protest-impotriva-legii-gratierii-pta-universitatii-ianuarie-2017

Mii de oameni au iesit in strada, miercuri seara, in semn de protest fata de ordonantele elaborate de Ministerul Justitiei privind gratierea si modificarile la Codurile Penale, relateaza ziare.com

Atat in Capitala, dar si in orase precum Iasi, Sibiu, Cluj-Napoca sau Timisoara oamenii s-au strans in numar mare, inarmati cu pancarte si strigand ca nu sunt de acord cu modificarile pe care guvernul PSD le vrea in domeniul Justitiei.

In toate orasele protestatarii se opresc din cand in cand din scandat pentru a indemna si alti romani sa li se alature. Ba chiar un tanar din Bucuresti a venit pregatit cu o pancarta pe care scrie „Acasa-i cald si bine, dar eu strig si pentru tine”.

Ziare.com va prezinta in format LIVE TEXT desfasurarea protestelor din tara:

19:57 – „PSD, ciuma rosie”, continua sa strige oamenii din Bucuresti care merg catre Guvern.

19:53 – Consilierul PNL din Consiliul General al Primariei Capitalei Ciprian Ciucu a postat pe Facebook o imagine cu protestul din Bucuresti, adaugand „Va salut si va respect!”. Acesta sustine ca in jur de 3.000 de oameni sunt in strada.

19:50 – „ALDE si PSD, aceeasi mizerie”, „Dragnea e in avion, noi ajungem la Guvern”, „La inchisoare, nu la guvernare”, striga bucurestenii, care se indreapta catre Guvern.

19:50 – „Jos, Guvernul!”, „Jos, Tariceanu”, „Iesiti din casa, daca va pasa”, striga si oamenii din Craiova, care au scandat si impotriva lui Victor Ciorbea.

19:45 – Bucurestenii au blocat o parte din Bulevardul Magheru si acum marsaluiesc spre Guvern.

19:38 – „Vrem sistem de sanatate, nu iertare de pacate”, scrie pe o pancarta a unei persoane care protesteaza la Bucuresti.

19:35 – Raluca Amariei, presedinte USR Sibiu, se afla la protest.

19:28 – Oamenii din Bucuresti au ocupat strada de la Piata Universitatii si cheama cat mai multi cetateni sa protesteze. „Condamnati. Sa nu fie iertati”, „La inchisoare, nu la guvernare” si „PSD, nu uita! Tara asta nu-i a ta”, striga oamenii.

19:22 – Sibienii au iesit si ei in numar mare in strada si infrunta frigul. „Dragnea, nu uita. Ramai in America”, au scandat acestia.

19:20 – Cateva sute de persoane s-au adunat si in Piata Unirii din Iasi.

19:18 – „PSD, ciuma rosie”, continua sa scandeze bucurestenii iesiti in strada.

19:17 – Antena3 este din nou tinta scandarilor. „Antena, nu dezinforma”, striga oamenii din Bucuresti, dupa ce cei din Cluj au scandat „Antena 3, niste derbedei”.

19:16 – Si in Timisoara oamenii au iesit inarmati cu pancarte pe care scrie „Gratiere non Grata”, „Spunem nu amnistiei si gratierii”, „In democratie hotii stau la puscarie”, „Va rugam sa ne scuzati nu producem cat furati”.

19:10 – „DNA sa vina sa va ia” si „Coruptia ucide” striga oamenii din Bucuresti.

19:09 – „O dorinta sincera/Romania libera”, au strigat cativa tineri in timp ce jandarmii legitimau oamenii adunati in Piata Unirii din Cluj Napoca.

19:08 – „In democratie, hotii stau in puscarie!” – spun cei de la Cluj.

19:04 – Pe retelele de socializare se vorbeste despre aproximativ 1.000 de oameni stransi in Piata Universitatii din Capitala, unde s-a strigat de mai multe ori „Colectiv, Colectiv!”.

19:00 – „NU Tradare/NU eliberare!” scandeaza oamenii stransi in Piata Universitatii din Bucuresti.

18:59 – „Este o dedicatie pentru Dragnea si Voiculescu”, a spus un domn din Cluj. Din multime cineva striga: „Iliescu nu uita/A venit si vremea ta!”

18:58 – O doamna in varsta din Cluj, care striga alaturi de tineri, sustine ca amnistia nu este pentru oameni simpli, ci pentru cei care au avut functii importante.

18:50 – Si la Sibiu sunt oameni in strada cu steaguri in mana.

18:50 – Bucurestenii s-au strans in Piata Universitatii. Un tanar are in mana o pancarta pe care scrie: „Acasa-i cald si bine, dar eu strig si pentru tine”.

18:45 – Oamenii transmit Live pe Facebook de la fata locului. In momentul in care a fost pronuntat numele lui Dragnea de catre o persoana, multimea din Cluj a inceput sa huiduie.

18:40 – La Cluj Napoca deja sute de oameni s-au strans in Piata Unirii. Oamenii scandeaza „In democratie, hotii stau la puscarie”, „Fara gratiere, fara amnistie, Clujul n-are amnezie” sau „Romania, trezeste-te!”, anunta Actual de Cluj.

Amintim ca Ministrul Justitiei a anuntat miercuri ca a elaborat o OUG care scoate mii de detinuti din puscarie si o ordonanta care modifica si completeaza Codurile Penale.

Cele doua ordonante au fost promovate fara consultare publica si fara acordul institutiilor judiciare. Presedintele Inaltei Curti a dezvaluit ca a primit proiectul miercuri, pe email, iar procurorul general a spus ca ordonanta de modificare a Codurilor Penale este „un proiect penibil”.

Premierul Sorin Grindeanu a sustinut ca ordonantele nu urmau sa fie adoptate miercuri, chiar daca in proiectul privind gratierea se arata ca „dispozitiile prezentei ordonante de urgenta se aplica numai faptelor comise pana la data de 18.01.2017„, iar intrarea in vigoare va fi „la data de 18.02.2017„.