nu-ti fure inteligenta.

Comentariile sunt închise.