PDL refuză să plătească chiria pentru un spațiu pe care l-a ocupat timp de doi ani pe Calea Victoriei, închiriat de la Administrația Fondului Imobiliar (AFI). Încăpățînarea conducerii partidului de a nu onora astfel de obligații financiare către stat trece și peste rugămințile de conciliere ale AFI și chiar peste o hotărîre judecătorească.

PDL a încheiat în 2007 un contract de închiriere cu AFI pentru spațiul din Calea Victoriei nr. 126, în clădirea care adăpostește Teatrul Act, o bibliotecă și mai multe galerii de artă. Contractul a fost semnat în baza unei repartizări primite de la Direcția de Cultură din Primăria Municipiului București, în ciuda faptul că PDL nu avea de gînd să desfășoare vreo activitate culturală acolo. Cum însă primar al Capitalei era Adriean Videanu, acest detaltiu a fost trecut rapid cu vederea.

În decembrie 2008, ca urmare a neachitării chiriei, în conformitate cu clauzele contractuale, AFI a notificat PDL în vederera predării spațiului. Cît privește recuperarea chiriei, instituția s-a adresat instanței. Astfel, în noiembrie 2011 PDL a fost obligat de Judecătria Sector 1 la plata sumei de 26 500 RON. Pentru că acestă sumă nu a fost achitată nici pînă în prezent, AFI a deschis, anul acesta, o nouă acțiune în instanță, solicitînd și plata unor majorări de debit în valoare de 14 500 RON. În total PDL este dator cu suma de 41 000 RON, o sumă și așa ridicol de mică pentru un spațiu în buricul tîrgului. În acțiunea depusă, AFI susține că înainte de a se adresa justiției, instituția a adresat PDL o invitație la conciliere, în decembrie 2011, acesta nefiind însă onorată de reprezentanții partidului.

Revenind la destinația pe care PDL a dat-o spațiului primit cu repartizare de la Direcția de Cultură, pe care l-a avut în chirie aproape doi ani, conform unor mărturii adunate din incinta clădirii, acesta a funcționat pe post de depozit sau dugheană și nu a găzduit niciun fel de activități culturale. Pentru etajul patru al clădirii AFI, par însă să vină vremuri mai bune: de curînd au fost văzuți niște băieți de la PSD care au venit și au curățat sediul, bașca au montat și o ușă nou. Cine știe, poate că în curînd vom avea posibilitatea să vizităm galeriile culturale ale PSD, exact pe Calea Victoriei, în clădirea teatrului Act.

2 COMENTARII

  1. iata unde putea sa-si etaleze talentul domnul de la corpul de control al guvernului, cel cu acordeonul :))

Comentariile sunt închise.