Internetul e tot mai plin în ultima vreme de fotografii și imagini video din timpul unor beții crunte făcute de lideri ai administrației județene, iar pe la colțuri se vorbește aproape zilnic doar de dezmățurile și chefurile care se țin lanț și care îi au ca principali protagoniști pe cei care le-au jurat cărășenilor cu totul și cu totul altceva, scrie expressdebanat.ro

Secretarul județului, Darian Ciobanu, vicepreședintele CJ Ionuț Popovici, și Cristi Bâtea, director în Consiliul Județean, au apărut recent într-un musical de excepție, jucat, după cum ne-au asigurat aceștia, într-un spațiu privat. Cârcotașii spun că bairamul ar fi avut loc acasă la Bebe Marinescu, în ziua în care sforile s-ar fi tras pentru ca acesta să fie uns cât de curând mare baștan la Aquacaraș. Coincidență sau nu, Bebe Marinescu apare îmbrăcat foarte lejer în acea filmare de cascadorii râsului, dar se regăsește și pe lista cu specialiștii selectați pentru a conduce societatea de apă și canal a județului. Societate care implementează proiecte de sute de milioane de euro!

Acum au fost lansate în spațiul public alte secvențe grăitoare de la sine, de la altă paranghelie, în care sunt cam aceiași protagoniști. Dar și mulți alții, printre care chiar și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, sau Gina Pavel, șefa banilor în CJ! Mai grav este că, de data aceasta, spectacolul penibil și scandalos s-a mutat într-un restaurant din Băile Herculane, unde a avut loc instruirea anuală pe probleme de administrație publică locală adresată primarilor, secretarilor și contabililor din județ. Cu alte cuvinte, e vorba de o acțiune cu caracter oficial, plătită din bani publici. Din banii administrațiilor județene și locale! Instruirea de la finele lunii aprilie s-a încheiat cu o băută serioasă, cu dansuri pe mese, cu pahare sparte, cu câte și mai câte. Totul, sub privirile a peste o sută de oameni. Primari, secretari, contabili. Unii dintre aceștia au rămas șocați și dezgustați, alții au intrat în horă, alături de șefii județului, pentru a nu face notă discordantă.

Despre cum s-a încheiat dezmățul de la instruirea anuală de la Herculane se vorbesc multe. Cât or fi de adevărate e greu de spus. Dar imaginile cu Popovici, Hurduzeu și Gina Pavel, directorul economic din Consiliul Județean, sau cu pleiada de primari din jurul acestora, vorbesc singure. Ne arată tuturor cine hotărăște destinul acestui județ, cine și cum gestionează banul public și care e respectul și grija pe care liderii Consiliului Județean le au pentru cetățean. „Nu vreau să comentez absolut nimic. În ultimul timp evident este o campanie împotriva mea. Nu este nicio problemă. Mi-am asumat aceste lucruri atunci când am devenit persoană publică, dar nu vreau să comentez astfel de subiecte. La ora respectivă nu era niciun fel de instruire. La ora 7-8 seara nu cred că cineva face vreo instruire pe undeva. Eu pot fi tras la răspundere pentru faptele mele din administrație, nu de la petreceri private. Nu cred că am dezonorat Consiliul Județean”, a fost răspunsul oferit cu amabilitate de vicepreședintele Ionuț Popovici atunci când a fost întrebat despre cheful de pomină de la instruirea primarilor, secretarilor și contabililor. Președintele Silviu Hurduzeu nici măcar nu și-a găsit timp să ofere vreo explicație.

Mai multe am aflat tot de la vicele Popovici: „Nu știu dacă la ora 8 seara Consiliul Județean organizează petreceri. Nu era în timpul serviciului. Acolo a fost o masă la care au fost invitați nu numai cei din Consiliul Județean, au fost invitați primarii din județ, secretarii, contabilii ș.a.m.d., până la un moment dat, când s-a făcut instruirea. Ăsta a fost un eveniment pentru socializare, pentru a ne cunoaște mai bine, habar n-am. În timpul meu liber nu cred că pot fi tras la răspundere pentru ceea ce fac, chiar dacă sunt persoană publică”. Cât despre cine a achitat nota de plată, că ar fi prea de tot să fi fost suportată de la bugetul public… „Nu am aceste amănunte, nu m-am ocupat eu de partea financiară”, ne-a lămurit al doilea om în Consiliul Județean.

Până la urmă, aceste imagini n-ar deranja probabil pe nimeni dacă lucrurile ar merge în Caraș-Severin în direcția bună. Dar când județul e praf la toate capitolele, astfel de paranghelii sunt cel puțin neinspirate. Mai ales că nu vorbim de un chef între câțiva prieteni, într-un spațiu intim, ci de o petrecere într-un restaurant cunoscut din Băile Herculane, la care au fost prezenți zeci de primari, de secretari și contabili din primăriile județului.

Și ar mai fi ceva. Având în vedere personajele care s-au aflat în centrul atenției la petrecerea de la instruirea anuală, revine în actualitate o declarație a președintelui PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, făcută pentru colegii de la caon.ro: „Să nu ne facem că nu îi ştim pe cei care au fel de fel de complicităţi atunci când este vorba de achiziţii publice la Consiliul Judeţean, să nu ne facem că nu ştim locaţiile unde îşi petrec concediile aceşti şefi cu patronii firmelor de casă. Să nu ne facem că nu ştim chiar nimic…”. Păi dacă e așa, sus paharul  și… când o fi mai rău, așa să ne fie!