Prim-ministrul Victor Ponta a trimis, vineri, o scrisoare catre conducerea ziarului Evenimentul Zilei, prin care acuza publicatia de actiuni ce vin in totala contradictie cu raportul MCV. Premierul vorbeste despre „existenta unei sistematice campanii in care se face presiune directa asupra justitiei cu privire la decizia legata de suspendarea licentei unei televiziuni (OTV), in urma unei hotarari a CNA. Aceasta presiune consta in contestarea mai multor decizii, inclusiv hotarari judecatoresti”. Scrisoarea vine in contextul in care, pentru prima oara, in raportul Comsiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare s-a facut referire la campanii mediatice de hartuire a unor personaje-cheie din justitie.

„1.02.2013

SCRISOARE

In atentia conducerii ziarului Evenimentul Zilei

In acord cu recomandarile din cel mai recent raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, realizat de Comisia Europeana, doresc sa remarc mai multe actiuni care, sustinute de publicatia dvs., vin in totala contradictie cu recomandarile pe care acest raport le face Romaniei:

– In primul rand, constat existenta unei sistematice campanii in care se face presiune directa asupra justitiei cu privire la decizia legata de suspendarea licentei unei televiziuni (OTV), in urma unei hotarari a CNA. Aceasta presiune consta in contestarea mai multor decizii, inclusiv hotarari judecatoresti, prin catalogarea lor drept ilegale sau abuzive, in cadrul mai multor articole si editoriale.

– In al doilea rind, sesizez o presiune constanta la adresa unei institutii publice din Romania, Consiliul National al Audiovizualului, care are drept scop contestarea activitatii si deciziilor acesteia. Modul profund tendentios in care este prezentata activitatea unei institutii publice nu are nici o legatura cu sensul mesajului pe care Romania l-a primit din partea autorilor raportului privind MCV.

Astfel de campanii sunt contrare recomandarilor explicite pe care cel mai recent raport MCV le face la adresa Romaniei. Consolidarea statului de drept si independenta justitiei sunt, asadar, din aceasta perspectiva, incalcate si subminate de actiunea dvs. Consider ca, tocmai in spriritul acestor recomandari, este de datoria mea sa evidentiez prin pozitii publice greseala pe care publicatia dvs. o comite si nu voi ezita sa o fac nici in continuare, asa cum recomanda Comisia Europeana.

Cu deosebita consideratie
Victor Ponta
Primul Ministru al Romaniei”

Raspunsul celor de la Evenimentul Zilei a venit sub forma unui titlu de articol: „Nu e Antena 3 de vina, suntem noi!”.

10 COMENTARII

 1. NU ARE DREPTUL sa intervina in acest mod in politica editoriala a unui ziar.Fiind premier declaratia sa PUBLICA este socanta!O asociez cu o interventie brutala si nelegitima cu privire la libertatea de expresie din presa!
  In plus,diversiunea consta in mistificarea subiectului raportului MCV!A gasit VINOVATII pentru neregulile inscrise in raport!
  Cinismul premierului este fantastic,de neconceput…PUMNUL IN GURA.

 2. Tupeist nesimtit cu intreaga sleahta uslasa.
  Nu vorbeste de Antena3 de RTV de (I)realitateatv, care fac propaganda nesimtita mincinoasa , inpotriva tuturor cu bun simt din tara asta napastuita si se leaga de cei ce incearca cat de cat sa mentina o oarecare normalitate in Romania. Scrisoarea asta demonstreaza inca odata cu virf si indesat sloganul original al comunistilor „cine nu-i cu noi e inpotriva noastra”

 3. …nu am vazut om mai nesimtit ,ca premierul acesta in viata mea ….vrea sa puna pumnul in gura (mai rau ca nastase) a celor care nu-l sustin si nu-l pupa in fund …..sunt disperati …..sunt disperati ca le confisca averea si intra la parnaie …presa ,daca sunteti amenintati venim in strada caci nu se mai poate ,!

 4. Tontu’ ăsta urmăreşte să facă zîzanie între toţi jurnaliştii, ăsta n-are scrupule! Deviza lui este „dezbină şi conduce!”

 5. Nu PONTA nu e prost ne crede pe noi prosti.Nu am mai vazut atata nesimtire numai la uslasii astia ci si la cei care i-au votat

 6. Iata-l pe procurorul (sau procuristul ?) ponta devenit mare avocat al MCV-ului si, in general mare aparator mare al UE. De tot rasul.

  Ce face ponta, estrte sa loveasca in Evenimentul Zilei. Sub un pretext sau altul atacurile vor continua si se vor inteti. Va veni si randul Nasukui, cu siguranta.

Comentariile sunt închise.