eschimosIntre Vladimir Putin si Bashar Al-Assad ar exista o întelegere privitoare la prizonierii de razboi pe care Siria îi va captura de-acum înainte, cu precadere ISIS, sustin surse ale Hezbollah, o grupare siita apropiata Teheranului.

Cei care nu sunt cetateni sirieni, ca si instructorii lor sauditi, qatarezi, kuwaitieni, turci si din Emiratele Arabe Unite, luati prizonieri de armata siriana, vor trebui predati rusilor. Conform întelegerii, rusii îi vor îmbarca pe loc, la bordul avioanelor de transport AN-124 care cara zilnic armament si munitii în Siria, pe prizonierii ISIS, la drumul de întoarcere în Rusia, scrie  Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni, citat de  ziaruldegarda.ro.

a1-300x194

Campul petrolifer Vankor, din nordul provinciei siberiene Krasnoyarsk, ar contine 520 milioane de tone de titei si 95 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Acesta este cel mai important proiect industrial al Rusiei, în urmatorii 10 ani. Rusia intentioneaza sa creasca productia acestui cîmp petrolifer de la 442.000 barili/zi, la 1 milion de barili/zi .  Totodata, se are în vedere constructia unor conducte gigantice de gaze si petrol care sa aprovizioneze China.

a2-300x146

Singura problema este cea a fortei de munca, proiectul necesitînd aproximativ 14.000-25.000 de muncitori, pe care nu-i poate aduce din zona, întrucît exploatarea se afla dincolo de cercul Polar de Nord, la latitudinea de 68 de grade si nordul Siberiei nu este populat. Rusia spera sa acopere deficitul de forta de munca prin crearea de tabere de re-educare prin munca a prizonierilor ISIS, capturati în Siria.

a3-300x210

Temperaturile minime înregistrate în fiecare an aici se apropie de -62 grade C, fiind iarna cu temperature de sub zero grade cam opt luni din an. Orice fost ”taietor de capete”, evadat din taberele construite de rusi, trebuie sa stie ca pîna la prima asezare omeneasca sunt 1.000 km si zona e plina de ursi polari.

Sugerîndu-i sa schimbe locatia taberelor de antrenament a rebelilor islamisti, din Arabia Saudita si Qatar în Alaska,  Hezbollahul face si glume pe seama CIA.

sursa: onlinereport.ro

3 COMENTARII

 1. ADUCERE AMINTE :

  IMI ADUC AMINTE, DE POVESTIRILE UNUI PRIZONIER DE RAZBOI, DUS IN LAGARELE SIBERIENE LA TAIAT DE COPACI,. CARE SPUNSA CAM ASA :

  – DIMINEATA CIND NE SCULAM, PRIMUL LUCRU CALE-L FACEAM EREA CA PRIMUL SCULAT, SA STRIGE IN GURA MARE :….

  – CARE MAI TRAITI MA. ???…….

  – SI INCET, INCET , CItE UN CAP, CITE UN CA,P SE RIDICA DIN ASTERNUTURILE MIZERIE ,CU CARE SE INVELEAU PESTE NOAPTE..

  CEI CARE NU SE RIDICAU LA APEL, EREA; SIGUR CA, SINT MORTI SI II INUMARA PENTRU A STI CIT O SA FACA GROAPA DE MARE PENTRU AI INMORMINTA .. .

  ASA CA ,,TAETORII DE CAPETE JIHADISTI „, O SA-SI BLESTEME SI TITA CARE A SUBT-O DE LA MASA CIND O LUA CONTACT CU GERURILE NAPRAZNICE SIBERIENE. ….

Comments are closed.