victor-ponta

Sebastian Ghiţă a afirmat, duminică seara, la RTV, că Victor Ponta a fost ameninţat de DNA, când era premier, că va fi arestat dacă va semna contractul pentru Autostrada Comarnic-Braşov. Fostul premier PSD confirmă cele spuse de Ghiţă şi lansează o teorie a conspiraţiei: factori externi nu doresc legarea Transilvaniei de restul României printr-o autostradă, conform stiripesurse.ro

„Da, am mai spus chestia asta (că a fost ameninţat – n.r.), nu e aşa o noutate, decât faptul că o spune şi domnul Ghiţă. Ce e mai important e că nu a reuşit nimeni să lege Transilvania de restul României prin autostradă. Şi ce a anunţat domnul Cioloş (autostrada Piteşti-Sibiu – n.r.) nu e ok, nu s-a semnat nici măcar studiul de fezabilitate. Urmează să se facă licitaţia pentru studiul de fezabilitate. Poveşti deocamdată”, a declarat Ponta, la RTV.

„Eu am susţinut că exista o conceptie cum că Europa s-ar termina la Carpaţi, de aceea investiţiiile germane se fac în Transilvania, de aceea acolo se spune ‘ne-am săturat de restul României’. Am văzul partide care îşi spun naţionale şi care spun că Transilvania e altfel decât restul României. Sper ca după campanie să reuşim să o discutăm în mod serios”, a mai precizat fostul premier.

Întrebat despre ce ameninţări este vorba, Ponta a răspuns: „Eu am mai spus aceste lucruri. Este vorba atât de declaraţiile publice făcute de Băsescu, cât şi discuţii pe care le-am avut cu tot felul de factori din sistem, ca să spun aşa. Am fost ameninţaţi toţi cei implicaţi, cu obişnuitele dosare pentru abuz în serviciu.”