Dupa 1 an de coabitare cu Antonescu, dupa goana zilnica a lui Crin pe tv ca sa arate ca el e seful, Victor Ponta cred ca s-a cam saturat de “viitorul Presedinte”. Mai ales ca Antonescu incearca din rasputeri sa il imite pe Basescu si sa para mai puternic, mai barbat si mai rau decit actual sef al statului. E ca si cum dl. Goe ar incerca sa copieze un baiat de cartier!

Ponta nu s-a confesat inca, dar se vede din avion ca dupa 7,5 ani + 2,5 de luptat in van cu Basescu, nu o sa mai reziste psihic inca 5 cu o copie proasta pe post de Presedinte. Sau, ar mai fi o varianta, Ponta observa cum, zi de zi, ceas de ceas si in mod televizat, Crin Antonescu isi naruie orice sansa de fi vreodata conducatorul Romaniei. Prestatiile sale sint din ce in ce mai jalnice, mult sub cele din campania 2009, iar nerabdarea sa de a deveni seful tuturor ii exaspereaza chiar pe cei mai apropiati colegi ai sai liberali.

In momentul in care Traian Basescu l-a anuntat premier pe MRU, asa cum am scris atunci si probabil asa cum si-a dat seama si Ponta, sansele politice ale lui Crin au scazut sub 5%, de aici si schimbarea macazului facuta de PSD. Rezumatul pe scurt al celor declarate de Ponta suna asa, in traducere libera: alegeri la termen, sustinerea noului guvern cu felicitarile de rigoare.

Ca sa nu lungesc, VP joaca la doua capete. Daca guvernul MRU performeaza si recupereaza, exista si varianta ca dupa alegeri cei doi lideri sa bata palma, in numele unor “marete idealuri”, cum ar fi ultimele reforme de restructurare, Constitutie noua, cresterea nivelului de trai. Ce n-au reusit cei batrini sa realizeze tinerii din cele doua partide! E o varianta! In acest caz, Victor Ponta mai amina doi ani venirea sa pe pozitia de prim ministru dar cind MRU va ajunge Presedinte cu siguranta ca pozitia de premier va fi a lui, negociata cu mult timp inainte.

Fara sa il coste foarte mult, decit istericalele lui Felix si a slugilor si iritarea lui Crin Antonescu, Ponta a livrat in Parlament un discurs absolut normal si chiar banal pentru un lider al Opozitiei! Prostii au sarit sa spuna ca l-a ajutat pe Basescu. Vax, de parca Base mai are nevoie de ajutor!

Nu, Victor Ponta s-a ajutat pe el foarte mult, cu acest discurs, si apoi PSD-ul! In orice varianta, dupa alegeri, PSD va fi la Putere si Ponta prim ministru, ori in 2012, ori in 2014! VP mai are nevoie de o singura conditie, in regim de maxima urgenta: schimbarea imaginii! Sa scape de politicienii balast, sa aduca in prim plan oameni cu solutii si fara populismul stingist de factura iliesciana. Poate ca inteleg mai bine infierbintatii si manipulatii “specialisti” si “ziaristi” vuvuzelieni ca Ponta si PSD numai de alegeri anticipate nu au chef si timp acum!

Sa fiti iubiti!

471 COMENTARII

 1. domnul meu n-am nici o treaba ,dar cum sa pun un latrau in van ca CRIN ANTONESCU sa conduca aceasta tara [adica sa votez] cind el se ocupa de desbatut ,el cu FIREA , VADIM , niste busturi ale unor oameni.Halal presedinte de partid .

 2. Domnul Ponta e un baiat citit si destept, lipsit de experienta politica , rautacios pana in maduva oaselor , cred ca PSD- ul ii vine ca o manusa
  Sper ca Romania sa aiba o clasa politica Reala

