Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei discuta, miercuri, cazul de plagiat al fostului ministru al Educatiei, Ioan Mang. Pe ordinea de zi a Consiliului se afla raportul preliminar in cazul Mang, urmand ca, dupa obtinerea cvorumului, raportul sa fie trimis Directiei Juridice din cadrul Ministerului Educatiei pentru a fi avizat si, mai apoi, facut public.

Componenta Consiliului National de Etica (CNE) a fost schimbata in totalitate de catre ministrul Liviul Pop, in luna iunie, inainte de a da verdictul in cazul de plagiat al fostului ministru Mang. Acelasi Consiliu a considerat ca Premierul Victor Ponta nu a plagiat in lucrarea de doctorat, desi atat Consiliul National de Atestare a Titlurilor si Diplomelor Universitare, precum si Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti au decis contrariul.

Ioan Mang a declarat, in data de 18 iulie, la audierile de la CNE, ca sesizarile de plagiat sunt „aberante”, iar in cazul in care raportul va indica un plagiat, este dispus sa isi dea demisia din invatamantul superior.

„Sunt dispus sa accept sanctiunile care mi se dau, chiar si sa demisionez din invatamantul superior. (…) Au fost trei sesizari pentru sapte lucrari. Toate pleaca in schimb, sper, de la fostul consilier prezidential. Sesizarile erau aberante. Lucrarile, bibliografia au fost trecute, referintele au fost trecute la paragrafe. Trebuia sa avem niste motivatii de a ataca guvernul USL, pe mine personal. A fost razbunare politica”, a sustinut Mang.

Ioan Mang a fost investit in functia de ministru al Educatie in data de 7 mai, zi in care au aparut si primele suspiciuni de plagiat la adresa sa. Acuzele au continuat si in zilele urmatoare, ajungandu-se la un numar de sapte lucrari suspectate de plagiat. In plus, trei cercetatori si profesori de talie internationala au sustinut ca fostul ministru a preluat, fara a preciza sursa, pasaje din lucrarile lor si le-a integrat in articolele sale. Mang a negat toate acuzatiile, insa in data de 15 mai si-a depus demisia din functia de ministru al Educatiei.

4 COMENTARII

  1. Cel putin a avut atata caracter dl Mang de a-si da demisia, fiti linistiti ca a stiut cat si cum a lucrat pt acele lucrari.
    Se pare ca domnia sa a trait experienta „hotul neprins e om cinstit” pana a fost prins.

  2. Asa, siiii??? Nu va pati nimic. ptr ca daca i sar retrage „doctoratul’ s-ar crea un PRECEDENT si asta ar insemna ca PONTA ARE PROBLEME. Ori NU SE DORESTE UN PREMIWER CU DEMISIE F O R TZ A T A

  3. dle Mang dv nu ati exersa in functie si din bun simt v-ati dat demisia.Incercati sa-l convingeti si pe ponta.Daca nu ,asteptam si noi decizia Consiliului National de Etica in privinta PLAGIATULUI acestui INCAPATANAT si FARA DOCTRINA PONTA.

Comments are closed.