Aproximativ 1.000 de oameni din Prelungirea Ghencea si Domnesti au iesit in strada, sambata dimineata, pentru a protesta fata de Primaria Bucuresti si Compania de Autostrazi, relateaza ziare.com

Marsul, care a inceput la ora 11.00 si se va incheia la ora 15.00, „Vrem pasaj si vrem largire, pacaleala nu mai tine!” este organizat de Asociatia Initiativa Prelungirea Ghencea si Grupul Civic Initiativa Domnesti.

Manifestatia are loc pe traseul Strada Prelungirea Ghencea, banda I de circulatie, pe sensul de deplasare catre Soseaua de Centura – Domnesti – retur catre Strada Brasov – acces Cartierul Latin.

Oamenii cer largirea bulevardului Prelungirea Ghencea si realizarea unui pasaj peste Centura Bucuresti catre Domnesti.

Ei sustin ca vor sa atraga atentia primariei, dar si Politiei Capitalei la ce pericol se expun din cauza ca nu exista trotuare, ca nu exista marcaje pe carosabil pentru trecerile de pietoni si pentru ca nu sunt amenajate corespunzator statiile RATB.

Protestatarii au numeroase pancarte pe care scrie „Omul a ajuns pe luna…noi n-avem infrastructura”, „Voi plimbati hartiile, noua ne trec zilele”, „Daca vrei sa te odihnesti, circula pana la Domnesti”, „Vrem trotuare si piste de biciclete”.

Manifestantii au creat si „Bulevardul Pacalelilor”, format din pancarte in forma de stelute pe care au scris numele mai multor politicieni.

Protestatarii au realizat si o pancarta pe care scrie „Ghinion! Am pastrat pliantele electorale de la alegerile din 2016!”si pe care au lipit afise din campanie in care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, promiteau sa largeasca Prelungirea Ghencea, sa faca trotuare si pasaj la Domnesti.
Oamenii au aprins lumanari si au pastrat un moment de reculegere pentru cei care si-au pierdut viata in accidente rutiere.

Credit foto: ziare.com