“Ofertele otrăvite” ale politicienilor | 16 ianuarie 2024

0
440

În ediția ”Să vorbim despre tine”, din data de 16 ianuarie, Gabriela Calițescu i-a avut invitați pe Radu Moraru și Catalin Badițoiu.
Radu Moraru a vorbit despre cum a fost posibil ca românii să fie păcăliți de către politicieni să voteze într-un fel sau altul timp de 34 de ani. Radu Moraru a făcut și o sinteză a istoriei acestei treimi de veac, scursă de la evenimentele din 1989, specificând cele mai relevante momente a acestei lungi perioade, în care oamenii politici au reușit să manipuleze, împreună cu alte instituții de forță, oamenii care au dus-o din ce în ce mai prost.
Tot Radu Moraru ne vorbește în această emisiune despre “ofertele otrăvite” ale politicienilor puternici, oferte care au reușit, de fiecare dată, în fiecare an electoral, să-i păcălească pe români ca pe niște copii.
Radu Moraru ne-a prezentat, în felul său unic, și prezentul politic și a lansat o ipoteză care a creat o întreagă dezbatere națională.
El declară: “Eu o bănuiesc, de exemplu, pe Diana Șoșoacă, chiar dacă ea vine aici ( la Nașul tv – n.n.), ar putea să vină mulți politicieni, dar nu vin că le este frică, eu o suspectez pe Diana Șoșoacă de un parteneriat discret, netransparent, cu PSD ()
Gabriela Calițescu: “de ce spui asta, Radu?”
Radu Moraru: pentru că este singura logică prin care ar putea să beneficieze de o clemență a observatorilor PSD, care sunt hârșiiți în atâtea și atâtea alegeri, care ar putea să o ajute și pe ea să nu fie furată la alegeri. Iar PSD-ului îi convine mult pentru că Șoșoacă “rupe” ( voturi – nn) de la Georgică”

Emil Carjan
producator general