par (1)

Cititorii Washington Post întreabă, oamenii de știință răspund. Așadar, de părul de pe corp, cu excepția celui de pe cap, crește până la o anumită lungime și apoi se oprește, dar dacă îl tunzi, crește imediat la lungimea sa inițială. Ca și cum el știe că a fost tuns.

Răspunsul oamenilor de știință, conform revistablogurilor.ro:

Nu vă faceți griji, părul dumneavoastră nu are o minte a lui, nu la modul propriu, oricum. Părul de pe cap este diferit de cel de pe alte părți ale corpului, dar de fapt tot părul crește până la o anumită lungime.

Se consideră că asta este determinat de genele fiecăruia. Apoi, haideți să aflați cum crește părul: Tot părul și blana cresc în cicluri. Într-o anumită fază, o rădăcină acumulează celulele care formează o structură asemănătoare unei frânghii, ceea ce noi denumim păr. Sângele de pe scalp aduce un plus rădăcinilor de acolo, ceea ce permite divizarea în mai multe celule.

Atâta vreme cât durează faza anagenă, părul dumneavoastră va crește mai lung și mai lung, cu o rată de jumătate 1.2 centimetri pe lună. Numai că faza aceasta, anagenă, nu durează o eternitate, indiferent ce șampon ați folosi, ci doar câțiva ani, și are legătură cu genele.

Părul de pe corp, numit păr are o lungime mai scurtă decât a celui de pe cap și asta pentru că în cazul acestuia faza anagenică durează doar săptămâni, nu ani întregi.