Premierul Victor Ponta nu crede că s-ar mai putea lua o decizie de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu, așa cum a propus Dan Voiculescu. Liderul PSD consideră că acest lucru „ar implica un risc pentru țară”, punctând că el consideră că în 2013 ar putea fi modificată Constituția.

”Astăzi, când mă întrebați, nu cred că mai putem să mai luăm o asemenea decizie și un asemenea risc pentru țară. Dacă mă întrebați cum aș crede că este corect, aș vrea să nu mai fie domnul Băsescu președinte. (…) Cred că România trebuie să evite o criză de aceeași amploare în viitor”, a afirmat Ponta, aseară, întrebat dacă susține varianta unei noi suspendări a președintelui lansată de conservatorul Dan Voiculescu.

Copreședintele USL dorește să modifice Constituția, dar numai după ce USL va câștiga majoritatea la alegerile parlamentare din decembrie.

”Eu sunt absolut convins că la anul, în 2013, și știți foarte bine că pentru asta ai nevoie totuși de un aport larg, de două treimi din Parlament, trebuie să modificăm Constituția României. (…) În 2013, cu un nou Parlament legitim, cu o majoritate a USL, dar în colaborare cu minoritățile, cu UDMR poate și cu PDL, dacă va dori, cred că suntem obligați, suntem condamnați să modificăm Constituția României, ocazie cu care poate înceta… (…) Și aici, în mod paradoxal, s-ar putea să ne ajute și domnul Băsescu, pentru că nu mai este vorba de domnia sa”, a adăugat premierul.

Premierul vrea înlocuirea procurorului general și a șefului DNA, dar susține că nu vrea ca numirile să fie făcute politic.

„Cred că e mai bine (ca CSM să facă numirile – n.r.) decât un ministru al Justiției. Miniștrii se schimbă, prim-miniștrii se schimbă, procurorii generali se schimbă, dar dacă ai un sistem care te ține dincolo de politică, eu cred că e mai bine decât să implici politicul (…) Sper ca în perioada imediat următoare, conform angajamentului pe care ni l-am luat față de Comisia Europeană, pe baza unei proceduri transparente, să declanșați procedura de propunere a unui nou șef la DNA și, sigur, de la 1 octombrie, a unui nou procuror general”

Întrebat despre cererile președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, Pota a spus că a acționat „pentru oamenii din această țară”.

„Puteam să le refuz, dar atunci când iei decizii politice te gândești care sunt repercursiunile pentru țara ta. Obligația mea prinicipală ca prim-ministru este să știu că luna viitoare oamenii din această țară își iau pensiile, își iau salariile, România își plătește datoriile. Au fost mulți, de bună credință, aici în țară, care mi-au reproșat și au spus: «Ponta, trebuia să fii mai curajos, să nu cedezi!». Am întrebat: «E ușor de spus lucrul ăsta, dar vă întreb: o lună, dacă România mergea cu euro la 7 lei și nu aveam bani, era un preț pe care îl plăteați?». Ei, atunci: «Nu mai știm!».”

5 COMENTARII

 1. Ooooo! ce perfid esti!chiar crezi ca te-am si crezut cind spui”nu cred ca mai putem sa luam asemenea decizie si un asemenea risc pentru tara”,vai!!!,ce cuvinte mari!!te-ai gindi tu la tara?hai sa fim seriosi,vezi ca stati pe nisipuri miscatoare?si schimbi macazul?crezi ca ne prostesti?DEMISIA,TOANTA!N-am uitat ca esti un HOT,PLAGIATOR,cuvintele spuse de tine n-au nicio valoare,pentru multi din cetatenii acestei tari.HUUUUUUU!!!!

 2. Din TOT ce afirma „primele”, NU rezulta decat UN SINGUR LUCRU: usl e ingrozit de posibila „lada de gunoi a istoriei” care-i este destinata, daca joaca in „teatrul absurdului”. Ponta, fiind mult mai tanar, nu are nostalgii comuniste prea intense ca voiculescu.

 3. Nu-i prieten bun acela, ce nu-ţi spune când greşeşti,
  Nu-ndeamnă la reflectie, din drum rău să te opreşti.
  Ce-n viclenie surâde, chiar de vede că te prăpădeşti,
  Îţi întinde amăgire, la tara nici să gândeşti.

  Nu dori s-auzi sfatul doar acela ce ţie îţi place,
  Căci mustrarea îndreaptă, chiar de ţie îţi displace.
  Povaţa n-o respinge, căci ea numai bine face.
  Fii grabnic în ascultare, să găseşti a vieţii pace.

  Nu-i prieten bun acela, cel ce răul ţi-l aprobă,
  Când greşeşti te-alintă cu dulcea perfidă vorbă.
  Te perie insidios iar binele ţi-l dezaprobă,
  Perfid te adulmecă, te pune-n a lumii ciorbă.

  Nu dori linguşitoru-nşelător să-ţi vorbească,
  Nu-l lăsa cu lumea lui deşartă, să te amăgească.
  Prieten bun este acela, ce vrea să te trezească,
  Ce la greu şi bine, cu adevărul vrea să te-nsoţească.

  Nu-i prieten bun acela, ce are drumuri multe.
  Prietenul bun, în suferinţă stă să te asculte,
  Din iubire sfaturi dă, nu învăţături oculte,
  El nu te pune in situatii neplăcute si jenante.

  Nu-i prieten bun acela, ce la răzvrătire-ndeamnă
  Şi te-nvaţă să trăieşti cum vrei, fără nici o teamă.
  Înţeleptul ştie bine, diplomatia ce inseamnă
  Şi ca un prieten bun, la coabitare te indeamnă.

  Vorbele linguşitoare duc la rupere de oase
  Şi tot timpul înşelătoare, devin alunecoase.
  Iar în urma lor lasă toate amarurile fioroase,
  Nu-l lăsa să te înşele cu basmele frumoase.

  Nu-i prieten bun acela ce te duce-n rătăcire,
  Ce împroaşcă cu noroi drumul bun spre mântuire,
  Pe buzele cui stă numai batjocură şi amăgire,
  Ca să nu vezi, că din păcat la cruce-i izbăvire.

 4. ponta recunoaste deci ca de la o luna la alta nu ar avea bani de salarii si pensii.
  Nu spune insa ca in 2-3 luni a facut harcea-parcea rezerva guvernului de 5 miliarde si ca a mai imprumutat alte 3 miliarde cu o dobanda net mai mare decat imprumuturile precedentului guvern. Unde-s banii ?
  Dar cheltuielile pentru un referendum dovedit inutil si pagubos pentru tara ?

  Imi imaginez ce-ar face uslamistii din Constitutie daca ar avea acea majoritate mult râvnita … Fereasca Sfantul ! Visul lor este o republica parlamentara . Un Parlament ca al nostru n-ar mai avea nicio opreliste in a-si face mendrele.

  „Cred că România trebuie să evite o criză de aceeași amploare în viitor” – zice plagiatorul . Pai de ce ati provocat actuala criza antiromanilor ?

Comments are closed.