Biroul Permanent al Senatului a decis, marti, ca grupului PDL ii revin trei functii in Birou: una de vicepresedinte si doua de secretar. Propunerile nominale vor fi anuntate si aprobate de plen marti, in sedinta de la ora 14.

Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Radulescu, a declarat, dupa incheierea negocierilor, ca nu s-a ajuns la un consens, senatorii PDL fiind nemultumiti de repartizarea functiilor. Disputa dintre Opozitie si Putere in ceea ce priveste componenta Biroului Permanent a pornit de la revocarea din functie a celor doi presedinti ai Camerelor, Roberta Anastase si Vasile Blaga. PDL considera ca pentru a echilibra situatia din BP trebuie sa existe doi vicepresedinti democrat-liberali la conducerea Biroului, nu doar unul.

Vicepresedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru a declarat, la incheierea sedintei, ca s-a ajuns la un oarecare consens, urmand ca repartizarea stabilita azi in sedinta BP sa fie anuntata si supusa la vot in plenul Senatului.

„La vicepresedinti – PSD, PNL, UNPR, PDL, la secretari – doua posturi PSD, doua posturi PDL, la chestori – doua posturi PSD, un post PNL si un post UDMR. (…) In final, desi negocierile de astazi au esuat, pana la urma liderii grupurilor parlamentare au anuntat in sedinta Biroului Permanent, sigur ca urmeaza sa faca si o aprobare in plenul Senatului, componenta pe posturi a viitorului Birou. (…)  S-a remarcat, intr-adevar, o anumita nemultumire la grupul parlamentar al PDL, exprimata de liderul acestui grup. Probabil ca aceasta nemultumire se va vedea si la vot, in plen, dar eu, personal, sunt extrem de multumit ca s-a ajuns cat de cat la un consens si ca astazi vom putea declansa, in mod oficial, lucrarile din aceasta sesiune”, a precizat Ioan Chelaru.