Peste 1.400 de deţinători de arme neletale au rămas fără dreptul de a le utiliza pentru că reprezintă un „pericol pentru ordinea publică şi siguranţa naţională” în timp ce alte 542 au dreptul de folosire suspendat, fiind ‘învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie’, informează Poliţia Română într-un comunicat de presă.

În prezent, în toată ţara sunt înregistraţi 83.495 deţinători de arme neletale supuse autorizării, aproximativ 80% fiind verificaţi în cadrul acţiunii. Poliţiştii din cadrul Departamentului arme, explozivi şi substanţe periculoase au dispus un control la nivel naţional, în perioada 10 septembrie – 18 ianuarie, privind verificarea deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale supuse autorizării.

Cele 542 de persoane cărora le-a fost suspendat dreptul de port şi folosire a armelor neletale „sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie”, precizează Poliţia Română.

Din cele 1.412 de persoane pentru care s-a dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării, în 1.034 de cazuri poliţiştii au stabilit că titularul dreptului ‘prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor’, iar în alte 378 de cazuri verificările au relevat faptul că deţinătorii au fost condamnaţi, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsă cu închisoarea mai mare de un an.

3 COMENTARII

  1. “Pistolarii” fără drept, un pericol pentru siguranța publică”

    Mai degraba un pericol pentru asa-zisii „politicieni”…lor le e frica in primul rind de cei cu pistoale…asta este adevarul!

  2. Astia sunt de mult,dar nu i-a bagat nimeni in seama si le-a dat APA LA MOARA tov.Iliescu @Co si chiar si din alte partide…nu totzi …dar destui..

  3. Pericol pentru siguranța publica este lipsa pistoalelor din piața. 🙂 doar poliția si infractorul au dreptul. Inarmati-va 🙂

Comentariile sunt închise.