 3. Cred ca se vorbeste prea mult despre acel discurs al dlui Ponta si asta numai pentru ca a fost o data-n viata politicos si a incercat haina diplomatiei. Ar fi o naivitate sa-i acordam o importanta mai mare decat o are si sa uitam de tot ce ne-a aratat domnul Ponta despre sine, de-a lungul anilor. Desigur, dl Ponta este ambitios si oportunist, dotat cu un ego exacerbat, un megaloman, ceea ce-i confera nu putina vulnerabilitate. Am intuitia ca este si santajabil si ca va fi lasat in fruntea PSD-ului cat se considera necesar. (Sa nu uitam ca ascensiunea sa politica a inceput la putin timp dupa neelucidatul sfarsit al procurorului Cristian Panait. Dar, dosarul fiind blocat, sa nu ne hazardam inainte ca organele competente sa faca lumina).
  Revenind la acel discurs intr-adevar normal si banal : iata ca imediat dupa, vedeta Ponta revine la stilul sau din totdeauna.
  Da ! Concurenta Ponta-Antonescu este vizibila. Se bat pentru o iluzorie popularitate mediatica. In timp ce Victor Ponta se foloseste de tamboulina si de logistica PSD, dl Antonescu uzeaza de logistica PC din aceleasi dorinte si orgolii.
  Cele doua capete despre care vorbeste articolul sunt o simpla oportunitate de moment cu efect, cred, extrem de limitat in timp. Nu cred ca domnul Basescu sau domnul Ungureanu ar propune si accepta un premier de talia si calitatea domnului Ponta. Ii separa atat valorile in care cred, cat si proiectele pentru Romania. Nici nu se pune problema. Jocurile politice sunt pana la urma jocuri, iar aceasta alegere depaseste, in graviytatea si responsabilitatea pe care le implica, jocul. Atat domnul Basescu cat si domnul Ungureanu sunt buni romani, ceea ce nu-i cazul domnului Ponta care actioneaza din arivism si nu se prea pierde in scrupule si griji pentru natiune. Dimpotriva, le-ar sacrifica pe toate daca asta i-ar permite ascensiunea visata.
  Si mai este ceva, despre care se vorbeste cu jumatate de gura si numai tangential. Este imposibil ca cei doi lideri ai USL sa nu fi remarcat ca indiferent de manipularile mediatice si soldajele comandate, increderea in USL scade dramatic pentru ei. Romanii nu au raspuns, asa cum se aste ptau ei, insistentelor chemari la proteste si acolo, in piete, nimeni n-a strigat Vrem USL ! Oamenii sunt nemultumiti, desigur, pentru ca multora nu le este usor, dar ma indoiesc ca multi dintre cei nemultumiti chiar vad solutia salvarii nationale si personale in USL. Nu ! Cred ca asta a inteles-o si dl Ponta. Incearca si domnia sa, cu stangacie, sa-si treaca peste firescul propriei naturi si sa mai repare un pic din oglinda sparta. Incearca, pentru ca interesul personal si al grupului care-l sustine o cere.
  Din acest motiv, de salvare a mobilelor (casa e in flacari !) intrevad si o posibila mazilire a celor doi siamezi Ponta-Antonescu inaintea alegerilor legislative. Dar … adevarul adevarat ni se va dezvalui numai la urne.

 4. este adevarat ce-ai spus numai ca greierele este usl-ul ca ei au strigat cat ii tine gura ca nu vrem provizii nu vrem caldura vrem doar mancare multa si distractii pe masura ca munca cinstita ne indobitoceste iar remuneratia dupa performanta e abuz eu cred ca guvernul a facut tot ce a putut cu o asa opozitie care nu a stiut 2 ani decat joc boc si jos basescu,asa ca ce mai e de comentat?
  va veni dan diaconescu si ne va umple de respect o sa avem ce meritam

 5. ce mai fac grecii, aia ca virgula care era sa ajungem daca nu era bocu si masurile lui basescu

  Reprezentanţii sindicatului poliţiştilor din Grecia au anunţat, că vor emite mandate de arestare pe numele oficialilor Uniunii Europene (UE) şi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) din cauza măsurilor de austeritate pe care vor să le pună în practică.

  “Din moment ce continuaţi această politică distructivă, vă avertizăm că nu ne puteţi obliga să luptăm împotriva fraţilor noştri. Refuzăm să fim împotriva părinţilor noştri, a fraţilor noştri, a copiilor noştri sau a oricărui cetăţean care protestează sau care cere o schimbare a politicii… Vă avertizăm că în calitate de reprezentanţi legali ai poliţiştilor greci, vom emite mandate de arestare pentru o serie de infracţiuni… cum ar fi şantaj, abolirea ascunsă sau erodarea democraţiei şi a suveranităţii naţionale”, au scris membrii sindicatului poliţiştilor din Grecia într-o scrisoare.

