dinu patriciu

Considerat la un moment dat cel mai bogat român, Dinu Patriciu a lăsat în urma lui o avere colosală pentru care fosta soţie Dana şi fiicele miliardarului (provenite din prima căsătorie) se războiesc din vara lui 2014 încoace. Războiul pe avere este departe de a se stinge, cu atât mai mult cu cât de la o lună la alta, văduva şi fiicele vitrege îşi mai deschid câte un proces. În tot acest timp, creditorii miliardarului (fie că e vorba despre bănci, alte companii sau oameni de afaceri) execută bunurile care au intrat la succesiune, astfel că valoarea moştenirii se reduce constant, scrie cancan.ro

În august 2014, familia lui Dinu Patriciu anunţa că miliardarul s-a stins din viaţă la 64 de ani într-o clinică privată din Londra. La puţină vreme, Dana (care se afla deja în divorţ de magnat) a primit o teribilă lovitură: înainte să moară, afaceristul îşi făcuse testamentul, iar ea nu se număra printre persoanele care moşteneau averea estimată la peste 1 miliard de euro! ”Las fiicelor mele, Ana Patriciu şi Maria Patriciu o cotă totală de 82,5 % din întreaga mea avere, fostei soţii, Sabina Patriciu, o cotă de 5% din masa succesorală, iar partenerei de afaceri Melanie Chen, 12,5%„.

Dana-Patriciu

Pe Dana Patriciu, omul de afaceri a decis să o dezmoştenească atât cât i-a permis legea românească. Dinu Patriciu a precizat că fiecare fată va primi o cota de 41,25%, „indiferent de natura şi valoarea bunurilor care vor intra în această cotă în urma partajului cu actuala mea soţie„. Asta însemna că omul de afaceri se aştepta ca Dana să obţină o parte din avere. Mai mult, în testament a fost trecută şi Melanie Chen, partenera de afaceri din ultimii ani de viaţă. Acesteia, milionarul i-a lăsat 12,5% din averea lui, „ca semn de mulţumire pentru sprijinul moral şi uman pe care mi l-a acordat în ultima perioadă a vieţii mele„. „În ipoteza în care decesul meu ar interveni anterior pronunţării hotărârii de divorţ, înţeleg să o dezmoştenesc până la limita permisă de legea română, respectiv până la 1/8 din succesiunea mea”, se mai scria în testament cu referire la Dana Patriciu.

Numai că văduva n-a acceptat testamentul şi, imediat după ce miliardarul a fost înmormântat, ea le-a deschis proces fiicelor vitrege, Ana şi Maria, dar şi lui Melanie Chen (DETALII PE www.termene.ro). Dincolo de asta, Dana Patriciu pare că nu l-a putut ierta nici până astăzi pe fostul soţ, căruia nu i-a purtat doliu nici măcar o zi.

Dimpotrivă, în numeroasele situaţii în care a fost filmată de paparazzii CANCAN.ro, începând din august 2014 (când a murit miliardarul), văduva a fost îmbrăcată, de fiecare dată, complet în… alb!

Surse din anturajul familiei ne-au confirmat că văduva a apelat la această metodă inedită ca să arate public că nu regretă dispariţia magnatului. ”După ce Dinu (n.n. – Patriciu) a încetat din viaţă, Dana a început să se îmbrace exclusiv în alb. Ba chiar şi maşinile pe care şi le-a cumpărat au fost albe! Ea spune că e îndrăgostită de culoarea asta, dar e clar că vrea să se răzbune cumva pe fostul soţ. E forma ei de răzbunare!”, ne-a mărturisit o persoană apropiată familiei, mai scrie cancan.ro