Consilierii Generali ai Capitalei ar putea vota maine prelungirea cu trei ani a contractului de inchiriere pentru cladirea in care se afla in prezent sediul Primariei Capitalei contra sumei de circa 3 milioane de euro pe an. Pretul este unul aproape dublu fata de cel al pietei. Acest proiect a fost pe ordinea de zi si la ultima sedinta de Consiliu, iar consilierii USL – care detin majoritatea in CGMB – au votat adoptarea sa. Proiectul nu a trecut insa deoarece patru consilieri USL au absentat si nu s-a intrunit numarul necesar de voturi.

Potrivit proiectului de hotarare afisat pe site-ul Primariei Capitalei, prin prelungirea contractului de inchiriere, pentru turnul de 14 etaje din Splaiul Independentei, in suprafata de 13.536 mp, municipalitatea ar urma sa plateasca timp de 3 ani, o chirie de 17,84 euro/mp. Asta inseamna 240.000 de euro pe luna, 2,9 milioane de euro pe an si 8,7 milioane de euro pe 3 ani. Contractul ar urma sa fie prelungit incepand cu 11 decembrie 2012. Pe parcursul derularii prezentului contract chiriasul isi poate exprima optiunea de cumparare (cu plata integral, in rate sau in leasing) a cladirii. In aceasta situatie, chiria platita pe ultimul an se va constitui avans pentru plata in rate/leasing a cladirii, se arata in proiectul de hotarare. La ultima sedinta CGMB, alesii locali au decis sa prelungeasca contractul de inchiriere cu 1 an, insa acest lucru nu se regaseste in proiectul de hotarare aflat pe site-ul PMB.

Potrivit unui studiu dat publicitatii de ESOP, in luna august, in vestul orasului chiria pentru cladirile de birouri este de circa 10 euro pe metru patrat. In centru orasului, chiria pentru aceste cladiri este de circa 13 euro/mp, preturile fiind negociabile. „Aceasta analiza ia in calcul toate cele 430 de centre de afaceri din Bucuresti, cuprinse in baza de date a ESOP, cea mai extinsa baza de date gestionata de un broker imobiliar, un esantion mai mult decat reprezentativ. Chiriile de prezentare comporta o marja de negociere cuprinsa intre 8 si 17%, in functie de amplasament, calitatea imobilului si marimea suprafetei solicitate”, declara Alexandru Petrescu, manager al companiei ESOP Consulting. ESOP este unul dintre principalii consultanti imobiliari ce lucreaza de 10 ani in piata birourilor fiind lider pe segmentul inchirierilor de birouri catre companii medii.

4 COMENTARII

 1. In jurul lui oprescu functioneaza omerta transpartinica. Ma-ntreb de ce ? Cu ce-i tine sau de ce nu-l deranjeaza nimeni cu intrebari stanjenitoare si anchete.

 2. Daca doresti aflarea adevarului despre ultimii 23 de ani, daca doresti sa se faca lumina in cazul „revolutiei” romane, daca doresti sa stii adevarul despre marile privatizari din perioada anilor ’90, daca doresti adevarul despre mineriadele care au ingenuncheat Romania, daca doresti judecarea de catre justitia internationala a tovarasului Ion Iliescu te asteptam pe facebook la adresa:

  https://www.facebook.com/groups/340120826081828/
  Nu putem pune bazele unei Romanii moderne pe o temelie subreda. Adevarul trebuie aflat!
  Niciodata nu este prea tarziu pentru aflarea adevarului!

 3. nu-i grav :
  bucuresteanul plateste,
  si gasca se-mbogateste !

  Votati USL si veti fi jumuliti pe zi ce trece mai mult !

Comentariile sunt închise.