  • Să-i aresteze, mama lor de ciocoi capitalişti imeprialişti.
   După 6 luni, maximum, vor veni în genunchi să le ceară să-i ierte că n-au ştiut ce fac.
   Ceea ce urmează nu îmi aparţine dar reflectă mentalitatea ta:
   Greierele românesc şi furnica

   1. VERSIUNEA ELVEŢIANĂ
   Furnica munceşte din greu toată vara în arşiţă.
   Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă.
   Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă.
   Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine.
   Greierele tremurând de frig nu are nici hrană nici adăpost şi moare îngheţat.
   SFÂRŞIT
   2. VERSIUNEA ROMÂNEASCĂ
   Furnica munceşte din greu toată vara în arşiţă.
   Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă.
   Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă.
   Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine.
   Greierele tremurând de frig organizează o conferinţă de presă şi întreabă de ce furnica are dreptul să stea la căldură şi să mănânce bine în timp ce alţii, mai puţin norocoşi decât ea, suferă de frig şi foame.
   Televiziunea realizează emisiuni în direct care arată greierele tremurând de frig şi difuzează extrase video cu furnica stând frumos la căldură într-o casă confortabilă, cu o masă plină de provizii.
   Românii sunt şocaţi de faptul că, într-o ţară atât de bogată, bietul greiere e lăsat să sufere în timp ce alţii trăiesc în huzur.
   Ziariştii fac interviuri în care întreabă de ce furnica s-a îmbogăţit pe spinarea greierului şi interpelează guvernul pentru a mări impozitele furnicii, astfel încât aceasta să plătească “cât se cuvine”.
   Se organizează manifestaţii în faţa casei furnicii.
   Funcţionarii publici decid să facă grevă de solidaritate 59 de minute pe zi pe o perioadă nelimitată.
   Un filosof la modă scrie o carte care demonstrează legăturile furnicii cu torţionarii de la Auschwitz.
   Ca răspuns la sondaje, guvernul emite o lege privind egalitatea economică şi o lege (aplicată retroactiv asupra perioadei de vară) anti-discriminare.
   Impozitele furnicii sunt mărite şi furnica primeşte o amendă pentru că nu l-a angajat pe greiere ca asistent.
   Casa furnicii este confiscată de autorităţi pentru că furnica nu are destui bani ca să-şi plătească şi amenda şi impozitele.
   Furnica pleacă din România şi se instalează în Elveţia unde contribuie la bogăţia economică.
   Televiziunea face un reportaj despre greiere care de acum s-a îngrăşat.
   Acesta este pe cale să termine proviziile furnicii, chiar dacă primăvara e încă departe. În casa furnicii se ţin în mod regulat întruniri ale artiştilor şi scriitorilor de stânga.
   Cântăreţul Ickxsulescu compune cântecul “Furnică, opreşte-te!”
   Fosta casă a furnicii, devenită locuinţă socială pentru greiere, se deteriorează pentru că acesta nu face nimic pentru a o întreţine.
   Guvernului îi este reproşată lipsa mijloacelor.
   Este înfiinţată o comisie de anchetă ce va costa 50 milioane de euro.
   Greierele moare de supradoză cu etnobotanice.
   Ziarele şi televiziunile comentează eşecul guvernului de a redresa cum trebuie problema inechităţii sociale.
   Casa este invadată de o bandă de gândaci tuciurii.
   Gândacii organizează cămatăria, prostitutia, taxele de protectie, traficul de droguri şi terorizează comunitatea.
   Guvernul se felicită pentru diversitatea multiculturală a României.
   SFÂRŞIT

 6. declaratie prim ministru, mihaitza razvan ungureanu:
  “Militarii îngheaţă la deszăpeziri, locuitorii stau la căldură. Este inadmisibil. Nu putem plăti lenea la nesfârşit”.
  la tara, unde sunt zapezile astea mari si nenorocite, mai sunt mai mult batranii, si aia bolnavi si vai de capul lor.
  astia sunt lenesii si puturosii platiti la nesfarsit?
  o fi prins el pe cineva , care n-are curent de o saptamana cu reseul in priza sa se incalzeasca in loc sa dea muntele de zapada care ii acopera casa cu lopatica, ca bocu?
  parca n-a inceput bine mandatu de premier…

  • 1) Ai vazut tot comentariul Primului Ministru? Sau doar bucatica scoasa din context si dezbatuta, la greu, cred, pe televiziunile “prietine”?
   2) Ati fost vreodata la tara? Daca da, atunci de cand se incalzesc oamenii acolo cu resoul? Daca nu, acolo te incalzesti facand focul in soba, cu lemne, cu carbuni, cu coceni de porumb, in cel mai bun caz cu gaz metan (iar conducta de gaz nu cred ca s-a inzapezit, ca n-am mai fi avut nici noi, astia de la oras si, avand in vedere din ce zona geografica vine, ar fi trebuit sa nu avem din noiembrie pana-n mai).
   3) Chiar suntem cu totii tampiti? Credeam ca ai, totusi, pe langa umor si simt al ridicolului.
   Multumesc!

Comments are closed.